Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Hőlégbefúvó

Megtekintés Rács Lista

3 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

3 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

HŐLÉGBEFÚVÓ, A GYORS FŰTÉS ÉS JÉGTELENÍTÉS ESZKÖZE

HŐLÉGBEFÚVÓ, A GYORS FŰTÉS ÉS JÉGTELENÍTÉS ESZKÖZE

Előfordulnak olyan helyzetek, amikor kifejezetten nagyteljesítményű hőfejlesztésre van szükség. Az ilyen helyzetekben kínál tökéletes megoldást az úgynevezett hőlégbefúvó.

A hőlégbefúvó a mai napig kevésbé ismert eszköz, noha tökéletes megoldást kínál, ha kifejezetten hideg munkakörnyezetet kell barátságosabbá tennünk, de alkalmas jégmentesítésre és akár fóliasátrak melegítésére is. Sokrétűen használható berendezésről beszélhetünk, ami nagyszerű szolgálatot tehet számunkra is.

Kompakt méretüknek köszönhetően kényelmesen használhatók. Úgy tervezték őket, hogy szükség szerint szállíthatók és áthelyezhetők legyenek, így mindig a tartózkodási helyünkön varázsolhatunk kellemes hőmérsékletet. Beüzemelésük nem igényel szaktudást, a legtöbb eszközt csak a villamos hálózatra kell csatlakoztatni, illetve be kell kapcsolni. Persze léteznek olyan hőlégbefúvók is, amelyek nem elektromos árammal működnek…

Felvetődik tehát a kérdés, hogy milyen hőlégbefúvót válasszunk, melyik jelenti számunkra a legszerencsésebb megoldást… Érdemes alaposan megfontolni a döntést, illetve számba venni a saját igényeinket, hiszen egy ilyen készüléket sok-sok évre választunk. Három alapvető típussal találkozhatunk: elektromos, gázolajos, illetve PB gázos hőlégbefúvókkal. Ismerkedjünk meg ezekkel!

Elsősorban az elektromos hőlégbefúvók érdemelnek említést, hiszen ezek a legnépszerűbb és legkényelmesebben használható berendezések. Rendelkeznek mindazokkal az előnyös tulajdonságokkal, amelyekkel az elektromos berendezések általában rendelkeznek, így nem véletlen, hogy sokan ezeket választják. Az elektromos hőlégbefúvók népszerűségét részben a kedvező áruk indokolja; sokkal olcsóbban vásárolhatjuk meg őket, mint az egyéb típusokat, amelyek elsősorban ipari célokat szolgálnak. Mivel esetükben nincs égéstermék, nem kell folyamatos szellőztetést biztosítani, vagyis nem kell a szellőztetéssel járó hőveszteséggel számolni. Részben ez a magyarázata annak, hogy kisebb teljesítményű elektromos hőlégbefúvóval is kellő hőmérsékletet érhetünk el. Nagyszerűen használhatók kisebb műhelyek és öltözők melegítésére. Tulajdonképpen bárhol nagyszerű szolgálatot tehetnek az elektromos hőlégbefúvók, ahol gyors melegítésre van szükség, és rendelkezésre áll elektromos hálózat. Nagyszerűen használhatók abban az esetben, ha a téli hidegben a száradást kell segítenünk. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában különböző teljesítménnyel rendelkező hőlégbefúvók közül választhatunk.

Természetesen szót kell ejteni a gázolajos hőlégbefúvókról is. Kifejezetten nagy hatásfok elérésére képesek, mégis kedvező árkategóriában érhetők el. Nagyon fontos megjegyezni velük kapcsolatban, hogy csak nagyméretű helyiségek esetén használhatók, ahol megoldott a megfelelő szellőzés, illetve szellőztetés. Tehát a gázolajos hőlégbefúvók üzemeltetése kissé több figyelmet igényel, mint az elektromos gépeké, viszont rendszerint lényegesen nagyobb teljesítményre és hatásfokra képesek. Kétféle változatuk használatos. A kémény nélküli berendezések esetében az égéstermék a helyiség légterébe távozik, ezért az ilyen hőlégbefúvókat érdemes kültéren elhelyezni, az előállított meleg levegőt pedig légtechnikai csövön keresztül juttatni a beltérbe. A kéménnyel rendelkező hőlégbefúvók esetében a készüléket, értelemszerűen, a belső térben helyezzük el, az égéstermékeket pedig egy kéményszerkezeten keresztül vezetjük ki a szabadba. Keressük a számunkra megfelelő gázolajos hőlégbefúvó készülékeket a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában!

A teljesség érdekében meg kell említeni az úgynevezett PG gázos hőlégbefúvó készülékeket is. Ezek a készülékek kifejezetten nagy teljesítményre képesek, ezért elsősorban nagy szerelőcsarnokok, tágas műhelyek és beltéri építkezések esetén is megfelelő választást jelentenek. Ugyanakkor érdemes tudni velük kapcsolatban, hogy jelentős fogyasztással rendelkeznek, a PB palackok gyorsan ürülnek esetükben, így 15 KW teljesítmény feletti készülékek használata során jegesedés jöhet létre. Ez a jelenség sorba kötött palackok használatával előzhető meg.

Érdemes megismerni a hőlégbefúvó készülékeket, és kiválasztani a számunkra leginkább megfelelőt! A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azt a berendezést, ami a legjobb szolgálatot teszi számunkra.