1. VENUS TELLINA - szennyestartó (bézs, görgős)
  6 990 Ft 
  Részletek
 2. VILEDA - elektromos seprű
  21 990 Ft 
  Részletek
 3. VENUS DRESS - szennyestartó (bézs, görgős, kicsi)
  7 490 Ft 
  Részletek
 4. CURVER NATURA STYLE - rattanhatású szennyestartó (krém, 40L)
  4 190 Ft 
  Részletek
 5. SANYTOL - kézfertőtlenítő zselé (250ml)
  1 290 Ft 
  Részletek
 6. VENUS DRESS - szennyestartó (bézs, görgős, nagy)
  7 980 Ft 
  Részletek
 7. VILEDA STEAM - gőztisztító
  33 990 Ft 
  Részletek
 8. CURVER NATURA STYLE - rattanhatású szennyestartó (krém, 60L)
  5 990 Ft 
  Részletek
 9. SCHIMMEL-X - penészeltávolító (nappali-háló, 750ml)
  2 790 Ft 
  Részletek
 10. VILEDA VIROBI - robot takarítógép
  16 590 Ft 
  Részletek
 11. GIMI BASIC - ruhaszárító
  4 190 Ft 
  Részletek
 12. LEIFHEIT LINOPUSH 500 - kültéri ruhaszárító
  14 990 Ft 
  Részletek
 13. VILEDA MIXER 4 - ruhaszárító torony
  19 990 Ft 
  Részletek
 14. SANYTOL - házi poratkairtó spray (300ml)
  2 090 Ft 
  Részletek
 15. ALEX - padlórenováló wax (900ml)
  1 790 Ft 
  Részletek
 16. METALTEX STORM - ruhaszárító torony
  24 990 Ft 
  Részletek
 17. VENUS LIMEA - szennyestartó (taupe)
  6 290 Ft 
  Részletek
 18. VENUS LAVANDERIA - szennyestartó (bézs)
  4 990 Ft 
  Részletek
 19. Króm szennyestartó szett (36x58cm+31x54cm)
  15 990 Ft 
  Részletek
 20. CURVER NATURA STYLE - rattanhatású szennyestartó (sötétbarna, 60L)
  5 990 Ft 
  Részletek
 21. VENUS LIMEA - szennyestartó (taupe, görgős)
  7 490 Ft 
  Részletek
 22. VILEDA EASY WRING&CLEAN TURBO - pedálos gyorsfelmosószett
  19 990 Ft 
  Részletek
 23. CURVER NATURA STYLE - rattanhatású szennyestartó (sötétbarna, 40L)
  4 190 Ft 
  Részletek
 24. METALTEX FORTINO 3+ - ruhaszárító torony (erkélyszárítóval)
  18 990 Ft 
  Részletek
 25. VILEDA INFINITY - ruhaszárító (kihúzható)
  25 490 Ft 
  Részletek
 26. VENUS DRESS - szennyestartó táska (bézs)
  2 990 Ft 
  Részletek
 27. LEIFHEIT LINOPUSH 400 - kültéri ruhaszárító
  15 990 Ft 
  Részletek
 28. VILEDA WINDOMATIC - elektromos ablaktisztító
  16 990 Ft 
  Részletek
 29. LEIFHEIT - teleszkópos nyél (145-400cm)
  6 490 Ft 
  Részletek
 30. LEIFHEIT PICCOLO MICRO DUO - felmosó
  4 590 Ft 
  Részletek
 31. VENUS PITAR - szennyestartó (kék, görgős)
  7 490 Ft 
  Részletek
 32. METALTEX THUNDER - ruhaszárító torony
  18 990 Ft 
  Részletek
 33. METALTEX SKOMER - fali ruhaszárító (30m)
  7 590 Ft 
  Részletek
 34. VILEDA VIVA AIR ULTRA LIGHT - kültéri ruhaszárító
  26 590 Ft 
  Részletek
 35. METALTEX GALE - ruhaszárító ajtóra
  10 590 Ft 
  Részletek
 36. METALTEX COMO X - ruhaszárító
  7 590 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Eredményes munkavégzés a háztartásban

Az eredményes háztartási munkavégzéshez megfelelő eszközökre és készítményekre van szükségünk; érdemes kialakítanunk a főbb feladatokra egy jól bejáratott rutint, így lehetünk igazán gyorsak és hatékonyak. Az ehhez szükséges eszközeinket válasszuk meg fokozott körültekintéssel! Megfelelő eszközökkel hatékonyabb a munkavégzés, így könnyebben rászánjuk majd magunkat a házimunkára.

Nem túlzás azt állítani, hogy az alapszintű takarítással meglepően gyorsan végezhetünk, ha megfelelő eszközöket választottunk. De hogyan lássunk neki?

