1. LEIFHEIT LINOPUSH 500 - kültéri ruhaszárító
  14 990 Ft 
  Részletek
 2. METALTEX CONCERTO SLIM - ruhaszárító torony
  8 790 Ft 
  Részletek
 3. LEIFHEIT LINOPUSH 400 - kültéri ruhaszárító
  15 990 Ft 
  Részletek
 4. GIMI BASIC - ruhaszárító
  4 190 Ft 
  Részletek
 5. METALTEX STORM - ruhaszárító torony
  23 990 Ft 
  Részletek
 6. METALTEX FARO PLUS - ruhaszárító torony
  18 990 Ft 
  Részletek
 7. GIMI GARDEN STEEL 40 - kerti ruhaszárító
  12 990 Ft 
  Részletek
 8. VILEDA MIXER 4 - ruhaszárító torony
  19 990 Ft 
  Részletek
 9. VILEDA VIVA AIR ULTRA LIGHT - kültéri ruhaszárító
  26 590 Ft 
  Részletek
 10. VILEDA INFINITY - ruhaszárító (kihúzható)
  25 490 Ft 
  Részletek
 11. LEIFHEIT LINOLIFT 600 QUICKSTART - kültéri ruhaszárító
  24 990 Ft 
  Részletek
 12. METALTEX - ruhaszárító kötél megerősített bevonattal (20m)
  990 Ft 
  Részletek
 13. METALTEX CICLONE - ruhaszárító torony
  31 990 Ft 
  Részletek
 14. METALTEX FORTINO 3+ - ruhaszárító torony (erkélyszárítóval)
  17 990 Ft 
  Részletek
 15. METALTEX THUNDER - ruhaszárító torony
  17 990 Ft 
  Részletek
 16. STABILIT - ruhaszárító kötél PVC-bevonattal (30m)
  3 290 Ft 
  Részletek
 17. LEIFHEIT LINOPOP-UP 140 - kültéri ruhaszárító
  17 990 Ft 
  Részletek
 18. METALTEX GALE - ruhaszárító ajtóra
  9 990 Ft 
  Részletek
 19. METALTEX SKOMER - fali ruhaszárító (30m)
  7 590 Ft 
  Részletek
 20. LEIFHEIT - védőhuzat kültéri ruhaszárítóhoz
  4 990 Ft 
  Részletek
 21. METALTEX HYDRA - szárnyas ruhaszárító epoxi bevonattal
  12 990 Ft 
  Részletek
 22. METALTEX BRIES - erkélyszárító
  5 590 Ft 
  Részletek
 23. VILEDA PREMIUM 2in1 - ruhaszárító (radiátorszárítóval)
  16 990 Ft 
  Részletek
 24. METALTEX NANTES - ruhaszárító torony
  16 990 Ft 
  Részletek
 25. LEIFHEIT - rögzítőcsavar
  6 990 Ft 
  Részletek
 26. METALTEX HURRICANE XXL - szárnyas ruhaszárító
  19 990 Ft 
  Részletek
 27. STABILIT - ruhaszárító kötél PVC-bevonattal (20m)
  2 790 Ft 
  Részletek
 28. METALTEX - ruhaszárító kötél megerősített bevonattal (10m)
  550 Ft 
  Részletek
 29. METALTEX COMO X - ruhaszárító
  7 590 Ft 
  Részletek
 30. METALTEX LAUNDRY CARE - ingszárító ajtóra
  850 Ft 
  Részletek
 31. YORK - vállfa forgatható akasztóval (műanyag, 10db)
  1 290 Ft /csomag
  Részletek
 32. METALTEX VULCANO BLACK - ruhaszárító gyerekzárral
  7 490 Ft 
  Részletek
 33. ARTWEGER SUPERDRY WING - ruhaszárító (fehér-menta)
  9 990 Ft 
  Részletek
 34. METALTEX ORLEANS - ruhaszárító torony
  21 990 Ft 
  Részletek
 35. METALTEX - ruhacsipesz (műanyag, 20db)
  1 590 Ft /csomag
  Részletek
 36. METALTEX CAPRI - szárnyas ruhaszárító
  7 390 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Ruhaszárító állvány

Az ideális ruhaszárító állvány kis helyet foglal és sok ruhadarab elhelyezését teszi lehetővé. Mindezek mellett az is fontos, hogy a szárítón elhelyezett ruhák könnyen és gyorsan száradjanak. Ha arra kényszerülünk, hogy a lakásban szárítsuk a ruháinkat, abban az esetben egy megfelelő kialakítású ruhaszárító állványra van szükségünk. Fontos, hogy a szárító minél kevésbé zavarja a mindennapi életünket, ne legyen útban, és lehetőleg ne rontsa a lakás összképét.

