1. FROSCH - általános felülettisztító (narancs, 0,5L)
  1 090 Ft 
  Részletek
 2. SCHIMMEL-X - penészeltávolító (nappali-háló, 750ml)
  2 590 Ft 
  Részletek
 3. VENUS TELLINA - szennyestartó (bézs, görgős)
  6 990 Ft 
  Részletek
 4. FROSCH - higiéniás tisztító (levendula, 0,5L)
  1 190 Ft 
  Részletek
 5. CURVER NATURA STYLE - rattanhatású szennyestartó (krém, 40L)
  4 190 Ft 
  Részletek
 6. VILEDA - elektromos seprű
  19 990 Ft 
  Részletek
 7. METALTEX FARO PLUS - ruhaszárító torony
  18 990 Ft 
  Részletek
 8. GIMI BASIC - ruhaszárító
  3 890 Ft 
  Részletek
 9. CURVER RIBBON - szennyestartó (49L, fehér)
  4 590 Ft 
  Részletek
 10. VENUS TELLINA - szennyestartó (bézs)
  5 690 Ft 
  Részletek
 11. Króm szennyestartó szett (36x58cm+31x54cm)
  15 990 Ft 
  Részletek
 12. VENUS LAVANDERIA - szennyestartó (bézs)
  4 990 Ft 
  Részletek
 13. CURVER NATURA STYLE - rattanhatású szennyestartó (krém, 60L)
  5 990 Ft 
  Részletek
 14. SPEEDER PROFESSIONAL - penészölő (0,75L)
  1 090 Ft 
  Részletek
 15. LEIFHEIT LINOPUSH 500 - kültéri ruhaszárító
  14 990 Ft 
  Részletek
 16. VENUS DRESS - szennyestartó (bézs, görgős, kicsi)
  7 490 Ft 
  Részletek
 17. VILEDA VIROBI - robot takarítógép
  15 490 Ft 
  Részletek
 18. LEIFHEIT - teleszkópos nyél (145-400cm)
  6 490 Ft 
  Részletek
 19. VENUS LIMEA - szennyestartó (taupe, görgős)
  7 490 Ft 
  Részletek
 20. METALTEX THUNDER - ruhaszárító torony
  17 990 Ft 
  Részletek
 21. METALTEX - ruhaszárító kötél megerősített bevonattal (20m)
  990 Ft 
  Részletek
 22. VILEDA MIXER 4 - ruhaszárító torony
  18 490 Ft 
  Részletek
 23. LEIFHEIT LINOPUSH 400 - kültéri ruhaszárító
  15 990 Ft 
  Részletek
 24. METALTEX STORM - ruhaszárító torony
  23 990 Ft 
  Részletek
 25. ALEX - padlórenováló wax (900ml)
  1 790 Ft 
  Részletek
 26. VILEDA STEAM - gőztisztító
  31 990 Ft 
  Részletek
 27. FROSCH - akciós vödör tisztítószerekkel (10L)
  3 790 Ft 
  Részletek
 28. VENUS LIMEA - szennyestartó (taupe)
  6 290 Ft 
  Részletek
 29. VILEDA - csodapartvis
  5 490 Ft 
  Részletek
 30. CURVER NATURA STYLE - rattanhatású szennyestartó (sötétbarna, 40L)
  4 190 Ft 
  Részletek
 31. METALTEX GALE - ruhaszárító ajtóra
  9 990 Ft 
  Részletek
 32. METALTEX FORTINO 3+ - ruhaszárító torony (erkélyszárítóval)
  17 990 Ft 
  Részletek
 33. VILEDA WINDOMATIC - elektromos ablaktisztító
  15 990 Ft 
  Részletek
 34. CURVER NATURA STYLE - rattanhatású szennyestartó (sötétbarna, 60L)
  5 990 Ft 
  Részletek
 35. GIMI GARDEN STEEL 40 - kerti ruhaszárító
  11 990 Ft 
  Részletek
 36. METALTEX HURRICANE XXL - szárnyas ruhaszárító
  19 990 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Eredményes munkavégzés a háztartásban

Az eredményes háztartási munkavégzéshez megfelelő eszközökre és készítményekre van szükségünk; érdemes kialakítanunk a főbb feladatokra egy jól bejáratott rutint, így lehetünk igazán gyorsak és hatékonyak. Az ehhez szükséges eszközeinket válasszuk meg fokozott körültekintéssel! Megfelelő eszközökkel hatékonyabb a munkavégzés, így könnyebben rászánjuk majd magunkat a házimunkára.

Nem túlzás azt állítani, hogy az alapszintű takarítással meglepően gyorsan végezhetünk, ha megfelelő eszközöket választottunk. De hogyan lássunk neki?