A konyhával nincs könnyű dolgunk, hiszen a felületei hamar elszennyeződnek, zsírmaradványok jelennek meg rajtuk, morzsa heverhet mindenhol… Persze jól tudjuk, hogy a konyha csak akkor szép és higiénikus, ha tiszta, mégis hajlamosak vagyunk elhanyagolni a takarítását. A konyhapult és az ebédlőasztal gyakran túlzsúfolt, emiatt a takarítása nem könnyű feladat. És lássuk be, nem szoktuk minden egyes alkalommal kiemelni a mikrohullámú sütőt és a kávéfőzőt, hogy alatta és mögötte is alaposan kitakaríthassunk. Időnként azonban kénytelenek vagyunk, ha nem akarjuk, hogy kosz borítsa a felületeinket. A szemetet, akciós újságokat, nem használt csomagolóanyagokat, palackokat helyezzük a szelektív szemétgyűjtőnkbe. Ezt követően jöhet a jól ismert módszer. Használjunk konyhai tisztítószert és törlőrongyot! Gondoskodjunk a teljes felület megtisztításáról, beleértve a konyhai kisgépek külső felületét is, arra azonban kiemelten figyeljünk, hogy a készülékek belsejébe ne juthasson tisztítószer! Ha elég alaposak vagyunk, a felület csillogni fog a tisztaságtól.

Ne feledkezzünk meg a mosogatótálcáról sem! Miután végeztünk a mosogatással – vagy a mosogatógépbe helyeztük az edényeket –, magát a mosogatótálcát is meg kell tisztítanunk. Ha nem tesszük, a felületen zsíros szennyeződések maradnak, amelyek a baktériumok számára tökéletes táptalajt jelentenek. Nem kérdés, a mosogatót is tisztítanunk kell, méghozzá megfelelően hatékony tisztítószerrel. A kereskedelmi forgalomban találhatunk e célra kínált szereket.

A konyhai járólapok vagy padló tisztítását sem úszhatjuk meg a rendszeres takarításaink során. A konyhahasználat során rengeteg kisebb-nagyobb ételdarabka, különböző hulladék pottyan a földre, ahol szépen lassan zsíros pacákká tapossuk őket. Ez elegyedik a háztartásban keringő porral, és megszületik az a kosz, amit nem szeretnénk a konyhánkban látni… Jöhet a felmosó, a mop vagy valamilyen gépesített változat!

Miután úgy érezzük, hogy már mindent megtettünk a tisztaságért, és kellően csillog a konyhánk, rátérhetünk a fürdőszoba takarítására. Aligha ez a kedvenc házimunkánk, de nem hanyagolhatjuk el, ha tiszta és egészséges környezetben szeretnénk élni. Szerencsére a ma megvásárolható eszközök és készítmények rengeteget segítenek abban, hogy tisztán tarthassuk a fürdőszobánkat. Mindenképpen szükségünk lesz megfelelő tisztítószerekre, de bizonyos felületek tisztítását ecettel is elvégezhetjük.

Mindenekelőtt érdemes fertőtlenítőt juttatni a WC-csészébe, illetve annak pereme alá. Amíg dolgozunk a fürdőszoba egyéb részein, addig a szer kifejtheti a hatását, elpusztíthatja a baktériumokat és oldhatja a vízkövet. Ha ecetet spriccelünk a csempékre, a kádra és a mosdóba, könnyedén megbirkózhatunk a szappanmaradványokkal és a kevésbé makacs szennyeződésekkel. Használjunk papír törlőkendőt is, amivel cseppmentessé törölhetjük a csempe- és üvegfelületeket. Ezt követően térjünk vissza a WC-hez, és a kefe segítségével dörzsöljük át a csésze belső felületét. Szedjük fel a fürdőszobai szőnyegeket, vigyük ki portalanítani őket! Mielőtt visszatennénk őket a helyükre, töröljük fel a járólapokat, különösen ügyelve a sarkokra és a WC-csésze mögötti területre! Ha elég alaposak voltunk, csillogó fürdőszobára csukhatjuk rá az ajtót.

Az eredményes házimunkához, természetesen, nemcsak takarítóeszközök kellenek. Időnként, bizony, vasalnunk is kell, ha nem szeretnénk gyűrött ruhában járni. Ebben van nagy segítségünkre a vasalódeszka. A ruhaszárítást különböző ruhaszárító állványok és keretek segítik. A háztartásunkban keletkező szemét összegyűjtését a kukák biztosítják. Az elkoszolódott ruháinkat szennyeskosarakba rakjuk.

A tiszta és fenntartható háztartás számos eszközt követel meg. Mindezek megtalálhatók a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában. Válasszuk ki mindazokat, amelyekre szükségünk van, és gondoskodjunk az otthonunk tisztán tartásáról!

Card logos