Légtechnikai szűrő

Megtekintés Rács Lista

9 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

9 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

LÉGTECHNIKAI SZŰRŐ AZ EGÉSZSÉGES KÖRNYEZETÉRT

A légtechnikai szűrők használatának köszönhetően megelőzhetjük, hogy különböző szennyeződések kerüljenek a levegőbe, amelyek belégzés során kellemetlenséget, illetve egészségügyi kockázatot jelenthetnek. A biztonságunk érdekében használjuk ezeket a szűrőket, illetve azokat a berendezéseket, amelyek légtechnikai szűrőkkel vannak ellátva!

Minden olyan létesítményben szükség van ezekre a szűrőkre, ahol mesterséges szellőztetőrendszer üzemel. A keringő levegő tisztaságának megőrzése érdekében nélkülözhetetlen a különböző légtechnikai szűrők használata.

A levegő tisztántartásának legalapvetőbb tartozéka maga a filter, azaz a szűrő. Mivel a levegő keringése egy zárt rendszerben történik, ezért mindenképpen olyan megoldásokra van szükség, amelyek kellő hatékonysággal képesek megtisztítani azt a levegőt, amit be fogunk lélegezni. Különböző anyagból készülő, illetve különböző célokra tervezett légtechnikai szűrők léteznek; fontos, hogy mindig a célnak megfelelőt használjuk, máskülönben képtelenek leszünk biztonságos környezetet teremteni saját magunk számára.

Különböző típusokkal találkozhatunk, amelyek mindegyike remek szolgálatot tehet számunkra, ugyanakkor tisztában kell lennünk azzal, milyen célt szolgálnak. A háztartásokban az egyik leggyakrabban használt típus a közönséges zsírszűrő, ami kis- és nagyméretű konyhai elszívók esetében is kiváló megoldást szolgáltat. A zsírszűrők alkalmasak a zsírok és olajok kiszűrésére, ennek köszönhetően univerzálisan használhatók minden konyhában. Mindemellett számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek; egyszerűen tisztíthatók, akár közönséges háztartási tisztítószerekkel is, a várható élettartamuk rendkívül hosszú, a legtöbb szűrőtípusnál lényegesen hosszabb ideig használhatjuk őket, illetve kis helyigénnyel rendelkeznek, így nem kell attól tartanunk, hogy az elszívó túl kicsi számukra.

Mindenképpen szót érdemelnek a háztartásokban is alkalmazható HEPA-szűrők. Habár elsősorban laborokban, kórházakban és egyéb egészségügyi intézményekben alkalmazzák őket, kiváló megoldást szolgáltatnak a legfinomabb szennyeződések levegőbe kerülése ellen. Rendszerint nagy felülettel rendelkeznek, illetve magas a szűrőellenállásuk. Anyaghasználatukból adódóan sajnos sérülékenyek, ezért óvni kell őket a fizikai behatásokkal szemben.

A háztartások számára biztosítanak megfelelő védelmet az úgynevezett fan-coil szűrők. A legtöbbször kisebb teljesítményű splitklímák esetében, illetve klasszikus szellőzők esetében alkalmazzuk őket. Kis légellenállással rendelkeznek. Választhatunk „egyszer használatos” és mosható kivitelt is; természetesen a saját igényeink határozzák meg, hogy melyik megoldás a megfelelőbb számunkra. Amennyiben fokozottan érzékenyek vagyunk a porra, vagy allergiás megbetegedésben szenvedünk, érdemes az egyszer használható kivitelt választani, más esetben viszont a mosható fan-coil gazdaságosabb megoldást jelent. Nem mehetünk el szó nélkül a zsákos szűrők mellett sem, amelyek nagy szűrési felülettel, ezáltal nagy helyigénnyel rendelkeznek. Légkezelőkben elő-, közép-, és végszűrőként is jól használhatók. És természetesen meg kell említeni az úgynevezett Z-szűrőket is, amelyeket elsősorban elő- vagy végszűrőként alkalmazunk. Kis helyigényüknek és egyszerű szerelhetőségüknek köszönhetően jó választást jelentenek. Ismerjük meg a BAUHAUS szakáruházak és webshop légtechnikai szűrő kínálatát, és válasszuk a megfelelő darabokat!