A konyhával nincs könnyű dolgunk, hiszen a felületei hamar elszennyeződnek, zsírmaradványok jelennek meg rajtuk, morzsa heverhet mindenhol… Persze jól tudjuk, hogy a konyha csak akkor szép és higiénikus, ha tiszta, mégis hajlamosak vagyunk elhanyagolni a takarítását. A konyhapult és az ebédlőasztal gyakran túlzsúfolt, emiatt a takarítása nem könnyű feladat. És lássuk be, nem szoktuk minden egyes alkalommal kiemelni a mikrohullámú sütőt és a kávéfőzőt, hogy alatta és mögötte is alaposan kitakaríthassunk. Időnként azonban kénytelenek vagyunk, ha nem akarjuk, hogy kosz borítsa a felületeinket. A szemetet, akciós újságokat, nem használt csomagolóanyagokat, palackokat helyezzük a szelektív szemétgyűjtőnkbe. Ezt követően jöhet a jól ismert módszer. Használjunk konyhai tisztítószert és törlőrongyot! Gondoskodjunk a teljes felület megtisztításáról, beleértve a konyhai kisgépek külső felületét is, arra azonban kiemelten figyeljünk, hogy a készülékek belsejébe ne juthasson tisztítószer! Ha elég alaposak vagyunk, a felület csillogni fog a tisztaságtól.

Ne feledkezzünk meg a mosogatótálcáról sem! Miután végeztünk a mosogatással – vagy a mosogatógépbe helyeztük az edényeket –, magát a mosogatótálcát is meg kell tisztítanunk. Ha nem tesszük, a felületen zsíros szennyeződések maradnak, amelyek a baktériumok számára tökéletes táptalajt jelentenek. Nem kérdés, a mosogatót is tisztítanunk kell, méghozzá megfelelően hatékony tisztítószerrel. A kereskedelmi forgalomban találhatunk e célra kínált szereket.

A konyhai járólapok vagy padló tisztítását sem úszhatjuk meg a rendszeres takarításaink során. A konyhahasználat során rengeteg kisebb-nagyobb ételdarabka, különböző hulladék pottyan a földre, ahol szépen lassan zsíros pacákká tapossuk őket. Ez elegyedik a háztartásban keringő porral, és megszületik az a kosz, amit nem szeretnénk a konyhánkban látni… Jöhet a felmosó, a mop vagy valamilyen gépesített változat!

Miután úgy érezzük, hogy már mindent megtettünk a tisztaságért, és kellően csillog a konyhánk, rátérhetünk a fürdőszoba takarítására. Aligha ez a kedvenc házimunkánk, de nem hanyagolhatjuk el, ha tiszta és egészséges környezetben szeretnénk élni. Szerencsére a ma megvásárolható eszközök és készítmények rengeteget segítenek abban, hogy tisztán tarthassuk a fürdőszobánkat. Mindenképpen szükségünk lesz megfelelő tisztítószerekre, de bizonyos felületek tisztítását ecettel is elvégezhetjük.

Mindenekelőtt érdemes fertőtlenítőt juttatni a WC-csészébe, illetve annak pereme alá. Amíg dolgozunk a fürdőszoba egyéb részein, addig a szer kifejtheti a hatását, elpusztíthatja a baktériumokat és oldhatja a vízkövet. Ha ecetet spriccelünk a csempékre, a kádra és a mosdóba, könnyedén megbirkózhatunk a szappanmaradványokkal és a kevésbé makacs szennyeződésekkel. Használjunk papír törlőkendőt is, amivel cseppmentessé törölhetjük a csempe- és üvegfelületeket. Ezt követően térjünk vissza a WC-hez, és a kefe segítségével dörzsöljük át a csésze belső felületét. Szedjük fel a fürdőszobai szőnyegeket, vigyük ki portalanítani őket! Mielőtt visszatennénk őket a helyükre, töröljük fel a járólapokat, különösen ügyelve a sarkokra és a WC-csésze mögötti területre! Ha elég alaposak voltunk, csillogó fürdőszobára csukhatjuk rá az ajtót.

Az eredményes házimunkához, természetesen, nemcsak takarítóeszközök kellenek. Időnként, bizony, vasalnunk is kell, ha nem szeretnénk gyűrött ruhában járni. Ebben van nagy segítségünkre a vasalódeszka. A ruhaszárítást különböző ruhaszárító állványok és keretek segítik. A háztartásunkban keletkező szemét összegyűjtését a kukák biztosítják. Az elkoszolódott ruháinkat szennyeskosarakba rakjuk.

A tiszta és fenntartható háztartás számos eszközt követel meg. Mindezek megtalálhatók a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában. Válasszuk ki mindazokat, amelyekre szükségünk van, és gondoskodjunk az otthonunk tisztán tartásáról!

Card logos