1. SANYTOL - mosógép-fertőtlenítő (250ml)
  1 290 Ft 
  Részletek
 2. SANYTOL - fertőtlenítőgél (75ml)
  990 Ft 
  Részletek
 3. Eldobható gumikesztyű (S, 100db)
  3 990 Ft /csomag
  Részletek
 4. SANYTOL - fertőtlenítőkendő (24db)
  1 190 Ft /csomag
  Részletek
 5. VENUS TELLINA - szennyestartó (bézs, görgős)
  6 990 Ft 
  Részletek
 6. LEIFHEIT LINOPUSH 400 - kültéri ruhaszárító
  15 990 Ft 
  Részletek
 7. VILEDA - elektromos seprű
  21 990 Ft 
  Részletek
 8. CURVER NATURA STYLE - rattanhatású szennyestartó (krém, 40L)
  4 190 Ft 
  Részletek
 9. ALEX - padlórenováló wax (900ml)
  1 790 Ft 
  Részletek
 10. GIMI BASIC - ruhaszárító
  4 190 Ft 
  Részletek
 11. VENUS TELLINA - szennyestartó (bézs)
  5 690 Ft 
  Részletek
 12. VENUS DRESS - szennyestartó (bézs, görgős, kicsi)
  7 490 Ft 
  Részletek
 13. GIMI GARDEN STEEL 40 - kerti ruhaszárító
  12 990 Ft 
  Részletek
 14. CURVER NATURA STYLE - rattanhatású szennyestartó (krém, 60L)
  5 990 Ft 
  Részletek
 15. CURVER RIBBON - szennyestartó (49L, fehér)
  4 590 Ft 
  Részletek
 16. VILEDA VIROBI - robot takarítógép
  16 590 Ft 
  Részletek
 17. METALTEX - ruhaszárító kötél megerősített bevonattal (20m)
  990 Ft 
  Részletek
 18. METALTEX CONCERTO SLIM - ruhaszárító torony
  8 790 Ft 
  Részletek
 19. SANYTOL - házi poratkairtó spray (300ml)
  2 090 Ft 
  Részletek
 20. FROSCH - általános felülettisztító (narancs, 0,5L)
  1 290 Ft 
  Részletek
 21. FROSCH - akciós vödör tisztítószerekkel (10L)
  3 790 Ft 
  Részletek
 22. SCHIMMEL-X - penészeltávolító (nappali-háló, 750ml)
  2 790 Ft 
  Részletek
 23. METALTEX FARO PLUS - ruhaszárító torony
  18 990 Ft 
  Részletek
 24. YORK TOP - szivacsos teleszkópos mop
  2 690 Ft 
  Részletek
 25. VILEDA VIVA AIR ULTRA LIGHT - kültéri ruhaszárító
  26 590 Ft 
  Részletek
 26. LEIFHEIT LINOLIFT 600 QUICKSTART - kültéri ruhaszárító
  24 990 Ft 
  Részletek
 27. VILEDA - csodapartvis
  5 990 Ft 
  Részletek
 28. VENUS LAVANDERIA - szennyestartó (bézs)
  4 990 Ft 
  Részletek
 29. Króm szennyestartó szett (36x58cm+31x54cm)
  15 990 Ft 
  Részletek
 30. VILEDA 2in1 - fürdőszobatisztító szett
  5 290 Ft 
  Részletek
 31. STARGUARD TOUCH - latex kesztyű (L, 100db)
  7 990 Ft /csomag
  Részletek
 32. VILEDA EASY WRING&CLEAN TURBO - pedálos gyorsfelmosószett
  19 990 Ft 
  Részletek
 33. FROSCH - higiéniás tisztító (levendula, 0,5L)
  1 390 Ft 
  Részletek
 34. VILEDA INFINITY - ruhaszárító (kihúzható)
  25 490 Ft 
  Részletek
 35. VENUS DRESS - szennyestartó (bézs, görgős, nagy)
  7 980 Ft 
  Részletek
 36. VILEDA OUTDOOR 2IN1 - kültéri partvis
  2 990 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Eredményes munkavégzés a háztartásban

Az eredményes háztartási munkavégzéshez megfelelő eszközökre és készítményekre van szükségünk; érdemes kialakítanunk a főbb feladatokra egy jól bejáratott rutint, így lehetünk igazán gyorsak és hatékonyak. Az ehhez szükséges eszközeinket válasszuk meg fokozott körültekintéssel! Megfelelő eszközökkel hatékonyabb a munkavégzés, így könnyebben rászánjuk majd magunkat a házimunkára.

Nem túlzás azt állítani, hogy az alapszintű takarítással meglepően gyorsan végezhetünk, ha megfelelő eszközöket választottunk. De hogyan lássunk neki?

