Háztartás

Megtekintés Rács Lista

1-9/225 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/225 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

EREDMÉNYES MUNKAVÉGZÉS A HÁZTARTÁSBAN

Az eredményes háztartási munkavégzéshez megfelelő eszközökre és készítményekre van szükségünk; érdemes kialakítanunk a főbb feladatokra egy jól bejáratott rutint, így lehetünk igazán gyorsak és hatékonyak. Az ehhez szükséges eszközeinket válasszuk meg fokozott körültekintéssel! Megfelelő eszközökkel hatékonyabb a munkavégzés, így könnyebben rászánjuk majd magunkat a házimunkára.

Nem túlzás azt állítani, hogy az alapszintű takarítással meglepően gyorsan végezhetünk, ha megfelelő eszközöket választottunk. De hogyan lássunk neki?

A konyhával nincs könnyű dolgunk, hiszen a felületei hamar elszennyeződnek, zsírmaradványok jelennek meg rajtuk, morzsa heverhet mindenhol… Persze jól tudjuk, hogy a konyha csak akkor szép és higiénikus, ha tiszta, mégis hajlamosak vagyunk elhanyagolni a takarítását. A konyhapult és az ebédlőasztal gyakran túlzsúfolt, emiatt a takarítása nem könnyű feladat. És lássuk be, nem szoktuk minden egyes alkalommal kiemelni a mikrohullámú sütőt és a kávéfőzőt, hogy alatta és mögötte is alaposan kitakaríthassunk. Időnként azonban kénytelenek vagyunk, ha nem akarjuk, hogy kosz borítsa a felületeinket. A szemetet, akciós újságokat, nem használt csomagolóanyagokat, palackokat helyezzük a szelektív szemétgyűjtőnkbe. Ezt követően jöhet a jól ismert módszer. Használjunk konyhai tisztítószert és törlőrongyot! Gondoskodjunk a teljes felület megtisztításáról, beleértve a konyhai kisgépek külső felületét is, arra azonban kiemelten figyeljünk, hogy a készülékek belsejébe ne juthasson tisztítószer! Ha elég alaposak vagyunk, a felület csillogni fog a tisztaságtól.

Ne feledkezzünk meg a mosogatótálcáról sem! Miután végeztünk a mosogatással – vagy a mosogatógépbe helyeztük az edényeket –, magát a mosogatótálcát is meg kell tisztítanunk. Ha nem tesszük, a felületen zsíros szennyeződések maradnak, amelyek a baktériumok számára tökéletes táptalajt jelentenek. Nem kérdés, a mosogatót is tisztítanunk kell, méghozzá megfelelően hatékony tisztítószerrel. A kereskedelmi forgalomban találhatunk e célra kínált szereket.

A konyhai járólapok vagy padló tisztítását sem úszhatjuk meg a rendszeres takarításaink során. A konyhahasználat során rengeteg kisebb-nagyobb ételdarabka, különböző hulladék pottyan a földre, ahol szépen lassan zsíros pacákká tapossuk őket. Ez elegyedik a háztartásban keringő porral, és megszületik az a kosz, amit nem szeretnénk a konyhánkban látni… Jöhet a felmosó, a mop vagy valamilyen gépesített változat!

Miután úgy érezzük, hogy már mindent megtettünk a tisztaságért, és kellően csillog a konyhánk, rátérhetünk a fürdőszoba takarítására. Aligha ez a kedvenc házimunkánk, de nem hanyagolhatjuk el, ha tiszta és egészséges környezetben szeretnénk élni. Szerencsére a ma megvásárolható eszközök és készítmények rengeteget segítenek abban, hogy tisztán tarthassuk a fürdőszobánkat. Mindenképpen szükségünk lesz megfelelő tisztítószerekre, de bizonyos felületek tisztítását ecettel is elvégezhetjük.

Mindenekelőtt érdemes fertőtlenítőt juttatni a WC-csészébe, illetve annak pereme alá. Amíg dolgozunk a fürdőszoba egyéb részein, addig a szer kifejtheti a hatását, elpusztíthatja a baktériumokat és oldhatja a vízkövet. Ha ecetet spriccelünk a csempékre, a kádra és a mosdóba, könnyedén megbirkózhatunk a szappanmaradványokkal és a kevésbé makacs szennyeződésekkel. Használjunk papír törlőkendőt is, amivel cseppmentessé törölhetjük a csempe- és üvegfelületeket. Ezt követően térjünk vissza a WC-hez, és a kefe segítségével dörzsöljük át a csésze belső felületét. Szedjük fel a fürdőszobai szőnyegeket, vigyük ki portalanítani őket! Mielőtt visszatennénk őket a helyükre, töröljük fel a járólapokat, különösen ügyelve a sarkokra és a WC-csésze mögötti területre! Ha elég alaposak voltunk, csillogó fürdőszobára csukhatjuk rá az ajtót.

Az eredményes házimunkához, természetesen, nemcsak takarítóeszközök kellenek. Időnként, bizony, vasalnunk is kell, ha nem szeretnénk gyűrött ruhában járni. Ebben van nagy segítségünkre a vasalódeszka. A ruhaszárítást különböző ruhaszárító állványok és keretek segítik. A háztartásunkban keletkező szemét összegyűjtését a kukák biztosítják. Az elkoszolódott ruháinkat szennyeskosarakba rakjuk.

A tiszta és fenntartható háztartás számos eszközt követel meg. Mindezek megtalálhatók a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában. Válasszuk ki mindazokat, amelyekre szükségünk van, és gondoskodjunk az otthonunk tisztán tartásáról!