Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Fal-, üveg- és csempematrica

Megtekintés Rács Lista

1 tétel

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1 tétel

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

STÍLUSOS LAKÁSFELÚJÍTÁS FAL-, ÜVEG- ÉS CSEMPEMATRICÁK SEGÍTSÉGÉVEL

Ha fel szeretnénk dobni a konyhánk vagy a fürdőszobánk egyhangúságát, különböző fal-, üveg- és csempematricák segítségével könnyedén megtehetjük. De miért szeretjük ezeket a matricákat, és minek köszönhető az egyre nagyobb népszerűségük?

A marokkói stílusú, spanyol vagy portugál azulejo csempék és járólapok valóban gyönyörűek, de borsos áruk miatt könnyedén lemondunk róluk. Ilyenkor alternatív megoldásokat keresünk, amelyek segítségével igényessé, hangulatossá és egyedivé varázsolhatjuk a helyiségeinket. Kiváló lehetőséget biztosítanak a mintás csempematricák, amelyekkel hasonló hatás érhető el, mint a gyári készgyártott csempelapokkal – bontás és magas ráfordítási költség nélkül!

Érdemes tudni, hogy a csempematricák kínálatában gazdag szín- és mintaválasztékkal találkozunk, így könnyedén megtalálhatjuk az igényeinknek és ízlésünknek, illetve a lakberendezésünknek megfelelőt. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található csempeminták igényes és stílusos mintázattal készülnek, így tökéletesen alkalmasak lehetnek az otthonunk hangulatának javítására. Az ilyen csempematricák nagyszerűen használhatók a fürdőszobákban és a konyhákban is, csupán arra kell figyelmet fordítanunk, hogy a kiválasztott minta illeszkedjen a helyiség stílusához! Használhatjuk őket egy-egy bordűr kialakításához és teljes fedéshez is. Nagyszerű szolgálatot tesznek a konyha munkapultját határoló csempefelület megújítása esetén is; ha már unalmas a régimódi csempe, egyszerűen és olcsón új színeket varázsolhatunk a konyhánk számára. Érdemes tudni azt is, hogy a csempematricák nemcsak csempék, hanem akár bútorfelületek dekorálására is alkalmasak lehetnek.

Persze néhány tudnivalóról nem szabad megfeledkeznünk, ha csempematricát szeretnénk felragasztani. A felületet alaposan meg kel tisztítanunk a portól és a zsíros szennyeződésektől, illetve meg kell várnunk, hogy teljesen megszáradjon. Amennyiben a felület vízköves, annak eltávolítására is fordítsunk gondot! A megtisztított felületen a csempe szélétől elindulva, lassú simító mozdulatokkal húzzuk végig a matricát, hogy a kész felület buborékmentes legyen. Érdemes e célra alkalmas simítóeszközt használni, de figyeljünk arra, hogy az eszköz pereme ne sérthesse fel a matrica felületét. Érdemes tudni, hogy a matrica anyaga és a használt ragasztószer is vízálló, tehát bátran használhatjuk őket a vizesblokkokban is, de ahogyan említettük, csak száraz felületre ragaszthatók fel! Sőt, a minőségi termékek rendszerint ellenállnak az ultraibolya sugárzásnak, így nem kell attól tartani, hogy az évek során kifakulnak. A felragasztást és kötést követően a matricák egyszerűen tisztíthatók akár normál háztartási tisztítószerekkel is, de nem ajánlott a klór-, sav- vagy súrolószer tartalmú tisztítószereket használni, illetve tartózkodjunk a dörzsszivacsok alkalmazásától. Ha esetleg megunjuk a csempematricát, és el szeretnénk távolítani, vagy le szeretnénk cserélni, ezt könnyedén megtehetjük oldószer nélkül is.

Természetesen szót kell ejteni a falmatricákról is, amelyek a lakások, az irodák és a különböző rendeltetésű helyiségek esetében is nagyszerű szolgálatot tehetnek. A BAUHAUS szakáruházak és webshop falmatrica kínálatában megtalálhatjuk az igényeinknek és ízlésünknek leginkább megfelelő dekorelemeket.