1. ADMIRAL E-POWER COMFORT - padlófűtés (200x50cm)
  15 490 Ft 
  Részletek
 2. ADMIRAL E-POWER STANDARD - termosztát
  9 490 Ft 
  Részletek
 3. ADMIRAL E-POWER PROFI - padlófűtés (1500cm)
  14 490 Ft 
  Részletek
 4. ADMIRAL E-POWER COMFORT - padlófűtés (420x50cm)
  25 990 Ft 
  Részletek
 5. ADMIRAL E-POWER COMFORT - padlófűtés (550x50cm)
  34 990 Ft 
  Részletek
 6. ADMIRAL E-POWER COMFORT - padlófűtés (900x50cm)
  55 990 Ft 
  Részletek
 7. ADMIRAL - kiegészítő fűtés (1000cm)
  32 990 Ft 
  Részletek
 8. ADMIRAL WATER-POWER TWIN - padlófűtés (310x80cm)
  49 990 Ft 
  Részletek
 9. ADMIRAL E-POWER COMFORT PLUS - termosztát
  28 990 Ft 
  Részletek
 10. ADMIRAL VARIO-POWER - padlófűtés (310x80cm)
  74 990 Ft 
  Részletek
 11. ADMIRAL TOP-POWER BASIC - fűtőfólia (450x50cm)
  37 990 Ft 
  Részletek
 12. ADMIRAL E-POWER PROFI - padlófűtés (4100cm)
  52 990 Ft 
  Részletek
 13. ADMIRAL TOP-POWER BASIC - fűtőfólia (550x50cm)
  46 990 Ft 
  Részletek
 14. ADMIRAL TOP-POWER BASIC - fűtőfólia (250x50cm)
  19 990 Ft 
  Részletek
 15. ADMIRAL E-POWER PROFI - padlófűtés (2500cm)
  28 990 Ft 
  Részletek
 16. ADMIRAL - kiegészítő fűtés (600cm)
  24 990 Ft 
  Részletek
 17. ADMIRAL VARIO-POWER STANDARD - termosztát
  19 990 Ft 
  Részletek
 18. ADMIRAL TOP-POWER BASIC - fűtőfólia (350x50cm)
  27 990 Ft 
  Részletek
 19. ADMIRAL TOP POWER STANDARD - termosztát
  12 990 Ft 
  Részletek
 20. ADMIRAL TOP POWER COMFORT - termosztát
  32 990 Ft 
  Részletek
 21. ADMIRAL E-POWER COMFORT - padlófűtés (1400x50cm)
  86 990 Ft 
  Részletek
 22. ADMIRAL VARIO-POWER - padlófűtés (610x80cm)
  135 990 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Padlófűtés – Amit tudni kell róla

A padlófűtéssel kapcsolatban nem túlzás azt állítani, hogy az utóbbi évek egyik „felkapott” fűtésrendszerévé lépett elő – nem véletlenül. Érdemes alaposabban megismerni a padlófűtés alapvető tudnivalóit.

A padlófűtés az egyik a legnépszerűbb felületi fűtés; a padlóban elhelyezett csővezetékben meleg víz áramlik, ami átadja a hőenergiáját a közegnek, így növeli a hőérzetünket. Valójában roppant egyszerű működési elvről van szó, ami alacsony energiaigényének köszönhetően egyre népszerűbb a világ számos országában, beleértve hazánkat is. Az energiatakarékosság mellett magas komfortérzetet képes biztosítani, így egyre többen szavaznak bizalmat ennek a fűtési megoldásnak.

Persze jogosan vetődik fel a kérdés, hogy miért előnyösebb a padlófűtés sok más fűtési megoldással szemben. A hálózatban keringő meleg víz miatt legtöbbször a radiátoros fűtési rendszerekkel szokták összehasonlítani; ezekhez képes a padlófűtés előnyösebb hőmérséklet-eloszlással rendelkezik, ráadásul kisebb energiaigénnyel képes fűteni (természetesen ennek feltétele a megfelelő hőtermelő), és még a bútorok elhelyezését sem befolyásolja, egyszerűen nem kell fűtőtestekhez alkalmazkodnunk. Mindez nagyszerűen hangzik, de a padlófűtéssel kapcsolatban is megemlíthető néhány hátrányos tulajdonság. A padlófűtés felfűtési ideje kifejezetten hosszú, emiatt az ilyen rendszer gyakorlatilag nem alkalmas rövid ideig tartó melegítésre. A másik gyenge pontot a nagy hőtehetetlenség jelenti; hibás kialakítás esetén jelentős túlfűtés léphet fel.