A konyhával nincs könnyű dolgunk, hiszen a felületei hamar elszennyeződnek, zsírmaradványok jelennek meg rajtuk, morzsa heverhet mindenhol… Persze jól tudjuk, hogy a konyha csak akkor szép és higiénikus, ha tiszta, mégis hajlamosak vagyunk elhanyagolni a takarítását. A konyhapult és az ebédlőasztal gyakran túlzsúfolt, emiatt a takarítása nem könnyű feladat. És lássuk be, nem szoktuk minden egyes alkalommal kiemelni a mikrohullámú sütőt és a kávéfőzőt, hogy alatta és mögötte is alaposan kitakaríthassunk. Időnként azonban kénytelenek vagyunk, ha nem akarjuk, hogy kosz borítsa a felületeinket. A szemetet, akciós újságokat, nem használt csomagolóanyagokat, palackokat helyezzük a szelektív szemétgyűjtőnkbe. Ezt követően jöhet a jól ismert módszer. Használjunk konyhai tisztítószert és törlőrongyot! Gondoskodjunk a teljes felület megtisztításáról, beleértve a konyhai kisgépek külső felületét is, arra azonban kiemelten figyeljünk, hogy a készülékek belsejébe ne juthasson tisztítószer! Ha elég alaposak vagyunk, a felület csillogni fog a tisztaságtól.

Ne feledkezzünk meg a mosogatótálcáról sem! Miután végeztünk a mosogatással – vagy a mosogatógépbe helyeztük az edényeket –, magát a mosogatótálcát is meg kell tisztítanunk. Ha nem tesszük, a felületen zsíros szennyeződések maradnak, amelyek a baktériumok számára tökéletes táptalajt jelentenek. Nem kérdés, a mosogatót is tisztítanunk kell, méghozzá megfelelően hatékony tisztítószerrel. A kereskedelmi forgalomban találhatunk e célra kínált szereket.

A konyhai járólapok vagy padló tisztítását sem úszhatjuk meg a rendszeres takarításaink során. A konyhahasználat során rengeteg kisebb-nagyobb ételdarabka, különböző hulladék pottyan a földre, ahol szépen lassan zsíros pacákká tapossuk őket. Ez elegyedik a háztartásban keringő porral, és megszületik az a kosz, amit nem szeretnénk a konyhánkban látni… Jöhet a felmosó, a mop vagy valamilyen gépesített változat!

Miután úgy érezzük, hogy már mindent megtettünk a tisztaságért, és kellően csillog a konyhánk, rátérhetünk a fürdőszoba takarítására. Aligha ez a kedvenc házimunkánk, de nem hanyagolhatjuk el, ha tiszta és egészséges környezetben szeretnénk élni. Szerencsére a ma megvásárolható eszközök és készítmények rengeteget segítenek abban, hogy tisztán tarthassuk a fürdőszobánkat. Mindenképpen szükségünk lesz megfelelő tisztítószerekre, de bizonyos felületek tisztítását ecettel is elvégezhetjük.

Mindenekelőtt érdemes fertőtlenítőt juttatni a WC-csészébe, illetve annak pereme alá. Amíg dolgozunk a fürdőszoba egyéb részein, addig a szer kifejtheti a hatását, elpusztíthatja a baktériumokat és oldhatja a vízkövet. Ha ecetet spriccelünk a csempékre, a kádra és a mosdóba, könnyedén megbirkózhatunk a szappanmaradványokkal és a kevésbé makacs szennyeződésekkel. Használjunk papír törlőkendőt is, amivel cseppmentessé törölhetjük a csempe- és üvegfelületeket. Ezt követően térjünk vissza a WC-hez, és a kefe segítségével dörzsöljük át a csésze belső felületét. Szedjük fel a fürdőszobai szőnyegeket, vigyük ki portalanítani őket! Mielőtt visszatennénk őket a helyükre, töröljük fel a járólapokat, különösen ügyelve a sarkokra és a WC-csésze mögötti területre! Ha elég alaposak voltunk, csillogó fürdőszobára csukhatjuk rá az ajtót.

Az eredményes házimunkához, természetesen, nemcsak takarítóeszközök kellenek. Időnként, bizony, vasalnunk is kell, ha nem szeretnénk gyűrött ruhában járni. Ebben van nagy segítségünkre a vasalódeszka. A ruhaszárítást különböző ruhaszárító állványok és keretek segítik. A háztartásunkban keletkező szemét összegyűjtését a kukák biztosítják. Az elkoszolódott ruháinkat szennyeskosarakba rakjuk.

A tiszta és fenntartható háztartás számos eszközt követel meg. Mindezek megtalálhatók a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában. Válasszuk ki mindazokat, amelyekre szükségünk van, és gondoskodjunk az otthonunk tisztán tartásáról!

Card logos