Készfüggöny

Megtekintés Rács Lista

1-9/25 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/25 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KÉSZFÜGGÖNYÖK AZ OTTHONUNKBAN

A készfüggöny hangsúlyos eleme az otthonunknak, fontos szerepet tölt be a lakberendezésben. Egy-egy jól megválasztott készfüggöny képes otthonosabbá, szebbé, hangulatosabbá és igényesebbé varázsolni a helyiségeinket. Függönyvásárlás előtt azonban érdemes körültekintőnek lenni, és ügyelni arra, hogy a leendő készfüggöny a lakberendezés többi elemével is harmonizáljon!

Mielőtt megvásárolnánk a függönyünket, érdemes számba venni, hogyan illeszkedik majd a lakberendezésbe, hogyan fest majd a lakás többi tartozéka mellett. Ha egy helyiséget letisztult formákkal és minimalista stílussal láttunk el, a túldíszítettség a függönyök esetében zavaró lehet.

A készfüggönyök között találunk fényáteresztő és fényzáró függönyöket is. A fényáteresztő tulajdonsággal rendelkező készfüggönyök között kifejezetten népszerű az úgynevezett organza anyag, amely vékonyszálú és elegáns. A voile függöny sűrűbb szövésű, de ennek ellenére ezt is fényáteresztőnek tekinthetjük. A jacquard csipkefüggöny a vintage stílus előretörésével újra keresetté vált; nem igényel vasalást, így gyakorlatilag mosás után azonnal felhelyezhető.

A készfüggönyök között, természetesen, sötétítő függönyökkel is találkozunk. Ne feledkezzünk meg arról, hogy két sötétítő függöny fényzárása között hatalmas különbség lehet; míg az egyik szinte teljes sötétséget teremt a szobában, addig a másik inkább csak tompítja a nappali fényeket. Ha nagyfokú fényzárásra van szükség, abban az esetben az úgynevezett blackout textil jelenti a megoldást. Ez a textil egy vastag, nehéz anyag, ennek ellenére jó esésű és lágy függöny készíthető belőle. Tulajdonképpen ez a tulajdonsága tette lehetővé, hogy a lakberendezésben fontos szerepet töltsön be. Ideális választást jelent gyerekszobák és hálószobák esetén, illetve minden olyan helyiségben, ahol a zavaró nappali fény kizárására lehet szükség. De, természetesen, nem feledkezhetünk meg a természetes anyagokról sem, a pamut- és a lenvászonról, amelyek nagyszerűen illeszkednek a klasszikus lakberendezéssel rendelkező otthonokba! Közöttük is biztosan megtaláljuk az ízlésünknek leginkább megfelelőt. És természetesen szót érdemelnek a szatén- és a taftanyagok is, amelyek kissé fényes hatásuknak köszönhetően igazán elegánsak lehetnek.

Természetesen nem csak a készfüggöny anyagára kell odafigyelnünk, mielőtt megvásároljuk a kiszemelt terméket. A készfüggöny mérete mindenképpen lényeges szempont; a karnisnak az ablak méreténél legalább 10-15 centiméterrel „túl kell lógnia” az ablakon, ehhez kell megfelelő méretű függönyt választanunk. Amennyiben a tér és a bútorzat lehetővé teszi, válasszunk inkább hosszú függönyt, ezek rendszerint dekoratívabbak és hangulatosabbak a rövid változatnál.

Természetesen az esztétikai szempontoknak is teret kell engednünk. A kiválasztás során a saját ízlésünk a meghatározó, válasszunk olyat, ami igazán tetszik! Persze figyelembe kell venni, hogy a mintázat illeszkedjen a lakberendezéshez, a bútorok és a kiegészítők stílusához is! A függőlegesen futó mintával optikai szempontból magasítjuk a teret, vízszintes mintával pedig szélesítjük a szobát, így kis belmagasság, illetve kisebb szélesség esetén egy-egy ilyen mintázat igazán jó szolgálatot tehet. Az apróbb minták semlegességet biztosítanak, a nagy mintákkal díszített függönyök azonban a tér fókuszpontjává válhatnak. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk az igényünknek és ízlésünknek leginkább megfelelő készfüggönyöket!