Vágó- és csiszolókorong

Megtekintés Rács Lista

1-9/120 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/120 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

VÁGÓ- ÉS CSISZOLÓKORONGOK

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk a feladatunknak tökéletesen megfelelő vágó- és csiszolókorongokat.

A vágókorongok kiválasztása során figyelmet kell fordítanunk arra, hogy mindig a vágásra szánt felületnek megfelelő korongot alkalmazzuk. Ha nem így teszünk, nemcsak a vágás marad sikertelen, hanem nagy valószínűséggel búcsút is inthetünk a rosszul megválasztott korongnak…

A vágótárcsák között különböző anyagból készült változatokkal találkozunk, amelyek közül kiemelt figyelmet érdemelnek az úgynevezett gyémánt vágókorongok. Ezek az eszközök abban az esetben nyújtanak tökéletes megoldást, ha kifejezetten kemény anyaggal állunk szemben; beton-, kerámia-, homokkő és márványfelülettel szemben is könnyedén boldogulhatunk, ha jól választunk vágótárcsát… Nagyon fontos megjegyezni, hogy a gyémánt vágótárcsák között száraz és vizes vágásra alkalmas korongokkal is találkozhatunk, de minden esetben be kell tartanunk a gyártó javaslatát. Az ilyen korongok többsége, egyébként, száraz vágás esetén nyújt kiváló teljesítményt. Ilyen esetben tartsunk hűtőszüneteket! Vízhűtést igénylő gyémánt vágótárcsát tilos hűtővíz nélkül használni!

Emellett néhány dolgot mindenképpen szem előtt kell tartanunk, ha gyémánt vágókorongot szeretnénk használni. Ezek a korongok kifejezetten kemény anyagok vágására alkalmasak, ne használjuk őket puha anyagokon! Fontos kihangsúlyozni azt is, hogy a gyémánt vágótárcsák csakis egyenes vágásra alkalmasak, ívek követése esetén a szegmensleválás balesetet okozhat!

Természetesen, beszélni kell a csiszolókorongokról is, amelyek hatékony munkavégzést képesek biztosítani számunkra. Noha sok esetben csakis a finomabb kézi megoldások nyújtanak biztonságos választást, sokszor a robusztus szerszámgépek használata járul hozzá a sikerhez. A csiszolókorongok, természetesen, többféle kivitelben készülnek, így mindig az adott felületnek, illetve anyagminőségnek megfelelő korongot használhatjuk. Ez nagyon fontos, hiszen egészen más korongot kell használnunk rozsdaeltávolítás során vagy akár fafelület durva csiszolásánál. Szerencsére, a korongok cseréje sok szerszámgép esetében rendkívül egyszerű, gyakorlatilag egyetlen mozdulattal elvégezhető. Tehát nem elég arra figyelni a csiszolókorong kiválasztása során, hogy maga a korong kompatibilis legyen a gépünkkel, hiszen arra is figyelnünk kell, hogy a felületen hatékony munkát végezhessünk, és legfőképpen ne tegyük tönkre…

Mindemellett figyelmet kell fordítani a csiszolókorong formájára is. Noha a legtöbb esetben a közönséges lapokra gondolunk, gyakran találkozunk drótkorongokkal, gépi kefékkel, csapos csiszolókkal és egyéb megoldásokkal is. A csiszolókorongok esetében gyakran nagy jelentőséggel bír a szemcseméret is; minél apróbb szemcséket tartalmaz az adott csiszolókorong, annál finomabb munkát végezhetünk vele. A különböző korongok gyakran alkalmasak többféle felület csiszolására, de előfordulnak olyanok is, amelyek kifejezetten egy-egy felület csiszolása esetén nyújtanak optimális megoldást.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azokat a vágó- és csiszolókorongokat, amelyek tökéletes megoldást szavatolnak számunkra. Keressük az igényeinknek megfelelő termékeket, és végezzünk alapos munkát!