Vágódamil és vágófej

Megtekintés Rács Lista

1-9/26 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/26 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

VÁGÓDAMIL ÉS VÁGÓFEJ KERTI GÉPEKHEZ

Fűszegélynyírók és fűkaszák esetében vágódamilra vagy fűvágó élre van szükségünk, hogy elvégezhessük a munkát, nem mindegy azonban, hogy melyiket választjuk. Ráadásul: szem előtt kell tartanunk azt is, hogy ezek a tartozékok fogyóeszköznek számítanak, így bizonyos időközönként cserélnünk, illetve pótolnunk kell őket.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk a számunkra tökéletes vágódamilt, illetve damilfejet. De mit érdemes tudnunk róluk, mikor érdemes ezt a megoldást választani?

Általánosságban elmondható, hogy a vágódamil gyenge növényzet vágására alkalmas. Jellemzően térdmagasságot nem meghaladó aljnövényzetet vághatunk vele eredményesen. Kiváló szolgálatot tesz abban az esetben is, ha az elburjánzott gyepet kell helyrehoznunk. Ha egy füves terület teljesen elhanyagolt, a fűszálak túl nagyra nőttek, abban az esetben az elektromos fűnyírók nehezen boldogulnak, különösen abban az esetben, ha egyéb gazok is felnőttek a fűszálak között. Ilyen esetben érdemes fűkaszát használni; a fűkasza segítségével, gyakorlatilag, előmunkálatot végzünk, ezt követően már egy kisebb kapacitású, elektromos fűnyíróval is boldogulhatunk. Amennyiben nagyobb teljesítménnyel rendelkező benzines fűnyíróval rendelkezünk, ilyen „előmunkára”, valószínűleg, nem lesz szükség…

Persze felvetődik a kérdés, hogy miért van szükség egyáltalán fűnyíróra, ha a fűkaszával is kellően rövidre vághatjuk a szálakat. A magyarázat elsősorban abban rejlik, hogy a kasza kevésbé alapos, nem tudja olyan szép egyenesre vágni a szálakat, mint a fűnyíró. Tehát, amennyiben tükörsima gyepet szeretnénk varázsolni az elhanyagolt területből, fűkaszára és fűnyíróra is szükségünk lesz.

A vágódamillal szerelt szegélyvágó remek szolgálatot tesz minden olyan esetben, ahol a fűnyíróval nem tudunk elég alapos munkát végezni, mert egyszerűen nem érjük el a területet; gondoljunk a járdák széleire, a lépcsőkre, a virágágyásokra, az épített kerítések közvetlen közelségére… Ezeken a helyeken a hagyományos fűnyíróval aligha boldogulunk, de ha kéznél van egy vágófejjel szerelt szegélynyíró, abban az esetben tökéletes munkát végezhetünk.

A nagyobb vastagságú vágódamilok nagyszerű szolgálatot tesznek abban az esetben, ha utcai területeket, árkokat kell karbantartanunk. Ezeken a területen, rendszerint, nem elvárás a rendkívül precíz vágás, viszont a rendezetlenség látszatát mindenképpen el szeretnénk kerülni. Ha rendszeresen gondozzuk ezeket a területeket, a lágyszárú növények nem tudnak olyan mértékben megerősödni, hogy a vágódamil ne birkózna meg velük. A rendszeresség tehát ez esetben is kifejezetten javasolt.

A damilfejek között, jellemzően, három típussal találkozhatunk; fix, félautomata és automata fejjel. Fix damilfej esetében a damil adagolását kézzel kell végeznünk, természetesen a gép kikapcsolt állapotában. Ez kissé macerássá teszi az egész munkát. A félautomata megoldások már kényelmesebb munkavégzést tesznek lehetővé; ezek rendszerint a fej talajhoz érintése által adagolják a vágódamilt. Az automata megoldások, természetesen, beavatkozás nélkül biztosítják a kellő hosszúságú vágódamilt. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk a számunkra tökéletes vágódamilt. Ismerjük meg a termékeket, és döntsünk a nekünk megfelelő vágódamil és vágófej mellett!