1. GIMI BASIC - ruhaszárító
  4 190 Ft 
  Részletek
 2. LEIFHEIT LINOPUSH 500 - kültéri ruhaszárító
  14 990 Ft 
  Részletek
 3. VILEDA MIXER 4 - ruhaszárító torony
  19 990 Ft 
  Részletek
 4. METALTEX STORM - ruhaszárító torony
  24 990 Ft 
  Részletek
 5. METALTEX FORTINO 3+ - ruhaszárító torony (erkélyszárítóval)
  18 990 Ft 
  Részletek
 6. VILEDA INFINITY - ruhaszárító (kihúzható)
  25 490 Ft 
  Részletek
 7. LEIFHEIT LINOPUSH 400 - kültéri ruhaszárító
  15 990 Ft 
  Részletek
 8. METALTEX THUNDER - ruhaszárító torony
  18 990 Ft 
  Részletek
 9. METALTEX SKOMER - fali ruhaszárító (30m)
  7 590 Ft 
  Részletek
 10. VILEDA VIVA AIR ULTRA LIGHT - kültéri ruhaszárító
  26 590 Ft 
  Részletek
 11. METALTEX GALE - ruhaszárító ajtóra
  10 590 Ft 
  Részletek
 12. METALTEX COMO X - ruhaszárító
  7 590 Ft 
  Részletek
 13. STABILIT - ruhaszárító kötél PVC-bevonattal (30m)
  3 290 Ft 
  Részletek
 14. METALTEX MALAGA - fali ruhaszárító (10m)
  4 990 Ft 
  Részletek
 15. GIMI GARDEN STEEL 40 - kerti ruhaszárító
  12 990 Ft 
  Részletek
 16. LEIFHEIT LINOLIFT 600 QUICKSTART - kültéri ruhaszárító
  24 990 Ft 
  Részletek
 17. METALTEX - ruhaszárító kötél megerősített bevonattal (20m)
  1 090 Ft 
  Részletek
 18. METALTEX AMSTERDAM - szárnyas ruhaszárító
  18 990 Ft 
  Részletek
 19. LEIFHEIT LINOPOP-UP 140 - kültéri ruhaszárító
  17 990 Ft 
  Részletek
 20. METALTEX NANTES - ruhaszárító torony
  17 990 Ft 
  Részletek
 21. METALTEX HYDRA - szárnyas ruhaszárító epoxi bevonattal
  13 590 Ft 
  Részletek
 22. VILEDA PREMIUM 2in1 - ruhaszárító (radiátorszárítóval)
  16 990 Ft 
  Részletek
 23. STABILIT - ruhaszárító kötél PVC-bevonattal (20m)
  2 790 Ft 
  Részletek
 24. METALTEX HURRICANE XXL - szárnyas ruhaszárító
  21 900 Ft 
  Részletek
 25. LEIFHEIT - rögzítőcsavar
  6 990 Ft 
  Részletek
 26. METALTEX BRIES - erkélyszárító
  5 790 Ft 
  Részletek
 27. METALTEX VULCANO BLACK - ruhaszárító gyerekzárral
  7 490 Ft 
  Részletek
 28. LEIFHEIT - védőhuzat kültéri ruhaszárítóhoz
  4 990 Ft 
  Részletek
 29. METALTEX NEVIS ONYX - ruhaszárító kádra
  5 690 Ft 
  Részletek
 30. METALTEX LAUNDRY CARE - ingszárító ajtóra
  890 Ft 
  Részletek
 31. METALTEX DIJON - ruhaszárító torony csipesztartóval
  19 990 Ft 
  Részletek
 32. YORK - vállfa forgatható akasztóval (műanyag, 10db)
  1 450 Ft /csomag
  Részletek
 33. METALTEX FUJI ONYX - ruhaszárító zoknitartóval
  11 590 Ft 
  Részletek
 34. METALTEX CAPRI - szárnyas ruhaszárító
  7 390 Ft 
  Részletek
 35. ARTWEGER SUPERDRY WING - ruhaszárító (fehér-menta)
  9 990 Ft 
  Részletek
 36. METALTEX - ruhaszárító kötél megerősített bevonattal (10m)
  590 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Ruhaszárító állvány

Az ideális ruhaszárító állvány kis helyet foglal és sok ruhadarab elhelyezését teszi lehetővé. Mindezek mellett az is fontos, hogy a szárítón elhelyezett ruhák könnyen és gyorsan száradjanak. Ha arra kényszerülünk, hogy a lakásban szárítsuk a ruháinkat, abban az esetben egy megfelelő kialakítású ruhaszárító állványra van szükségünk. Fontos, hogy a szárító minél kevésbé zavarja a mindennapi életünket, ne legyen útban, és lehetőleg ne rontsa a lakás összképét.

