Hordozható fűtőkészülék

Megtekintés Rács Lista

1-9/11 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/11 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

HORDOZHATÓ FŰTŐKÉSZÜLÉKEK AZ OTTHONUNKBAN

A hordozható fűtőkészülékek között különböző működési elven működő berendezéseket találunk. Ezek közül választhatjuk ki az igényeinknek leginkább megfelelőt, legyen szó akár klasszikus hősugárzóról, olajradiátorról, konvekciós panelről vagy ventilátoros melegítőről…

A hordozható fűtőkészülékre elsősorban kiegészítő megoldásként gondolunk, de, természetesen, megfelelő méretezés esetén egyes típusok elsődleges fűtőkészülékként is megállják a helyüket. Egy kisebb kapacitású hősugárzó kiváló szolgálatot tehet egy hűvös őszi estén, de egy olajradiátor képes biztosítani akár nagyobb helyiségek teljes körű fűtését is.

A hordozható fűtőkészülékek között számos típussal találkozunk. Elterjedésükből adódóan elsőként a hagyományos hősugárzókról érdemes beszélni. Ezek a berendezések gyakran infratechnológián alapuló fűtési megoldást biztosítanak, vagyis az elektromos energiát a készülék infrasugárzássá alakítja, ami a testek felületén hőenergiává alakul. Ennek a jelenségnek köszönhetően az infra-fűtőkészülékek a természetes napsütéshez hasonló hőérzetet képesek biztosítani számunkra. Ráadásul kifejezetten gazdaságos választást jelentenek, hiszen a készülékek ára, illetve a működési költségük is kifejezetten kedvező. Ha ilyen készülék mellett döntünk, mindenképpen oda kell figyelni a védőrácsok milyenségére; egyes készülékek esetében a fűtőszálak könnyedén megközelíthetők, így ezek helyett válasszunk biztonságosabb kivitelt, ha kisgyermek van a családban!

Mindenképpen érdemes beszélni a klasszikus olajradiátorokról is. Ezek a készülékek még ma is népszerűek, ami elsősorban annak köszönhető, hogy használatukkal elkerülhetjük a bonyolult és drága fűtési rendszerek kiépítését. Ha elektromos radiátorokat alkalmazunk, nem kell falakat vésni, csöveket vezetni, vizes radiátorokat vásárolni… Az olajradiátor esetében nincs szükség másra, csak elektromos hálózatra; bármikor be- és kikapcsolható, ráadásul könnyen és egyszerűen mozgatható, így mindig abban a helyiségben használhatjuk, ahol szükség van rá. Természetesen tudni kell azt is vele kapcsolatban, hogy az általa előállított hőmennyiség leadása lassabb, hiszen nem sugároz, és ventilátor sem segíti a hőeloszlást, ezért elsősorban olyan helyiségek esetében jelent szerencsés választást, ahol tartósan tartózkodunk, illetve ahol állandó hőmérsékletet szeretnénk fenntartani. Az olajradiátorok kifejezetten kedvező ár-érték aránnyal rendelkeznek, ráadásul megbízható működést garantálnak, akár több évtizeden keresztül.

A hordozható fűtőkészülékek között, természetesen, szót érdemelnek az úgynevezett konvekciós fűtőpanelek is. Ezek a készülékek a hőáramlás elvét használják, de számos olyan készülékkel is találkozhatunk, amelyek kisebb teljesítményű ventilátorral vannak ellátva. Jó választást jelentenek azokban a helyiségekben, ahol rövid ideig tartózkodunk, illetve minden olyan esetben, amikor gyors hőleadásra van szükség.

A különböző fűtőventilátorok népszerűsége nem véletlen. Ezek a készülékek a legtöbb esetben hordozható kivitelben készülnek, így könnyedén áthelyezhetők. A fűtőventilátorok úgynevezett közvetlen fűtőkészülékek, vagyis bekapcsolást követően szinte azonnal hőt képesek leadni, ezzel javítva a hőérzetünket. Kifejezetten kis fizikai méretekkel rendelkeznek, így könnyedén mozgathatók, akár gyakori áthelyezésre is alkalmasak. Jó szolgálatot tehetnek télikertekben, hobbipincékben és akár zárt vagy félig zárt teraszhelyiségekben is. Érdemes megismerni a kerámia fűtőventilátorokat is, amelyek a hagyományos fűtőszál helyett kerámiaelemeket használnak, így a felületükön nem ég el a por, illetve bekapcsolást követően nem kell kellemetlen szagoktól sem tartanunk. A fejlett készülékek rendszerint rendelkeznek úgynevezett „felborulás kapcsolóval”, aminek köszönhetően még biztonságosabb használatot tesznek lehetővé.

Általánosságban elmondható, hogy a hordozható fűtőkészülékekre szigorú szabályozások vonatkoznak, amelyeknek köszönhetően, rendeltetésszerű használat esetén, teljesen biztonságosak.

Ismerjük meg a BAUHAUS szakáruházak és webshop hordozható fűtőkészülék kínálatát, és válasszunk az igényeinknek megfelelően!