Akármilyen típusú ruhaszárító állványt választunk, mindenképpen olyan helyiségben érdemes elhelyezni, ami kellően száraz és jól szellőztethető. Őszi-téli időszakban, természetesen, fűtött helyiségben végezhető a szárítás, ahol a hőmérséklet legalább 18-20 Celsius-fok feletti. Logikus lenne, hogy a ruhaszárítást a fürdőszobában végezzük, hiszen rendszerint itt helyezzük el a mosógépet is, így nem lenne más dolgunk, csak a gépből át kellene pakolnunk a ruhákat a szárító állványra… Sőt, itt nem is zavarna minket, még az esetlegesen lecsepegő víz sem okozna semmilyen problémát. Azonban érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a fürdőszoba a legnedvesebb helyiségünk, jelentős páratartalommal, ami nem segíti a ruhák száradását… Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a fürdőszoba csak abban az esetben alkalmas ruhaszárításra, ha maga a helyiség jól szellőzik, illetve az őszi-téli időszakban biztosított az állandó fűtése.

A fenti okok miatt sokan a hálószobát választják a teregetés helyszíneként. Ez esetben nem jelent problémát a magas páratartalom, viszont nem szabad megfeledkezni arról, hogy a ruhaszárításból származó nedvesség ilyen módon a hálószoba levegőjébe, illetve falaira kerül. Elégtelen szellőztetés esetén falpenész jelenhet meg, aminek a spórái egészségkárosító hatással rendelkeznek.

Persze az is előfordul, hogy valaki a nappalit használja a ruhák szárítására. Valóban nem túl esztétikus megoldás, különösen abban az esetben, ha otthon tartózkodunk, vagy ha vendégeket várunk. Azonban ezt a helyiséget rendszerint jól szellőztetjük, illetve tágasabb területtel rendelkezik, mint a többi szobánk, így akár kifejezetten alkalmas lehet teregetésre – például abban az esetben, ha késő este kiteregetünk, reggel elmegyünk dolgozni, mire hazaérünk, meg is száradnak a ruháink.

Milyen típusú ruhaszárító állványt válasszunk?

Minél kisebb a lakásunk, a padlóra állítható egyszerű ruhaszárító állványok annál kevésbé jelentenek jó választást. Ezek plusz helyet foglalnak, másfél négyzetméter körüli helyigényükkel igencsak megnehezítik a dolgunkat. Persze dönthetnénk a legegyszerűbb megoldás, a szárítókötél mellett, de az semmilyen módon nem egyeztethető össze egy igényesen berendezett lakással. Ehelyett sokkal észszerűbb és elegánsabb megoldást biztosítanak a fali ruhaszárítók, amelyek könnyedén felszerelhetők, használatot követően pedig harmonikaszerűen összecsukhatók. A mai kivitelben készült fali ruhaszárítók sokkal igényesebbek, mint amiket régen megszokhattunk, így bátran elhelyezhetők az otthonunkban.

Mindenképpen szót érdemelnek a különböző emeletes szárítóállványok is. Ezek inkább felfelé terjeszkednek, így kifejezetten helytakarékosak. Jó választást jelenthetnek mindazok számára, akik a nappaliban kénytelek szárítani a ruháikat, vagy csak egyszerűen kis alapterületű lakásban élnek. Ha úgy ítéljük meg, hogy egy kisebb ruhaszárító is elegendő, a gyakorlat viszont azt mutatja, hogy egy teljes töltetet nem tudunk rendesen kiteregetni, akkor néhány műanyag vállfa segítségünkre lehet. A kisebb ruhadarabokat pedig csíptessük fel közönséges ruhaszárító csipesszel!

Érdemes tudni, hogy a kimosott ruhák „nedvességtartalmát” elsősorban a centrifuga sebessége határozza meg. Minél nagyobb fordulatszámon végezzük a ruhák mosásának utolsó fázisát, annál kevesebb víz marad a szövetszálak között. Azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy a nagysebességű centrifugahasználat képes roncsolni a legérzékenyebb ruháinkat, sőt, akár tönkre is teheti őket. Amennyiben kevésbé érzékeny ruhadarabokat mosunk, használjuk bátran a maximális fordulatszámot, így meggyorsíthatjuk a száradás folyamatát, illetve csökkenthetjük a lakásba jutó pára mennyiségét!

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azokat a ruhaszárító állványokat, amelyek jó szolgálatot tesznek számunkra!

Card logos