Teraszfűtő

Megtekintés Rács Lista

6 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

6 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FALI-HORDOZHATÓ FŰTŐKÉSZÜLÉK

A fali-hordozható fűtőkészülékek között megtalálhatjuk azokat a berendezéseket, amelyek kiváló szolgálatot tesznek számunkra kiegészítő és elsődleges fűtés esetén is. A kategóriában különböző berendezéseket találunk; ezek mindegyike rendelkezik előnyös tulajdonságokkal, így a kiválasztás során érdemes figyelembe venni a saját személyes igényeinket is.

A fali-hordozható fűtőkészülékek között mindenképpen meg kell említeni az elektromos konvektorokat. Ezek a készülékek ma is roppant népszerűek, hiszen megfelelő hatékonysággal rendelkeznek. De mit is jelent valójában a konvektor? A készülék neve a konvekció kifejezésből származik, ami tulajdonképpen a hőáramlásra vonatkozik. Az elektromos áram felmelegíti a fűtőtestet, ahonnan ventilátor alkalmazása nélkül megtörténik a hő leadása, illetve áramoltatása. Ez a jelenség egy elektromos konvektor esetében a lehető legegyszerűbb; a fűtőbetét által felmelegített levegő a szellőzőrácsokon keresztül felfelé távozik, vagyis biztosítja a levegő körforgását a helyiségben. A meleg levegő felfelé áramlik, a hidegebb alsó légréteg pedig a fűtőkészüléken keresztülhaladva, felmelegedve távozik, így hozva létre a helyiség természetes légkeverését. Találkozhatunk más elektromos fűtőkészülékekkel is, amelyek konvekciót végeznek, viszont a konvektorok csakis erre a hőközlési módra képesek.

Természetesen felvetődik a kérdés, hogy milyen konvektort érdemes választani, melyik típus jelenti a legjobb megoldást számunkra. Több szempontot is érdemes figyelembe venni annak érdekében, hogy maradéktalanul elégedettek lehessünk a megvásárolt készülékkel. Mindenekelőtt érdemes tudni, hogy ma már léteznek úgynevezett kerámia fűtőbetétes készülékek; ettől a megoldástól jobb energiahatékonyságot és hosszabb várható élettartamot várhatunk, ráadásul a fűtőszállal szemben nem égeti el a port, így nem kell kellemetlen szagoktól tartani annak az esetben sem, ha hosszabb idő után kapcsolnánk be a készüléket. Hasznos, ha a készülék elektromos termosztáttal rendelkezik, így könnyedén megválaszthatjuk a számunkra tökéletes hőmérsékletet, ezzel elkerülve a túlfűtésből és a visszahűtésből adódó energiaveszteséget.

Az infrapanelek is szót érdemelnek a fali-hordozható fűtőkészülékek között. Ma még nem számítanak elterjedt megoldásnak, kiváló adottságainak köszönhetően viszont egyre többen döntenek mellettük. Az ilyen fűtőkészülékek legnagyobb előnye a kiváló energiahasznosításban mutatkozik meg, ugyanis esetükben a villamos energia veszteségmentesen alakul át hőenergiává. Az infrapanelek esetében nincs hőközvetítő közeg, szemben többek között a radiátoros központi fűtéssel, ahol az égés során felszabaduló hőmennyiség bizonyos hányada elvész. Ráadásul az infrapanelek rendkívül kellemes hőérzetet képesek biztosítani, aminek a magyarázata abban rejlik, hogy ezek a készülékek általában 8-14 mikron hullámhosszon sugároznak. Érdemes tudni, hogy az infra-fűtőkészülékek által felhasznált villamos energia legnagyobb része sugárzássá alakul, ami közvetlenül a testeket melegíti. Emiatt gondoskodnunk kell arról, hogy a fűtőkészülék által keltett sugárzás szabadon áramolhasson; ne helyezzünk elé bútorokat, és soha ne takarjuk le!

A fali-hordozható fűtőkészülék kínálatában közönséges hősugárzókkal is találkozunk. Ezek a berendezések a mai napig népszerűek, nem véletlenül. Rendszerint ventilátorral rendelkeznek, aminek köszönhetően a fűtőszál által előállított hő közvetítése hatékonyan megtörténhet. Nagyon sok háztartásban találkozhatunk ilyen készülékkel, elsősorban kiegészítő fűtésként alkalmazva. Az elterjedésének legfőbb oka annak köszönhető, hogy képes azonnali hőt termelni, így a levegőt akár percek alatt kellemesen meleggé varázsolja. Könnyen mozgathatók, kis mérettel rendelkeznek, így a nyári időszakban akár a szekrényben is elhelyezhetők.

A fali-hordozható fűtőkészülék között különböző elektromos berendezésekkel találkozunk. Az ilyen megoldások számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, így ideális választást jelenthetnek sok háztartásban. Esetükben nem kell számolnunk a magas kiépítési költségekkel, ezáltal a telepítése gyors és egyszerű. Nincs károsanyag-kibocsátás, nincs szükség szénmonoxid-érzékelőre sem. Az elektromos fali-hordozható fűtőkészülékek esetében nincs más dolgunk, csupán a hálózathoz kell csatlakoztatnunk, és már be is kapcsolhatjuk őket. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtaláljuk az ehhez megfelelő berendezéseket.