Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Kerti csap és kút

Megtekintés Rács Lista

1-9/18 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/18 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KERTI CSAP ÉS KÚT

Részletkérdés lenne a kerti csap? Még véletlenül sem! Habár egy rendkívül egyszerű kivitelezésről beszélünk, mégis napi szinten használjuk majd, akár többször is. Válasszunk olyan típust, amelyet nem kell eldugnunk a bokrok közé, rendeljünk olyat, ami igényes és szép! Most még stílusosabbá tehetjük az otthonunk környékét, ha a kültéri vízforrást kúttal oldjuk meg. Egy klasszikus forrás hangulatával vagy egy növényi motívum szépségével különleges bájt adhatunk a kertünknek.

Praktikus legyen, vagy inkább dekoratív a kerti csap? Az otthonunk körül hol helyezzük el, hogy kényelmesen használhassuk?

HOVA KERÜLJÖN A KERTI CSAP?

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe, amikor eltervezzük a csap helyét? Több funkciója is lehet a kültéri vízforrásnak. Nagy valószínűséggel itt csatlakoztatjuk rá a tömlőt a vízforrásra, vagyis a kert gondozásában főszerepet kap a kerti csap. Telepítsük ideális távolságra a kert minden pontjától, arra a helyre, ahonnan a kerti csöveink még elérik a virágágyásokat és növényeket is. Ha szívesen időzünk a kertben, ha a pázsit a gyerekek játszóterepe, ha imádjuk vendégül látni a barátokat egy közös láblógatásra, akkor ezt figyelembe véve a ház közelébe helyezzük el. Segítség abban is, hogy gyorsan kezet moshassunk a ház belső terének összepiszkolása és -földezése nélkül. Már nagyon szép kerti csapokat választhatunk, tartós védelemmel ellátva, és akár kétoldali csapteleppel is. A dekoráció-rajongók pedig csap helyett helyezzenek el korszerű technológiákkal készülő ivókutakat, a látvány szemet gyönyörködtető lesz!

A csúnya, görbe cső már a múlté, most igazán praktikus és divatos csapok közül választhatjuk a leginkább hozzánk illőt!

VÍZ MÁR EGY ÉRINTÉSRE: A KERTI CSAP

A kerti csap az év nagy részében használatban vagy, a téli időszakot leszámítva állandó vízforrás az öntözéshez, a munkálatokhoz, de ne felejtsük el az apró, praktikus szempontokat sem: alkalmas kézmosásra, megtölthetjük a palackunkat, sőt, a gyerekek is pancsolhatnak a nyári forróságban!

Fontos, hogy a kerti csap könnyen megközelíthető helyre kerüljön, ahová csapadékosabb időszakban sem kell egy felázott kertrészen átvergődnünk magunkat. Milyen anyagból készüljön? Mindenképp jól kell tűrnie a folyamatos használatot, például egy alumínium kerti csap ilyen. A karcolásálló bevonat teszi ideálissá, amihez rozsdamentes tömlőtartó is társul. Ez a kivitelezés keskeny, így komfortosan elhelyezhető bárhol, szinte észre se vesszük. Az igazi hobbikertészek számára elérhető két csapteleppel is, amelyek ellentétes oldalon foglalnak helyet.

RENESZÁNSZÁT ÉLI AZ IVÓKÚT ÉS A FALIKÚT

Csempésszük a kertünkbe a stílusos ókori és középkori kutak hangulatát, telepítsünk rózsabokrok közé ivókutat, vagy a színes virágágyások szélére egy pompás falikutat. Nem igényelnek különösebb karbantartást, és általában a már meglevő csaptelepre is ráhelyezhetjük. Tökéletes megoldás, hiszen nemcsak ellátják a feladatukat, de valóban csodálatos díszek is. A kertünk egy ivókúttal vagy falikúttal valóban egyedi lesz!

Ha nem is az olasz mesterek kezéből kerülnek ki a reneszánszukat élő, csodálatos darabok, a gyártók most is kifejezetten figyelnek a kutak tartósságra. Miből készülnek? Leggyakrabban betonból alakítják ki a különböző formákat, amelyek így időállók lesznek a szélsőségesebb hőmérsékletű évszakokban is. Hihetetlen szép megoldások közül választhatunk, a virágmotívum kedvelői, a minimál díszítés rajongói és az ősi napmintázat szerelmesei is megtalálhatják a kertjük pompás, új darabját.

Fontos, hogy a kertünk látványos és egységes legyen? Már szín alapján is választhatunk kerti csapot, nézzünk szét a választékban!