Szalagfüggöny

Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

A SZALAGFÜGGÖNY, A LAKÁS DÍSZE

A szalagfüggöny az egyik legkedveltebb dekorelem és lakástextília, amely a sötétítőfüggöny és a csipkefüggöny előnyeit képes egyesíteni. Segítségükkel könnyedén szabályozhatjuk az otthonunkba beáramló fény mennyiségét, mindezt egyetlen mozdulattal, lamellák segítségével.

A szalagfüggöny kifejezetten praktikus megoldás, aminek köszönhetően az otthonokban és az irodákban is megállja a helyét. Érdemes tudni vele kapcsolatban, hogy nem kizárólag sík, hanem ovális felületeken is felszerelhető, így kiválóan funkcionál akár különleges építésű irodák esetén is. Ajánlott azt is szem előtt tartani, hogy a szalagfüggöny akár térelválasztóként is használható; összehúzott állapotban a lamellák kis helyet foglalnak, így praktikus megoldást tesznek lehetővé.

A szalagfüggönyök népszerűsége részben annak köszönhető, hogy rendkívül egyszerűen és kényelmesen használhatók. Csupán arra érdemes figyelni, hogy amikor a lamellákat mozgatni, illetve elhúzni szeretnénk, az esetben maguk a lamellák a karnissal nagyjából merőleges helyzetben mozogjanak. Ilyen módon gondoskodhatunk a lamellák védelméről, illetve nem kell attól tartanunk, hogy mozgatás közben sérülnek. Érdemes szem előtt tartani, hogy a lamellák relatív sérülékenyek, ezért nyitott ablak esetén ne vonjuk be őket, hiszen a huzatban a lamellák fennakadhatnak az ablakszárnyakon, és sérülhetnek.

Amennyiben a szalagfüggöny mozgatása során netalán akadást tapasztalunk, ne erőltessük tovább, inkább keressük meg az akadás okát! Elsőként érdemes finom mozdulattal visszafelé mozgatni; ha ez sem vezet eredményre, meg kell keresni azt a pontot, ami miatt a szalagfüggöny mozgatása lehetetlenné vált. Amennyiben a szalagfüggöny folyton beakad, a mozgatása nehézkes, abban az esetben, vélhetően, valamilyen sérülés okozza a problémát. Persze az is előfordulhat, hogy a probléma forrása a mozgóalkatrészek „kiszáradásában” keresendő, ilyenkor némi olajozással orvosolhatjuk a dolgot. Ha nem tudjuk magunk megoldani a problémát, érdemes szakembert hívni annak érdekében, hogy zavartalanul használhassuk ezt a kiváló árnyékolót.

Érdemes tudni, hogy a szalagfüggönyök szennytaszító tulajdonsággal rendelkeznek, de ennek ellenére idővel elpiszkolódhatnak, illetve foltossá válhatnak. Egy-egy koszos szalagfüggöny aligha lehet az otthonunk vagy az irodánk dísze. Ilyen esetben tisztításra van szükség, de hogyan végezhetjük ezt?

A folyamatos elkoszolódást lassíthatjuk, ha a lamellák felületéről rendszeresen eltávolítjuk a megtelepedett porréteget. Ezt a legegyszerűbben egy statikus portalanítóval tehetjük meg. Nagyobb fokú elszennyeződés esetén azonban a portalanítás már nem nyújt elégséges megoldást, ilyenkor a szalagfüggöny „mosására” van szükség. Ezt a műveletet érdemes szakemberre bízni, ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, ugyanis egy agresszív tisztítás eredményeképpen nemcsak a portól és a szennyeződésektől fogjuk megszabadítani a függönyünket, hanem az impregnáló rétegétől is…

A falak festése során ajánlott leszerelni az egész szerkezetet, így elkerülhetjük, hogy a lamellák a festékkel érintkezzenek. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk az igényeinknek és ízlésünknek megfelelő szalagfüggönyöket; válasszunk a szükséges méretek figyelembevételével!