Faipari gépek

Megtekintés Rács Lista

1-9/102 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/102 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FAIPARI GÉPEK – HATÉKONY MUNKAVÉGZÉS, HA FÁVAL DOLGOZUNK

A BAUHAUS kínálatában számos különböző faipari géppel találkozunk, amelyek kiváló segítséget jelentenek a hatékony és precíz munkavégzésben. A termékek kivétel nélkül megbízható gyártóktól származnak, amelyek magas ár-érték arányt képviselnek. Ismerjük meg a faipari gépek széles választékát, válasszuk ki a nekünk megfelelőt, bővítsük a szerszámgépeink palettáját vagy egyszerűen csak cseréljük le az elavult gépeinket! Bemutatjuk a legnépszerűbb faipari szerszámgépeket.

FŰRÉSZGÉPEK

A fűrészgépek között nagy népszerűségnek örvend a szúrófűrész, vagyis a dekopírfűrész. Igencsak sokoldalú fűrészgépről beszélünk, amely nem csupán faanyagok esetében, hanem fémek, műanyagok és más anyagok vágása során is jó szolgálatot tesz, ehhez csupán megfelelő fűrészélet kell alkalmaznunk. Nagyszerűen használható laminált padló lerakása során, bútorkészítésnél, kisebb lapszabászati feladatok során is. Nagy előnyük, hogy képesek az íves vágásokra, egyenes vágás esetén viszont vonalvezetőt érdemes alkalmaznunk annak érdekében, hogy a vágás valóban egyenes legyen. A korszerű dekopírfűrészek számos olyan extrával rendelkeznek, amelyek az elődeik esetében még nem álltak rendelkezésre. Az újabb szúrófűrészek szerszámmentes fűrészlapcserét tesznek lehetővé, ami abban az esetben jelent nagy segítséget, ha különböző vastagságú vagy anyagú munkadarabokkal dolgozunk. Sok gép ma már LED-világítással is rendelkezik, így nem jelenthet gondot többé a műhely nem megfelelő megvilágítása, illetve az árnyékot vető munkagép. A magasabb kategóriába tartozó szúrófűrészek gyakran konstans elektronikával rendelkeznek, így állandó teljesítményre képesek az anyagellenállástól függetlenül.

Meg kell említenünk az úgynevezett orrfűrészeket is. Használatuk egyszerű, gyors és kényelmes, ezért sokféle vágási feladat során sikeresen alkalmazzuk őket. Nagyszerű ergonómiai tulajdonságaiknak köszönhetően biztonságosan tarthatók munkavégzés közben, ráadásul a gyártók mind nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy a fogantyú és a géptest minél jobban alkalmazkodjon az emberi kézhez, illetve a tartást biztosító felületek gumírozottak legyenek. A kínálat igen széles, biztosan megtalálhatjuk a számunkra ideális kisebb vagy épp nagyobb löketszámmal rendelkező orrfűrészt. Ahogyan más fűrészgépek esetében is elmondható, az orrfűrészek sem nevezhetők kizárólagosan faipari gépnek, hiszen – megfelelő fűrészlapot alkalmazva – nagyszerű szolgálatot tehetnek fémek, műanyagok és bimetálok vágása során is.

A faipari munkálatok során nagy jelentőséggel bírnak a körfűrészek. A legnagyobb előnyük abban mutatkozik meg, hogy rendkívül hatékonyan végezhetünk velük egyenes irányú vágásokat. Lássuk be, a faipari munkálatok során a legtöbbször pont erre van szükség! Kiválóan kiegyensúlyozott gépekről beszélünk, amelyek akár támasztás nélkül is pontos munkavégzést tesznek lehetővé. Faipari munkálatok elengedhetetlen kellékéről van szó, ami nélkül a lapszabászat, a bútorkészítés és a faipari barkácsolás egyszerűen elképzelhetetlen lenne. A körfűrészektől hatékony munkavégzést, pontos egyenes vágást és biztonságos használatot várunk el. Épp ezeket biztosítják a BAUHAUS kínálatában található, korszerű körfűrészek.

CSISZOLÓGÉPEK

A faipari gépek között megkérdőjelezhetetlen jelentőséggel bírnak a különböző csiszológépek. Mindegyik típus rendelkezik előnyös és hátrányos tulajdonságokkal, ezeket érdemes szem előtt tartani, amikor csiszolót választunk! Ha rendszeresen végzünk csiszolási munkálatokat, az esetben különböző típusú gépekre is szükségünk lehet, hiszen mindegyik egy-egy speciális esetben képes tökéletes munkavégzésre.

A szalagcsiszoló megérdemli, hogy elsőként említsük, hiszen rendkívül hatékonyan végzi el a feladatát; nagy anyageltávolításra szolgál, ezért remek szolgálatot tesz abban az esetben, ha nagy kiterjedésű síkfelületekről vastag réteget kell lecsiszolnunk. A szalagcsiszoló sarkok, élek és görbe felületek csiszolása során átlagos teljesítményre képes, nehezen elérhető felületeken azonban méretéből és kialakításából adódóan aligha tudjuk alkalmazni. A deltacsiszoló erőssége a sarkok és az élek csiszolásában mutatkozik meg, a nehezen elérhető felületek is relatív jól megközelíthetők vele. Nagy felületek csiszolására inkább más típusok ajánlottak, amelyek nagyobb anyagleválasztással rendelkeznek. A multicsiszolókat elsősorban finom eldolgozó csiszolóként tartjuk számon, amelyek erőssége a vasalóalakú kialakításban mutatkozik meg. Habár az anyageltávolítási sebességük nem túl nagy, jól használhatók nagyobb felületek esetén is, kifejezetten jól teljesítenek sarkok és élek, illetve nehezen elérhető területek csiszolása során. Meg kell említeni az úgynevezett vibrációs csiszolókat is, amelyek kör alakú csiszolótalppal rendelkeznek. Eldolgozáshoz és jelentősebb anyageltávolításhoz nagy felületeken egyaránt jó választást jelentenek. A legnagyobb előnyük a görbe felületek csiszolása során mutatkozik meg.

GYALUK ÉS EGYÉB FAIPARI GÉPEK

A faipari gépek között számos egyéb szerszámgépet említhetünk, amelyek nagyszerű szolgálatot tesznek a különböző megmunkálások során. A gyalugépek rendkívül hasznosak a szálkás felületek eltávolítása során, illetve a csiszolás előkészítésében. Habár megvásárolhatók a faanyagok már gyalult kivitelben is, akár jelentős összegeket is megtakaríthatunk, ha ezt a munkálatot mi magunk végezzük. Ha megfelelő minőségű gyalugépeket vásárolunk, a faanyagok gyalulása könnyed és kényelmes munka lesz, amit élvezni fogunk.

A faipari munkálatok során igen hasznos szolgálatot tesznek a különböző felsőmarók, amelyekkel hornyokat, élprofilokat és különleges idomokat hozhatunk létre, illetve a lapostiplimaró gépek is.