Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Szúrófűrész

Megtekintés Rács Lista

1-9/23 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/23 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

A SZÚRÓFŰRÉSZ, AMI ÚJ SZÍNT VISZ A BARKÁCSOLÓK MINDENNAPJAIBA

A dekopírfűrész, illetve a szúrófűrész olyan kisméretű barkácsgép, amely segítségével egyszerűen, pontos vonalvezetéssel vághatunk. Kifejezetten elterjedt faipari barkácsgépről van szó, aminek a kisebb változatait sokan jól ismerik.

Érdemes azonban alaposabban is foglalkozni vele, mivel nem csak egyenes vágások esetén nyújtanak megoldást, hanem az ívelt vonalak mentén is. Pontosabban fogalmazva a dekopírfűrészek a különböző ívelt vágások elvégzésére lettek megalkotva, egyenes irányú vágáshoz vezetővonalzóra és egy masszívabb lapra van szükség.

A szúrófűrészeket elsősorban a sokoldalúságuk miatt szeretjük. Többféle fűrészlapot használhatunk, ezzel meg is döntjük azt a „tévhitet”, miszerint a dekopírfűrész kizárólag fafelületek és faanyagok vágására alkalmas. Ez természetesen nincs így, csupán a megfelelő lapot kell kiválasztanunk és már vághatjuk is a fémeket, műanyagokat vagy más anyagokat… Nagyszerű szolgálatot tesznek a műhelyen kívüli munkálatok során, hiszen méretükből adódóan jól mozgathatók, bárhol bevethetők, csupán elektromos áramra van szükségük. Széleskörűen használhatók, legyen szó parkettázásról, laminált padló lerakásáról, bútorlapok szabásáról, felületek kialakításáról, ajtólapok méretezéséről, szegények vágásáról…

FUNKCIÓK ÉS FELSZERELTSÉG - EZEKET TARTSUK SZEM ELŐTT, HA SZÚRÓFŰRÉSZT VÁSÁRLUNK

Felvetődik a kérdés, milyen szúrófűrészt vegyek, milyen dekopírfűrészt érdemes választani… Ha életünk első ilyen fűrészét vásárolnánk, érdemes körültekintőnek és alaposnak lenni. Lehet egy olcsó szúrófűrész tökéletes választás, de előfordulhat, hogy egy magasabb kategóriába tartozó géppel jobban járunk. Ne csupán az árak határozzák meg a döntésünket, legyünk alaposabbak ennél, és vegyük sorra a fűrészek különböző tulajdonságait. Így könnyedén eldönthetjük, milyen gépre van szükségünk valójában.

Figyeljünk az ergonomikus kialakításra! A webáruház kínálatában szereplő, neves gyártók gépei kivétel nélkül megfelelnek ennek az elvárásnak, mégis érdemes figyelmet fordítanunk erre. Minél többet dolgoznánk a dekopírfűrésszel, annál fontosabb, hogy a kézbentartása extra kényelmes legyen, a fogantyúk megfelelő anyaghasználattal és gumírozással készüljenek. Érdemes tudni, hogy a gumis fogantyúk nem csak kényelmi funkciót látnak el, hanem hozzájárulnak a biztonságos használathoz, illetve a pontos vonalvezetés segítéséhez is. Sőt, a puha gumifelület a vibrációt is csökkenti.

A dekopírfűrészek sokféle anyag vágására alkalmas, illetve sokféle anyagkeménységgel képesek megbirkózni, nem mindegy azonban, milyen fordulatszámot használunk. A szúrófűrészek esetében a fordulatszámszabályozás a fűrészlap le-fel mozgásának sebességét jelenti, ezért tulajdonképpen percenkénti löketszámról beszélünk. A szabályzónak köszönhetően megválaszthatjuk az él mozgásának sebességét, így mindig a feladatnak megfelelő fordulatszámot alkalmazhatjuk.

A korszerű szúrófűrészek rendszerint szerszámmentes fűrészlapcserét tesznek lehetővé. Habár ez nem törvényszerű, hiszen egy-egy magas ár-érték aránnyal rendelkező szúrófűrész lapjait szerszámmal kell cserélnünk, a gyorsaság és kényelem érdekében érdemes előnyben részesíteni a szerszámmentes cserét lehetővé tevő gépeket!

Számos olyan dekopírfűrészt találunk, amely beépített LED világítással rendelkezik. Ez roppant hasznosnak bizonyul, hiszen a műhely tökéletes megvilágítása csak ritkán elégséges, ráadásul a gép szinte minden esetben árnyékot vet a vágási felületre. A beépített LED fényforrásoknak köszönhetően ezt a problémát orvosolhatjuk, ezeknek köszönhetően a munkadarab minden esetben megfelelő megvilágításba kerül. A megfelelő megvilágításnak köszönhetően pontosabbak, precízebbek lehetünk. Néha csak ennyin múlik a tökéletes munkavégzés…

Ha rendszeresen használatra vásárolnánk dekopírfűrészt, érdemes előnyben részesíteni azokat a készülékeket, amelyek porszívó csatlakoztatási lehetőséget kínálnak. Az ilyen gépek két megkérdőjelezhetetlen előnnyel rendelkeznek… A folyamatos elszívásnak köszönhetően tisztán tartják a munkafelületet, így jól láthatjuk a vágásra kijelölt vonalakat, pontosabb munkát végezhetünk. Másodsorban pedig segít tisztán tartani a műhelyt, kevesebbet kell takarítanunk a munka után, ami igencsak nagy előny, valljuk be…

Ha hosszú munkafolyamatokat végzünk, egy rögzíthető kapcsolóval ellátott gép nagyszerű szolgálatot tesz. A kapcsoló bekapcsolt állapotú rögzítése kényelmesebbé teszi a munkavégzést, nem kell a gomb állandó nyomására figyelnünk.

Érdemes szót ejteni a szúrófűrész árak kapcsán is. Az olcsó dekopírfűrész kínálat termékei jellemzően alacsonyabb felszereltséggel rendelkeznek, és abban az esetben jelenthetnek jó választást, ha csupán ritkán vennénk elő a készüléket. Barkácsszintű felhasználás esetén érdemes a középső árkategóriából választani, ezek rendszerint magas ár-érték aránnyal büszkélkedhetnek. A professzionális eszközök értelemszerűen drágábbak, ezek rendszeres használat során tesznek kiváló szolgálatot.

AMIT ÉRDEMES TUDNI A SZÚRÓFŰRÉSZEK FŰRÉSZLAPJÁRÓL…

A vágás eredményessége és pontossága szempontjából nemcsak a gép minősége fontos, hanem a megfelelően megválasztott fűrészlap is. Elsősorban gyorsacélból, edzett acélból és bimetál kompozit fémből készített lapokkal találkozunk attól függően, milyen anyag vágására keresünk fűrészlapot.

A fűrészlap megválasztásánál a fogak számára is figyelnünk kell. A szúrófűrész abban az esetben képes hatékony és pontos munkát végezni, ha a megmunkált anyagot legalább négy-öt fog érinti. Tehát egészen vékony munkafelület vágását ne végezzük nagyfogú fűrészlappal! A legtöbb esetben érdemes előnyben részesíteni a szélesebb lapokat, de a szűk sarkok vágásánál persze vékonyabbra van szükség.