Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Ruhaszárító állvány

Megtekintés Rács Lista

1-9/19 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/19 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

RUHASZÁRÍTÓ ÁLLVÁNY

Az ideális ruhaszárító állvány kis helyet foglal és sok ruhadarab elhelyezését teszi lehetővé. Mindezek mellett az is fontos, hogy a szárítón elhelyezett ruhák könnyen és gyorsan száradjanak. Ha arra kényszerülünk, hogy a lakásban szárítsuk a ruháinkat, abban az esetben egy megfelelő kialakítású ruhaszárító állványra van szükségünk. Fontos, hogy a szárító minél kevésbé zavarja a mindennapi életünket, ne legyen útban, és lehetőleg ne rontsa a lakás összképét.

Akármilyen típusú ruhaszárító állványt választunk, mindenképpen olyan helyiségben érdemes elhelyezni, ami kellően száraz és jól szellőztethető. Őszi-téli időszakban, természetesen, fűtött helyiségben végezhető a szárítás, ahol a hőmérséklet legalább 18-20 Celsius-fok feletti. Logikus lenne, hogy a ruhaszárítást a fürdőszobában végezzük, hiszen rendszerint itt helyezzük el a mosógépet is, így nem lenne más dolgunk, csak a gépből át kellene pakolnunk a ruhákat a szárító állványra… Sőt, itt nem is zavarna minket, még az esetlegesen lecsepegő víz sem okozna semmilyen problémát. Azonban érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a fürdőszoba a legnedvesebb helyiségünk, jelentős páratartalommal, ami nem segíti a ruhák száradását… Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a fürdőszoba csak abban az esetben alkalmas ruhaszárításra, ha maga a helyiség jól szellőzik, illetve az őszi-téli időszakban biztosított az állandó fűtése.

A fenti okok miatt sokan a hálószobát választják a teregetés helyszíneként. Ez esetben nem jelent problémát a magas páratartalom, viszont nem szabad megfeledkezni arról, hogy a ruhaszárításból származó nedvesség ilyen módon a hálószoba levegőjébe, illetve falaira kerül. Elégtelen szellőztetés esetén falpenész jelenhet meg, aminek a spórái egészségkárosító hatással rendelkeznek.

Persze az is előfordul, hogy valaki a nappalit használja a ruhák szárítására. Valóban nem túl esztétikus megoldás, különösen abban az esetben, ha otthon tartózkodunk, vagy ha vendégeket várunk. Azonban ezt a helyiséget rendszerint jól szellőztetjük, illetve tágasabb területtel rendelkezik, mint a többi szobánk, így akár kifejezetten alkalmas lehet teregetésre – például abban az esetben, ha késő este kiteregetünk, reggel elmegyünk dolgozni, mire hazaérünk, meg is száradnak a ruháink.

MILYEN TÍPUSÚ RUHASZÁRÍTÓ ÁLLVÁNYT VÁLASSZUNK?

Minél kisebb a lakásunk, a padlóra állítható egyszerű ruhaszárító állványok annál kevésbé jelentenek jó választást. Ezek plusz helyet foglalnak, másfél négyzetméter körüli helyigényükkel igencsak megnehezítik a dolgunkat. Persze dönthetnénk a legegyszerűbb megoldás, a szárítókötél mellett, de az semmilyen módon nem egyeztethető össze egy igényesen berendezett lakással. Ehelyett sokkal észszerűbb és elegánsabb megoldást biztosítanak a fali ruhaszárítók, amelyek könnyedén felszerelhetők, használatot követően pedig harmonikaszerűen összecsukhatók. A mai kivitelben készült fali ruhaszárítók sokkal igényesebbek, mint amiket régen megszokhattunk, így bátran elhelyezhetők az otthonunkban.

Mindenképpen szót érdemelnek a különböző emeletes szárítóállványok is. Ezek inkább felfelé terjeszkednek, így kifejezetten helytakarékosak. Jó választást jelenthetnek mindazok számára, akik a nappaliban kénytelek szárítani a ruháikat, vagy csak egyszerűen kis alapterületű lakásban élnek. Ha úgy ítéljük meg, hogy egy kisebb ruhaszárító is elegendő, a gyakorlat viszont azt mutatja, hogy egy teljes töltetet nem tudunk rendesen kiteregetni, akkor néhány műanyag vállfa segítségünkre lehet. A kisebb ruhadarabokat pedig csíptessük fel közönséges ruhaszárító csipesszel!

Érdemes tudni, hogy a kimosott ruhák „nedvességtartalmát” elsősorban a centrifuga sebessége határozza meg. Minél nagyobb fordulatszámon végezzük a ruhák mosásának utolsó fázisát, annál kevesebb víz marad a szövetszálak között. Azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy a nagysebességű centrifugahasználat képes roncsolni a legérzékenyebb ruháinkat, sőt, akár tönkre is teheti őket. Amennyiben kevésbé érzékeny ruhadarabokat mosunk, használjuk bátran a maximális fordulatszámot, így meggyorsíthatjuk a száradás folyamatát, illetve csökkenthetjük a lakásba jutó pára mennyiségét!

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azokat a ruhaszárító állványokat, amelyek jó szolgálatot tesznek számunkra!