Szerszámgéptartozékok

Megtekintés Rács Lista

1-9/645 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/645 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

SZERSZÁMGÉP-TARTOZÉKOK

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában szerszámgéptartozékok egész sorával találkozunk, így könnyedén megtalálhatjuk azokat az eszközöket, amelyekre szükségünk van.

A szerszámgéptartozékok között, természetesen, meg kell említeni a fúrógép-tartozékokat; a fúrószárak nem hiányozhatnak egyetlen jól felszerelt műhelyből sem. Fontos megjegyezni azonban, cseppet sem mindegy, milyen anyag fúrását milyen fúrószárral végezzük. A fémek fúrására alkalmas fúrószárak között is különbséget kell tennünk, hiszen a színesfémek, az alumínium vagy a cink egészen más anyagkeménységet képvisel, mint a rozsdamentes acél. A puhább fémek esetén jól boldogulhatunk részlegesen csiszolt heggyel rendelkező, normál gyorsacélból készült szárakkal, a rozsdamentes acél fúrására azonban kobaltötvözet-gyorsacél vagy titánium bevonatú fúrószár ajánlott. A fafúrásra alkalmas szárak hosszú központosító csúccsal és két elővágó éllel rendelkeznek, ennek köszönhetően pontos fúrást végezhetünk, illetve szép furatokat készíthetünk a segítségükkel. Természetesen, meg kell említeni a betonfúrásra alkalmas fúrószárakat is, azonban tudni kell, hogy ehhez a munkához fúrókalapácsra van szükségünk.

A műhelyekben nélkülözhetetlenek a különböző vágó- és csiszolókorongok is. Érdemes kihangsúlyozni, hogy minden esetben a felületnek megfelelő vágókorongot kell alkalmaznunk. Ha rosszul választunk, nem csupán a vágással nem fogunk boldogulni, hanem a vágókorongnak is nagy valószínűséggel búcsút inthetünk. A kínálatban többféle anyaghasználattal találkozunk, ezek közül kiemelt figyelmet érdemelnek az úgynevezett gyémánt vágókorongok. Ezek az eszközök abban az esetben nyújtanak tökéletes megoldást, ha kifejezetten kemény anyaggal állunk szemben; beton-, kerámia-, homokkő és márványfelülettel szemben is könnyedén boldogulhatunk a segítségükkel. A csiszolókorongok abban az esetben nyújtanak ideális megoldást, ha a kézi módszerek nem elegendők. A csiszolókorongok többféle kivitelben készülnek, így mindig az adott felületnek, illetve anyagminőségnek megfelelő korongot használhatjuk. Könnyedén megválaszthatjuk az igényeinknek megfelelő típust.

Néha olyan tartozékokra van szükség, amelyek lehetővé teszik a gyors és hatékony hegesztést. Gyakran felvetődik a kérdés, hogy magát a hegesztést milyen elektródával végezzük… Kétféle pálcával találkozunk, bázikus és rutilos elektródákkal, de vajon mit kell tudni róluk, és melyiket érdemes választani? Általánosságban elmondható, hogy a bázikus elektróda nagyobb gyakorlati tudást követel meg, elég nehéz ívgyújtást tesz lehetővé, viszont a segítségével szebb és erősebb varrat készíthető. A rutilos pálcák inkább a hobbihegesztők tartozékai; könnyű használatot tesznek lehetővé, megfelelő áramerősség mellett, nem ragadnak, és nem fröcskölnek, ráadásul váltóáramú és egyenáramú berendezésekkel is jól használhatók. Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy az általuk készített varrat kevésbé erős, és a szépsége sem kellhet versenyre a bázikus varratával.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában, mindezek mellett, sokféle szerszámgéptartozékkal találkozunk; akkumulátorok és töltők, fúrósablonok, egységcsomagok bővítik a kínálatot. Ismerjük meg a termékeket, és válasszuk a számunkra megfelelőket!