Akármilyen típusú ruhaszárító állványt választunk, mindenképpen olyan helyiségben érdemes elhelyezni, ami kellően száraz és jól szellőztethető. Őszi-téli időszakban, természetesen, fűtött helyiségben végezhető a szárítás, ahol a hőmérséklet legalább 18-20 Celsius-fok feletti. Logikus lenne, hogy a ruhaszárítást a fürdőszobában végezzük, hiszen rendszerint itt helyezzük el a mosógépet is, így nem lenne más dolgunk, csak a gépből át kellene pakolnunk a ruhákat a szárító állványra… Sőt, itt nem is zavarna minket, még az esetlegesen lecsepegő víz sem okozna semmilyen problémát. Azonban érdemes szem előtt tartani azt is, hogy a fürdőszoba a legnedvesebb helyiségünk, jelentős páratartalommal, ami nem segíti a ruhák száradását… Általánosságban azt mondhatjuk, hogy a fürdőszoba csak abban az esetben alkalmas ruhaszárításra, ha maga a helyiség jól szellőzik, illetve az őszi-téli időszakban biztosított az állandó fűtése.

A fenti okok miatt sokan a hálószobát választják a teregetés helyszíneként. Ez esetben nem jelent problémát a magas páratartalom, viszont nem szabad megfeledkezni arról, hogy a ruhaszárításból származó nedvesség ilyen módon a hálószoba levegőjébe, illetve falaira kerül. Elégtelen szellőztetés esetén falpenész jelenhet meg, aminek a spórái egészségkárosító hatással rendelkeznek.

Persze az is előfordul, hogy valaki a nappalit használja a ruhák szárítására. Valóban nem túl esztétikus megoldás, különösen abban az esetben, ha otthon tartózkodunk, vagy ha vendégeket várunk. Azonban ezt a helyiséget rendszerint jól szellőztetjük, illetve tágasabb területtel rendelkezik, mint a többi szobánk, így akár kifejezetten alkalmas lehet teregetésre – például abban az esetben, ha késő este kiteregetünk, reggel elmegyünk dolgozni, mire hazaérünk, meg is száradnak a ruháink.

Milyen típusú ruhaszárító állványt válasszunk?

Minél kisebb a lakásunk, a padlóra állítható egyszerű ruhaszárító állványok annál kevésbé jelentenek jó választást. Ezek plusz helyet foglalnak, másfél négyzetméter körüli helyigényükkel igencsak megnehezítik a dolgunkat. Persze dönthetnénk a legegyszerűbb megoldás, a szárítókötél mellett, de az semmilyen módon nem egyeztethető össze egy igényesen berendezett lakással. Ehelyett sokkal észszerűbb és elegánsabb megoldást biztosítanak a fali ruhaszárítók, amelyek könnyedén felszerelhetők, használatot követően pedig harmonikaszerűen összecsukhatók. A mai kivitelben készült fali ruhaszárítók sokkal igényesebbek, mint amiket régen megszokhattunk, így bátran elhelyezhetők az otthonunkban.

Mindenképpen szót érdemelnek a különböző emeletes szárítóállványok is. Ezek inkább felfelé terjeszkednek, így kifejezetten helytakarékosak. Jó választást jelenthetnek mindazok számára, akik a nappaliban kénytelek szárítani a ruháikat, vagy csak egyszerűen kis alapterületű lakásban élnek. Ha úgy ítéljük meg, hogy egy kisebb ruhaszárító is elegendő, a gyakorlat viszont azt mutatja, hogy egy teljes töltetet nem tudunk rendesen kiteregetni, akkor néhány műanyag vállfa segítségünkre lehet. A kisebb ruhadarabokat pedig csíptessük fel közönséges ruhaszárító csipesszel!

Érdemes tudni, hogy a kimosott ruhák „nedvességtartalmát” elsősorban a centrifuga sebessége határozza meg. Minél nagyobb fordulatszámon végezzük a ruhák mosásának utolsó fázisát, annál kevesebb víz marad a szövetszálak között. Azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy a nagysebességű centrifugahasználat képes roncsolni a legérzékenyebb ruháinkat, sőt, akár tönkre is teheti őket. Amennyiben kevésbé érzékeny ruhadarabokat mosunk, használjuk bátran a maximális fordulatszámot, így meggyorsíthatjuk a száradás folyamatát, illetve csökkenthetjük a lakásba jutó pára mennyiségét!

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azokat a ruhaszárító állványokat, amelyek jó szolgálatot tesznek számunkra!

Card logos