Összességében nem lehet kérdéses, hogy a padlófűtés nagyszerű lehetőséget tartogat a háztartások számára, ahol adottak a kiépítés lehetőségei. Szerencsére csak két dologra van szükség: szilárd aljzatbetonra és elegendő szabad helyre a vezetékek és a gyűjtő számára. Annyi kiegészítést érdemes megemlíteni, hogy jó állapotú szilárd fafödém esetén is kiépíthető a padlófűtés.

Újépítésű házak esetén nem is lehet kérdés, hogy érdemes-e padlófűtést alkalmazni. Ezek esetében rendkívül egyszerűen kiépíthető a rendszer, a szükséges „hely” pedig bekalkulálható a belmagasságba. Természetesen meglévő épületek esetén sem kell lemondanunk a padlófűtés kényelméről, ez esetben viszont egy fokkal nehezebb dolgunk van; ki kell bontanunk a padlót, vagy pedig alacsony rétegvastagságú rendszert kell alkalmazni.

Érdemes kihangsúlyozni, hogy a padlófűtés energiahatékonyságának alapfeltétele a megfelelő energiahasznosítás. Amennyiben a meleg vizet puffertároló nélküli vegyestüzelésű fűtőszerkezettel szeretnénk előállítani, akkor épp a padlófűtés legnagyobb előnyét veszítjük el… Abban az esetben sem jön ki az ilyen rendszer előnye, ha kifejezetten kis alapterületű lakást szeretnénk fűteni vele.

Természetesen felmerül a kérdés, hogy a padlófűtés telepítésének költsége mennyi idő alatt térül meg, gazdaságosság szempontjából megéri-e ezt a típust választani. Erre a kérdésre, természetesen, nem lehet egzakt módon válaszolni, hiszen minden lakóingatlan és fűtési rendszer más és más, általánosságban viszont kimondható, hogy a hagyományos vízfűtéses radiátorok kiépítésénél többe kerül, az üzemeltetése viszont kevesebbe, így kifejezetten hamar megtérülő befektetésként tekinthetünk rá. Mindezt az is alátámasztja, hogy padlófűtés használata esetén a hőérzetünk magasabb, vagyis akár 2 Celsius-fokkal alacsonyabb hőmérsékletet érzünk ideálisnak. A fűtéstechnikában nagyjából 6-7% energia-megtakarítást jelent minden egyes Celsius-fok, amit meg tudunk spórolni. Mindez, a gazdaságosabb energiafelhasználásnak köszönhetően, más fűtési rendszereknél hozzávetőlegesen 20-25%-kal alacsonyabb üzemeltetési költségeket jelent.

Néhány dolgot mindenképpen érdemes tudni a padlófűtés használatával kapcsolatban… Fontos megjegyezni, hogy az ilyen rendszer fűtési vízhőmérséklete nem lehet magasabb 40-42 Celsius-foknál, ugyanis ez a burkolatot nagyjából 30 Celsius-fokig melegíti fel. Az ilyen hőmérsékletű padló cseppet sem kellemes a lábunknak, ráadásul a burkolat is károsodhat. Persze azt is tudni kell, milyen burkolatok, illetve burkolattípusok használhatók padlófűtés esetén. Érdemes hidegburkolatot választani, hiszen ezek rendelkeznek a legrosszabb hőszigetelő tulajdonsággal, így hatékonyan adják át a hőt a közegnek. A különböző melegburkolatok és a padlószőnyegek nem alkalmasak padlófűtés rendszer feletti elhelyezésre, viszont ezeknek is léteznek speciális – rossz hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező – változata, amelyeket kifejezetten padlófűtéshez ajánlanak.

Sajnos előfordulhat rossz kivitelezés… Fordítsunk figyelmet a kivitelező kiválasztására! Megfelelő nyomáspróba és légtelenítés után nem kell tartanunk attól, hogy fel kell szednünk a burkolatot.

Az eddigiekben a padlófűtés rendszerek számos előnyét megemlítettük. Egyértelműen kiderült, hogy korszerű fűtési megoldásról beszélhetünk, amely nemcsak energiatakarékosságot, hanem magas komfortérzetet is biztosít számunkra. Az is kiderült, hogy alig említhető olyan eset, amikor a padlófűtés ne lenne jó választás. Végül pedig érdemes elmondani, hogy a padlófűtés úgynevezett sugárzásos fűtési rendszer, ennek köszönhetően nem keveri a port, az erre érzékenyeknek sincs mitől tartaniuk. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk a padlófűtés kialakításához szükséges elemeket és tartozékokat.

Card logos