Keverőgép-tartozékok

Megtekintés Rács Lista

19-21/21 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

19-21/21 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KEVERŐGÉP-TARTOZÉKOK

Az építkezések fontos eszköze a festék- és habarcskeverő gép, arról azonban ritkábban esik szó, ezek a készülékek használhatatlanok lennének megfelelő keverőszárak nélkül.

A keverőgépek kisebb mennyiségű habarcs, festék, gipsz, csemperagasztó és más építkezési alapanyag keverése során nyújtanak tökéletes megoldást. Érdemes megismerni őket, hiszen a segítségükkel megszabadulunk a fárasztó és időigényes, kézi keverés terhétől! Ráadásul a gépesített módszer alaposabb munkavégzést tesz lehetővé, nem kell attól tartanunk, hogy a kevert massza csomós marad. Mivel a keverőgépek kifejezetten nagy teljesítménnyel és nyomatékkal rendelkeznek, így alkalmasak akár a nagyobb sűrűségű anyagok keverésére is. A segítségükkel egy perc alatt elvégezhetjük azt a munkát, ami kézi keveréssel sokkal hosszabb időt venne igénybe.

Mielőtt rátérnénk a keverőgép-tartozékok ismertetésére, érdemes elmondani, hogy a neves gyártók gépei kiváló választást jelentenek lakossági és kisipari felhasználás során, ugyanakkor érdemes figyelmet fordítanunk arra, milyen maga a meghajtó gép. A legtöbb készülék több sebességfokozattal rendelkezik, így könnyedén megválaszthatjuk a feladatnak leginkább megfelelő forgási sebességet. Amennyiben a szóban forgó festék- vagy habarcskeverő gép fordulatszám-szabályozóval rendelkezik, pontosan megválasztható a kívánt keverési sebesség. Minél nagyobb a kevert anyag sűrűsége, annál erősebben kell tartanunk a markolatot annak érdekében, hogy a keverőszárak megfelelő keverést végezzenek. Ha komolyabb elvárásokat támasztunk a keverőgéppel szemben, illetve rendszeresen szeretnénk használni, abban az esetben érdemes előnyben részesíteni a gumírozott fogantyúkkal rendelkező gépeket. Szerencsére, ma már a legtöbb habarcskeverő megfelel ennek a feltételnek.

Ha szemügyre vesszük a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található keverőgép-tartozékokat, illetve festék- és habarcskeverő szárakat, azt fogjuk tapasztalni, hogy a különböző termékek első ránézésre rendkívül hasonlók, csak kisebb formai eltérést mutatnak. Mégis rendelkeznek néhány olyan tulajdonsággal, amire érdemes kiemelt figyelmet fordítanunk. Egyes keverőszárak széles lapáttal rendelkeznek, ezek kifejezetten hatékony keverést képesek biztosítani akár ragasztók, vakolatok, töltőanyagok és epoxigyanta feldolgozása során is.

Természetesen, felvetődik a kérdés, milyen tulajdonságokat vegyünk még szemügyre, ha a számunkra ideális keverőszárat szeretnénk megvásárolni. Általánosságban elmondható, hogy nem létezik ideális választás, hiszen bizonyos esetekben a szélesebb lapátok, máskor a hosszabb szár a kívánatos. Emiatt érdemes legalább kétféle szárat vásárolni; egy vékonyabb és egy vastagabb lapáttal rendelkezőt, de egy kifejezetten hosszú szár is jó szolgálatot tehet. Nagyon fontos szem előtt tartani a szerszámbefogó nagyságát is, hiszen ez határozza meg, hogy a kiszemelt szárat milyen gépek esetén használhatjuk.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azokat a festék- és habarcskeverő szárakat, amelyek ideálisak lehetnek számunkra, illetve tökéletes megoldást kínálnak a munkálatok során.