Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Tömlőszerelvény

Megtekintés Rács Lista

1-9/121 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/121 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

TÖMLŐSZERELVÉNY

Nemcsak pazarló, de sokszor kellemetlen az illesztéseknél csepegő víz. Mindez megelőzhető a megfelelő tömlőszerelvénnyel, amely precíz illesztést tesz lehetővé, így véget vethetünk a felesleges vízelfolyásnak is. A tömlőszerelvények bel- és kültéri csapokhoz, valamint locsolótömlők egymáshoz csatlakoztatásához jelentenek kitűnő megoldást. Minél tartósabb kialakítást és anyagot választunk, annál tovább használhatjuk ezeket az egyszerű, ám nagyon fontos locsoláskellékeket.

JÓ-E A MŰANYAG, VAGY VÁLASSZUNK FÉM TÖMLŐSZERELVÉNYT?

A legegyszerűbb, "slagos" megoldástól kezdve az automata öntözőrendszerekig bezáróan többféle alapanyaggal találkozunk. A professzionális tömlőszerelvények acél-, alumínium-, sárgaréz-, és műanyag kivitelezésben érhetők el. Egy alapanyag akár jellemző is lehet egy-egy eszközre. Például két tömlő biztonságos illesztéséhez egy könyökelem a jó döntés; a könyökök öntöttvasból vagy sárgarézből készülhetnek, így adnak szilárdságot és stabilitást az öntözőrendszereknek. De egy bilincs matériája is legtöbbször a sárgaréz. Ezek az elemek annyira minőségiek, hogy nemcsak öntözésnél, de fűtésrendszerekhez és ipari szinten is alkalmazzák.

Az erős alumínium általában a csapcsatlakozók és a gyorscsatlakozók alapanyaga, így, ha szívügyünk a szép kert, ott a helye a miénkben is. A könnyű súlyának köszönhetően rendkívül egyszerű az alkalmazása. Természetesen, ha szeretnénk, ezeket az elemeket műanyag változatban is beszerezhetjük. Sok esetben a plasztika egy szintén minőségi, sőt, precízebb szerkezetet és változatosabb tulajdonságokat tesz lehetővé. Érdemes itt is beruházni egy közepes vagy magasabb árkategóriába, hiszen folyamatosan és hosszú távon szeretnénk igénybe venni. Érdemes egyszer költeni rá, és a minőségi darabot megrendelni.

ÚJ TÖMLŐ HELYETT CSATLAKOZTASSUNK TÖBB RÉGIT

Nem elég hosszú a locsolócsövünk? Vásárolhatunk egy megfelelő méretűt, azonban, ha több tömlő is van a háznál, érdemes először próbát tenni a szakszerű illesztéssel. Az összekötők ennek a megvalósításában segítenek: stabil összekapcsolódást tesznek lehetővé. Az univerzális darabok között már a tartósabb, két bemenetű alumínium-összekötőt is megtaláljuk, válasszuk azt, ha fontos szempontunk a tartósság!

Egy Y-elosztó segítségével a tömlőben áramló vizet további két ágra bonthatjuk. Ezek legtöbbször szerszámok nélkül is felhelyezhetők. Ugyanez igaz a kétutas csapcsatlakozóra is, amely lehetővé teszi, hogy egy időben két tömlőt illesszünk a csaptelepre. Ráadásul a csövekben külön-külön is szabályozhatjuk a víznyomást a felszínen elhelyezett tekerőgombokkal. Ez a műanyag kivitelezés praktikus, stabil és egyszerű illesztést tesz lehetővé.

MIÉRT HASZNOS EGY GYORSCSATLAKOZÓ?

A gyorscsatlakozók speciális, és mint nevük is elárulja, gyors összeköttetést tesznek lehetővé a tömlő és a hozzá csatlakozó felület között. Lehet ez akár a ház vízvezetékrendszere, akár egy szivattyú, de esőztetők és locsolók is praktikusan összeilleszthetők a segítségükkel. Ha közvetlenül, locsoláshoz használjuk, érdemes gumibevonattal megerősített tömlőszerelvényt választanunk, rovátkolt, puha fogófelülettel kiegészítve.

Több tömlőszerelvénynél megtalálható az úgynevezett „Klikk, és kész!” technológia, amely a gyorscsatlakozók néhány mozdulatos szét- és összeszerelését teszi lehetővé. Segédeszközök nélkül, a csatlakozást elforgatva tudjuk összeilleszteni az elemeket.

Ha vízstoppos gyorscsatlakozót használunk, az eszközök szétkapcsolásakor a vízfolyás azonnal megáll. Már ez a típust is megtalálhatjuk a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában!