Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Dekoráció

Megtekintés Rács Lista

1-9/340 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/340 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

DEKORÁCIÓ A LAKÁSBAN

Manapság már elengedhetetlen egy meleg, családias hangulatú otthon kialakításához a megfelelő dekorációk kiválasztása. A különböző stílusú helyiségekben különböző dekorációs elemekkel megteremthetjük a számunkra megfelelő hangulatot, ízlésvilágot. Gondolhatunk ebben az esetben egy jól megválasztott asztali díszre, használati tárgyra és sok más egyedi kiegészítőre, amelyek segítségével különlegessé varázsolhatjuk otthonunkat magunk és a családunk számára. Döntsük el, hogy mire szeretnénk irányítani a figyelmet egy bizonyos helyiségen belül. A családi fotók általában kiemelt helyet kapnak a szobában, ezeket egy dekoratív lámpával kiválóan ki tudjuk emelni, vagy például az ágy színét is kiemelhetjük egy puha, színben megfelelő takaróval.

VÁLTOZATOS KIEGÉSZÍTŐK AZ OTTHONUNKBAN

Fontos a dekorációs elemek időnkénti cserélése. Elsősorban azért, hogy az otthonunk összképe változatos legyen, és ne legyen unalmas. Frissességet tudunk csempészni az otthonunkba tavasszal egy szép virágcsokorral. Ilyenkor az őszi és téli dekorációk a szekrény mélyére kerülhetnek, hogy aztán újra, örömmel elő tudjuk őket venni a hideg idők beköszöntével. Ősszel és télen előkerülhetnek a gyertyatartók, a mécsesek, termésekkel díszített koszorúk, később pedig az illatos fenyőágak és a meleg, bekuckózós pokrócok, ami pedig a színvilágot illeti, megjelenhetnek a piros, a sötét narancssárga és az arany színek. Vannak azonban olyan dekorációk, amelyek az év minden napján díszíthetik otthonunkat, ilyen például egy egyedi váza vagy tükör, amelyekkel szintén megtörhető egy lakás egyhangúsága. A jól összeválogatott kiegészítőkkel tökélyre fejleszthető otthonunk atmoszférája.

VAJON MITŐL LEHET HARMONIKUS EGY LAKÁS?

Érdemes átgondolnunk, hogy otthonunk minden részletével, zugával elégedettek vagyunk-e. Rengeteg apró részlet rejlik egy lakás vagy ház otthonosságában, ezért nagyon fontos, hogy úgy rendezzük azt be, hogy mi is, a családunk tagjai és a vendégeink is kellemesen érezzék magukat, amikor belépnek az ajtón. Azt az érzést kell keltenie bennünk, hogy valóban hazaértünk, és itt kipihenhetjük a napunk fáradalmait vagy akár egy kellemes baráti beszélgetést is el tudunk ott képzelni.

A RÉSZLETEK

Nem kell azonnal mindent szelektálnunk a lakásunkból, ha mégsem érezzük azt otthonosnak. Próbáljuk meg apránként változtatni a kiegészítőkön, és figyeljük meg, hogy melyek azok az elemek, használati tárgyak, amelyeket jó érzés használni vagy jó érzés rájuk nézni, megtapintani őket. Fontos, hogy örömet okozzanak bennünk, ezért úgy kell kialakítanunk a körülöttünk lévő tereket, hogy összességében kevesebb tárgy vegyen körül minket, de akkor azok olyanok legyen, amiket szeretünk. Szánd rá az időt, hogy a hatalmas választék közül megtaláld a számodra leginkább megfelelő teáscsészét, evőeszközt, kanapét és egyéb használati vagy dekorációs elemet.

Fontos megemlíteni a kontrasztok szerepét, ha dekorálásról beszélgetünk, mert mindenképpen szemet gyönyörködtető, hiszen megragadja a figyelmet, nem egyhangú és unalmas. Számtalan módon alkalmazhatjuk a kontraszt megjelenését otthonunkban, például textíliák segítségével vagy kisebb és nagyobb tárgyak egymás mellé helyezésével. Például egy színes, hangsúlyos fotel egy natúr színű fal mellett kiváló összképet ad, azonban figyeljünk arra, hogy a fotel színe kisebb kiegészítők által helyet kapjon a szobában, hiszen így válik egységessé a terünk. Érdemes a natúr színvilágok mellé egy markánsabb színt is kiválasztani, még akkor is, ha a természet közeli színek a kedvenceink. Nagyon hamar unalmassá, egyhangúvá válhat például a nappali szobánk, ha minden sötétbarna és világosbarna. A színes elemeket könnyen tudjuk cserélni évszaknak megfelelően, így sosem válik számunkra unalmassá.

A kiemelt, színes dekorációs elemek mellett fontos, hogy legyenek fókuszpontok egy helyiségben. Ezt már korábban említettük a családi fotók kapcsán. Ezek a pontok tulajdonképpen azok a pontok, amelyeken megakad az ember szeme, nagyobb figyelem irányul rá, mint a szoba többi részére. Tulajdonképpen ki kell választanunk egy tárgyat, amely köré kiépítjük a szoba többi részét, ilyen például egy kandalló, egy fotel, egy ebédlőasztal.

Terünket még izgalmasabbá tehetjük, ha odafigyelünk a szimmetriára és az aszimmetriára. A harmónia megteremtésére egyértelműen a szimmetria alkalmazása jellemző, ezért például a hálószobában ajánlatos, hogy két éjjeli szekrény vagy két éjjeli lámpa legyen, tehát mindennek legyen párja. Az aszimmetria ennek az ellentéte, amely izgalmat, változatosságot kölcsönöz, megbontja a teret, ilyen például egy nagy falikép vagy falmatrica, amely több részből tevődik össze. A kiegészítők azonos mérete is unalmassá teszi a teret, ajánlatos az eltérő magasságú dekorelemek használata, tehát itt is alkalmazható az aszimmetria a tárgyak méretében. Ha tehetjük, minden asztalt díszítsünk egy szép virágcsokorral, vázával, terítővel, üvegből készült kiegészítőkkel, gyertyákkal, így nagyon változatos, izgalmas, egyben harmonikus összképet kaphatunk!