Vasalódeszka

Megtekintés Rács Lista

1-9/12 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/12 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

VASALÁS, MÁR MEGINT!

Kevés olyan emberrel találkozhatunk, aki számára felüdülés és kellemes elfoglaltság lenne a vasalás. Lássuk be, az akár órákig elhúzódó házimunka a ruháinkat egyre simábbá, minket pedig egyre gyűröttebbé teszi. Hiszen odafigyeléssel és aprólékos gonddal kell kisimítanunk az apró ráncokat egy-egy ruhadarabon, amik sokszor el sem tűnnek, hiába is próbáljuk eltávolítani. Természetesen a friss, ropogós, illatos, vasalt ruhát mindannyian szeretjük, és néha sikerül olyan darabra bukkannunk, ami nem gyűrődik, vagy eleve gyűröttnek kell lennie. Azonban legtöbbször egészen biztosan elő kell vennünk a vasalót, és nekiesnünk az adott ruhadarabnak, hiszen nincs olyan háztartás, ahol ne lenne vasalásra váró ing, póló és nadrág.

VASALÁSI TRÜKKÖK

Nézzük csak, mi könnyítheti meg a naphosszat tartó vasalást! Első lépés, olyan vasalódeszkát válassz, aminek igazíthatod a magasságát, így kedved szerint változtathatod a vasalódeszka magasságát, a saját igényeidnek megfelelően. Gondolj bele, ha rossz magasságban van, megfájdul a hátad, és így kínszenvedés lehet a vasalás. A borításra is nagy hangsúlyt kell fektetni, mindenképp tiszta és gyűrődésmentes legyen. Számtalanszor találkozhatunk azzal a kellemetlen történéssel, mikor épp befejezzük az adott ruhadarabot, és azt vesszük észre, hogy még mindig vannak gyűrődések az anyagon, hiába szántunk fél órát egy darab tökéletes kivasalására. Időkímélő tipp: gőzölj! Ha hiszed, ha nem, a nyirkos ruhát könnyebb vasalni, mivel a forróság és a gőz a segítségedre van, és a fele munkát elvégzi helyetted, és a gyűrődést is elfelejtheted. Hosszú és egyenletes mozdulatokat használj! Ne feledd, a frissen vasalt ruha könnyen gyűrődik. Ahogy végeztél, rögtön tedd a kész darabokat vállfára, kilincsre, de semmiképp székre, pláne fából készültre, mert a meleg ruha elszíneződhet! Figyelj a hőfokra! Magas hőfokon nyugodtan vasalhatod a pamutot és a lent. A szintetikus anyagokat és a selymeket viszont alacsony hőfokon ajánlatos vasalni. Ha kifordítva vasalod az anyagot, nem fog kifényesedni, vagy ha vasalóruhát terítesz rájuk. (pl. textilzsebkendőt, valamilyen puha, pamuttextíliát vagy vékony törülközőt). Legyél energiatakarékos! A kis hőfokot igénylő ruhákkal kezd vagy fejezd be. Minél több ruhát próbálj kivasalni, hisz a vasaló felmelegítése is sok energiába kerül. Mit tegyünk, ha a nagyobb darabok kerülnek a kezünkbe, mint a lepedők, huzatok, abroszok? Hajtsd ketté, és vasald ki előbb az egyik oldalát, majd ismét hajtsd ketté, és vasald ki a másik oldalát! Ez a technika a konyharuhák és a zsebkendők esetében is alkalmazható. Gyakran ütközik vasalónk a cipzárba, ami felsértheti a vasalót, vagy gombokba, ami megolvadhat. Ezért ezeket mindig vasald körbe! A gallérnál mindkét oldalát vasald ki, a visszájával kezdve, a csúcsától befelé haladj, hogy ne nyomj ráncot a hegyére!

Ha betartod ezeket a praktikus dolgokat, már csak egy jó vasalódeszkát és a rá passzoló huzatot kell beszerezned ahhoz, hogy ezt az idegőrlő és időigényes házimunkát gyorsan és stresszmentesen elvégezhesd. Mindenekelőtt szemügyre kell venned a vasalódeszka méretét, formáját és kialakítását ahhoz, hogy beszerezhesd a megfelelő típusú huzatot! A BAUHAUS-ban megtalálhatod a számodra legideálisabb vasalódeszka-huzatot. A VILEDA VIVA EXPRESS PREMIUM - vasalódeszka-huzat univerzális méretű, a könnyebb rögzítés érdekében zsinóros kialakítású. A huzat több rétegű és hővisszaverő szivaccsal van ellátva. Ennek a technológiának köszönhetően a vasaló gőze és hője visszatükröződik, ezért nem távozik a vasalófelületen keresztül, ami lehetővé teszi a kétoldalú vasalást. A ruhaneműt felülről te vasalod, miközben a vasalódeszka alulról végzi ezt a feladatot, időt, energiát spórolhatsz meg vele, és a ruhák is simábbak lesznek. Ha kisebb vagy közepes méretű vasalódeszkád van, nem kell aggódni, a GIMI I LOVE GIMI - vasalódeszka-huzatot (S), a GIMI I LOVE GIMI - vasalódeszka-huzatot (M) és a GIMI KING ALUMINIUM - vasalódeszka-huzatot (M) épp neked találták ki! Ha gyakran esel abba a hibába, hogy a vasalót elfelejted minden egyes alkalommal felállítani, mindenképp a VILEDA VIVA EXPRESS PARK&GO vasalódeszka-huzat különleges, "parkolózónás" kialakítását válaszd, mivel néhány percig otthagyható a vasaló anélkül, hogy a huzatot megégetné! A VILEDA VIVA EXPRESS RAPID vasalódeszka-huzat többrétegű hővisszaverő szivaccsal rendelkezik, ezen felül réteges a kialakítása a gőz egyenletes eloszlása érdekében. Ami szintén megkönnyíti és gyorsabbá teszi a vasalást. A vasalódeszka-huzat vásárlásával gyorsan és egyszerűen felfrissítheted a vasalódeszkádat, lehet, kedvet is kapsz a hegyekben álló gyűrött ruhák vasalásához.