Zuhanypanel

Megtekintés Rács Lista

1-9/10 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/10 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ZUHANYPANEL – KÉNYEZTETÉS ÉS TISZTÁLKODÁS

A zuhanypanel népszerűsége egyre nagyobb, és ez nem véletlen! Ezek az eszközök nem csupán a tisztálkodás eszközei; többféle relaxációs funkcióval rendelkezhetnek, amelyek használata igazán jó szolgálatot tesz egy hosszú, fárasztó nap után.

Ha új fürdőszobát tervezünk, illetve szeretnénk felújítani egyes részeit, nagy figyelmet fordítunk a zuhanykabinra, a csaptelepekre és a mosdótálakra, de rendszerint megfeledkezünk a zuhanypanelről. Legrosszabb esetben egy silány minőségű zuhanyfejjel megoldjuk a kérdést, ezzel le is tudjuk a zuhannyal kapcsolatos dolgokat… Mondani sem kell, hogy ez nagy hiba, hiszen így lemondunk a zuhanyzás valódi élményéről, illetve egészségjavító hatásáról.

A zuhanypanelek között számos megoldással találkozunk; a legegyszerűbb eszközök csupán kézi vagy fejzuhanyt tartalmaznak, de rendelkezésre állnak úgynevezett hidromasszázs zuhanypanelek is. Ha csupán arra vágyunk, hogy legyen egy kézi vagy rögzített eszközünk, ami segítségével kényelmesen tisztálkodhatunk, akkor megelégedhetünk egy kézi- vagy fejzuhannyal, de ha ennél többet szeretnénk, szívesen élveznénk a fárasztó nap végén a vízsugarak masszírozó hatását, akkor hidromasszázs zuhanypanelre van szükségünk.

Érdemes tudni, milyen sokféle jótékony hatást gyakorol a hidromasszázs az emberi szervezetre. A langyos víz önmagában tisztító és frissítő hatással van a testünkre, ráadásul a vérkeringés fokozásával hozzájárul a bőr sejtjeinek vérellátásához, így megőrzi a feszességét. Különösen igaz ez abban az esetben, ha váltogatjuk a víz hőmérsékletét; fél perc meleg vizes zuhanyzás után érdemes hidegebb vízre váltani. Ezzel a módszerrel nem csak a bőrünknek teszünk jót, hanem gondoskodhatunk a szellemi felfrissülésünkről is. Mivel a zuhanykabinban álló helyzetben érnek bennünket a vízsugarak, így a testünk helyzete nem gátolja a jobb véráramlást. Többek között ennek köszönhető, hogy a hidromasszázs zuhanypanel használata sok más megoldásnál hatékonyabban segíti a felfrissülésünket. Mivel a zuhanypaneleket zárt zuhanykabinokban használjuk, így akár gőzfürdőt is kialakíthatunk, amit illóolajokkal tehetünk még kellemesebbé és még pihentetőbbé. A zuhanypanelnak köszönhetően csökkenthetjük az izmaink merevségét, így éjszaka jobban pihenhetünk.

A zuhanypanel láthatóan egy roppant hasznos relaxációs eszköz, de mi teszi azzá? Tulajdonképpen nincs olyan titok, ami speciális fejlesztéseken alapulna. A gyártók úgy alakítják ki ezeket az eszközöket, hogy egy egészet alkossanak, vagyis a vízhőmérséklet beállítását szolgáló tekerőgombok vagy karok, illetve a vízsugár irányítását biztosító zuhanyfejek egy testre kerüljenek: így nincs más teendőnk, csupán élveznünk kell a víz masszírozó hatását. Mivel a zuhanypaneleket álló helyzetben használjuk, a nagy sebességgel szórt víz kifejtheti jótékony hatását. Zuhanypanel beépítése során szem előtt kell tartani a szükséges víztérfogatáramot, illetve a kialakított csővezeték szállítóképességét is. Természetesen érdemes figyelmet fordítani a külső megjelenésre is; modern stílusú zuhanykabinok esetén válasszuk inkább a letisztult formatervezésű paneleket! Emellett a működési jellemzőkre is figyelmet kell fordítani.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában számos zuhanypanel közül választhatunk, így biztosan megtaláljuk az igényünknek leginkább megfelelőt. Tekerőgombos és egykaros megoldással is találkozhatunk, válasszunk ízlésünk szerint! Vegyük figyelembe a panel és a gégecső anyagát is; a minőségi kínálatban akár nemesacélból készült zuhanypanelek is megtalálhatók. Létezik termosztátos keverőszeleppel, fej- és oldalzuhannyal, valamint többfokozatú kézizuhannyal, illetve a víz irányítására szolgáló váltószeleppel ellátott zuhanypanel is.

Miután használatba vettük a zuhanypanelt, csupán a tisztántartásával kell foglalkoznunk. Kerüljük a szilárd szemcséket tartalmazó súrolószerek használatát, amelyek összekarcolhatják a panel borítását! A maró és savtartalmú készítmények károsíthatják a felületüket, ezért mindig az anyaghasználatnak megfelelő tisztítószereket alkalmazzuk! Amennyiben vízkőlerakódással szembesülünk, használjunk kifejezetten e célra készített vízkőoldó szert!