Memóriatábla

Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

MEMÓRIATÁBLA ÉS TÖRÖLHETŐ ÜZENŐTÁBLA

A törölhető üzenőtábla nagyon hasznos és dekoratív eleme az otthonunknak. Mágneses és parafa változatban is kapható, tehát a számunkra legkényelmesebb opciót választhatjuk. Felnőttek és gyermekek számára is ugyanúgy ajánlott, hiszen, ha nincs nálunk éppen egy papírlap és egy ceruza, akkor a falunkra felakasztott vagy egy felületre támasztott üzenőtáblára ráírhatjuk fontos üzeneteinket vagy telefonszámot. Általában látható helyen vannak ezek a táblák, tehát mindig szem előtt vannak, ezért érdemes jól megválasztott helyre, dekoratívan elhelyezni. Gyermekeink az órarendjüket, napi teendőiket, délutáni foglalkozások emlékeztetőit mind feljegyezhetik a memóriatáblára. Üzenhetünk vele a család többi tagjának, hogy mit ne felejtsenek otthon, vagy hogy mit kell majd vásárolniuk. Rendkívül sokoldalúan felhasználható a memóriatábla!

ÍRHATÓ ÉS TÖRÖLHETŐ

A fehér színű mágneses táblára filctollal írhatunk. Ez a tábla az iskolai táblára épül, vagyis ugyanúgy kell használni, mint azt a táblát, amire krétával írunk. Az iskolai tábla is fontos információk átadására szolgál, és állandóan szem előtt van ugyanúgy, mint a mágneses memóriatábla. Könnyen törölhető egy hozzá tartozó szivaccsal, tehát annyiszor írhatunk rá és törölhetjük, ahányszor csak akarjuk. Mivel praktikus és dekoratív is, ezért egyre többen alkalmazzák manapság otthonukban. Könnyedén eltávolítható eredeti helyéről, vagyis nem kell falra ragasztanunk, egyszerűen csak áthelyezzük a szögeket a falon, vagy ha álló táblánk van, könnyen a szoba egyik végéből a másikba tehetjük. Irodahelyiségben is kiválóan alkalmazható például prezentációkhoz, hiszen a tábla segítségével szemléltethetjük mondandónkat, majd letörölhetjük, és már készen is áll egy következő előadáshoz. A tábla nagyobb és kisebb változatban is kapható, hogy igényeinknek minél inkább megfeleljen. Falra is tudjuk rögzíteni az extra nagy méretű táblákat, a kisebbek viszont egy alapkerettel, görgőkkel rendelkeznek, tehát kedvünkre tolhatjuk egyik szobából a másikba. A memóriatábla sokoldalúsága itt még nem ér véget, hiszen egyes modellek forgathatók és dönthetők is, vagyis mind a két oldala használható, tehát nem kell azonnal törölnünk, mert a tábla másik oldalán be tudjuk fejezni mondandónk szemléltetését. Kiválóan pontokba tudjuk szedni a mondandónkat, hiszen a mágneses felület lehetővé teszi, hogy színes mágnesekkel jelölni tudjuk a fontos részeket, vagy hogy egy papírlapot rögzítsünk rá.

A rengeteg előny mellett, miszerint, a tábla egyszerűen használható és törölhető, mágneses tulajdonsággal bír, dönthető, forgatható, mobilis: van hátránya is. Korlátozott az írási felület, hiszen, ha teleírtuk a táblánkat, nem tudunk lapozni, törülnünk kell, és a jelöléshez is speciális jelölőkre van szükségünk, speciális tollal. Más tollak nehezen vagy egyáltalán nem moshatók.

PARAFA TERMÉKEK

A parafát manapság már számos területen használjuk és alkalmazzuk, nagyon sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Rengeteg használati tárgy készül belőle, ilyen például a padlóburkolat vagy faburkolat, és még sorolhatnánk. Egyszerűen tartós, könnyű, hőszigetelő, hangszigetelő, rezgéscsillapító tulajdonságokkal rendelkezik, kedvelt dekorációs elem is lehet az otthonunkban, könnyen készíthetünk belőle számunkra szimpatikus dísztárgyat, hiszen könnyű megmunkálni. A parafa tábla nagyon szép eleme lehet az előszobánknak vagy konyhánknak, hiszen helyezhetünk rá fontos emlékeztetőket, papírokat tűzhetünk rá, öntapadós felülettel rendelkező színes papírokat is használhatunk. A parafa tábla, a mágneses táblához hasonlóan, nagyon sokoldalú, praktikus és dekoratív. Ha már ennyire népszerű, nézzük, miből is lesz a cserebogár, vagyis a parafa! A parafatölgy kérgéből készült alapanyagot nevezzük parafának, ugyanis a fa kérgét 25 éves korában lehántják, majd ezt 9 évenként megismétlik. A paratölgy akár 250 éven keresztül is képes alapanyagot szolgáltatni, amelyből aztán, feldolgozás után, otthonunkba kerülnek a szebbnél szebb használati tárgyak.

HASZNOS TIPPEK – ÍGY DEKORÁLJUK A FALAT…

A fali dekorációk nagyon divatosak manapság, hiszen már nemcsak képeket teszünk a falra, hanem táblákat, matricákat és egyéb, számunkra tetsző dekorációs elemet is. Ez nagyban meghatározza a szoba stílusát, hiszen állandóan szem előtt van, elkerülhetetlen nem észrevenni, így passzolnia kell a szoba hangulatához. Azonban, ha mégis képek sokasága mellet döntünk, azt is nagyon stílusosan el lehet rendezni a falunkon. Családi képek a leginkább kedveltek, de minden mást keretbe helyezhetünk, például textíliadarabot, feliratot, gyermekeink rajzait. Lényeg ebben az esetben is, hogy passzoljon a választott szoba stílusához, és betartsuk az arányokat, ami a képek mennyiségét illeti. Ha már a stílust említjük, olyan elemeket is a falra tehetünk, mint például egy régi térkép vagy más eldobásra szánt, régi darab. Régies stílust kölcsönöz például egy dolgozószobában, és színei is meghatározzák a szoba hangulatát, tehát nem kell minden esetben a klasszikus fali dekorációs megoldásokra gondolnunk, nyugodtan hagyjuk szabadon szárnyalni a fantáziánkat!

A memóriatáblák szintén egy különösebb faldísznek és használati tárgynak minősülnek, tehát bátran használjuk otthonunkban, irodánkban, az iskolában, hiszen praktikusak és mutatósak!