1. SANOTECHNIK PALMA - zuhanypanel
  39 990 Ft 
  Részletek
 2. CAMARGUE FROST - mosdó csaptelep (fehér/króm)
  18 990 Ft 
  Részletek
 3. CAMARGUE GRANDE VITA - zuhanyszett (3 funkciós, termosztátos)
  117 900 Ft 
  Részletek
 4. MIXOMAT ATHOS PLUS - kádtöltő csaptelep
  6 590 Ft 
  Részletek
 5. CAMARGUE FROST - kádtöltő csaptelep (fehér/króm)
  23 990 Ft 
  Részletek
 6. PORTO - kádtöltő csaptelep
  12 890 Ft 
  Részletek
 7. FERRO ZUMBA - mosogató csaptelep (álló, fekete)
  14 990 Ft 
  Részletek
 8. SANOTECHNIK LUXOR - zuhanypanel
  58 990 Ft 
  Részletek
 9. CAMARGUE FLAT - mosdó csaptelep
  13 990 Ft 
  Részletek
 10. SANOTECHNIK AS620 - zuhanyszett (5 funkciós)
  7 990 Ft 
  Részletek
 11. CAMARGUE BABSKO - zuhanyszett (3 funkciós)
  39 990 Ft 
  Részletek
 12. CAMARGUE PALMA (álló) - mosogató csaptelep
  12 990 Ft 
  Részletek
 13. MIXOMAT TEXEL - zuhanypanel (alumínium)
  57 990 Ft 
  Részletek
 14. MIXOMAT ATHOS PLUS - mosdó csaptelep
  5 190 Ft 
  Részletek
 15. CAMARGUE GRATL - zuhanyszett (3 funkciós)
  39 990 Ft 
  Részletek
 16. CAMARGUE MERIDA (álló) - mosogató csaptelep (króm)
  29 990 Ft 
  Részletek
 17. MIXOMAT ATHOS PLUS - mosogató csaptelep (álló)
  5 190 Ft 
  Részletek
 18. FERRO ALGEO SQUARE - falsík alatti zuhanyszett
  44 990 Ft 
  Részletek
 19. HANSGROHE CROMETTA E 240 - zuhanyszett (2 funkciós, termosztátos)
  129 990 Ft 
  Részletek
 20. CAMARGUE SYLT 2.0 - zuhanypanel csappal (fekete, 3 funkciós)
  99 990 Ft 
  Részletek
 21. CAMARGUE SNOW - mosdó csaptelep (matt fehér/króm)
  18 890 Ft 
  Részletek
 22. CAMARGUE ARAGON - mosogató csaptelep (álló, zuhany)
  12 990 Ft 
  Részletek
 23. CAMARGUE ELBA - mosdó csaptelep
  12 990 Ft 
  Részletek
 24. CAMARGUE KJOS - zuhanyszett (3 funkciós, termosztátos)
  59 990 Ft 
  Részletek
 25. MIXOMAT GEROLD - zuhanyszett (1 funkciós)
  15 890 Ft 
  Részletek
 26. CAMARGUE ZAPO - termosztátos kádtöltő csaptelep
  31 490 Ft 
  Részletek
 27. CAMARGUE OVIEDO - termosztátos zuhany csaptelep
  21 490 Ft 
  Részletek
 28. FERRO ZUMBA - mosogató csaptelep (álló, bézs)
  14 990 Ft 
  Részletek
 29. CAMARGUE CALIOS - termosztátos kádtöltő csaptelep
  29 990 Ft 
  Részletek
 30. HANSGROHE ECOSTAT 1001CL - termosztátos zuhanycsaptelep
  39 990 Ft 
  Részletek
 31. MIXOMAT BILBAO - zuhanyszett (3 funkciós)
  19 290 Ft 
  Részletek
 32. GROHE START 3IN1 - mosdó és kádtöltő csaptelep zuhanyszettel
  75 990 Ft 
  Részletek
 33. FERRO VASTO KMT - kád-mosdó csaptelep
  14 590 Ft 
  Részletek
 34. CAMARGUE GLYMUR - zuhanyszett (1 funkciós, termosztátos)
  66 990 Ft 
  Részletek
 35. CAMARGUE VIKTORIA - mosdó csaptelep
  26 990 Ft 
  Részletek
 36. MIXOMAT GASTEINER - zuhanytartó rúd (króm, 65cm)
  4 390 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Csaptelep és zuhany választása körültekintéssel

A csaptelepek, illetve a zuhanycsaptelepek kiválasztása némi körültekintést igényel annak érdekében, hogy a számunkra leginkább megfelelő termékeket vásárolhassuk meg. Csaptelepet sok évre választunk, nem mindegy tehát, hogy melyik mellett döntünk! Természetesen kiemelt szempontként tekintünk a magas ár-érték arányra, de nem szabad megfeledkeznünk az olyan tulajdonságokról sem, mint a víztakarékosság.

A csaptelepválaszték kifejezetten széles. Rengeteg gyártóval találkozhatunk, közöttük jól ismert márkanevekkel és ismeretlenül hangzó, de magas ár-érték arányt nyújtó gyártókkal is… Nincs könnyű dolgunk, ha a számunkra legmegfelelőbb csaptelepeket keressük, de némi körültekintéssel megtalálhatjuk, amire szükségünk van.

A csaptelepek cseréjére leggyakrabban a fürdőszoba- és konyhafelújítás során kerül sor, illetve az egyes csaptelepek elhasználódását követően. Leggyakrabban esztétikai szempontok, illetve árszabás alapján döntünk, azonban a csaptelep kiválasztása ennél alaposabb mérlegelést követel meg.

Érdemes tudni, hogy a csaptelepek különböző funkciók ellátására készültek, ezért különböző típusokkal találkozunk; léteznek például konyhai mosogató-csaptelepek, fürdőszobai mosdócsaptelepek, zuhanycsaptelepek, kádtöltő- és zuhanycsaptelepek, kád- és mosdótöltő-csaptelepek és természetesen bidécsaptelepek is... Igyekezzünk mindig a funkciójuknak megfelelő terméket választani, így biztosak lehetünk benne, hogy kényelmes használatot tesznek lehetővé! Ha kifejezetten egy-egy típust keresünk, még abban az esetben is nagy választék áll rendelkezésünkre, amelyek közül ki kell választanunk a számunkra leginkább megfelelőt.

Mielőtt kiválasztjuk a csaptelepet, figyelembe kell vennünk a rendelkezésre álló vízkiállást; ez alapján kell álló vagy falra szerelhető csaptelepek közül választanunk. Erre a tulajdonságra figyelmet kell fordítanunk mosogató-, mosdó- és kádtöltő-csaptelepek esetén is. Persze némi vízvezeték-szerelés árán átalakítható a fürdőszoba, de sokkal inkább ésszerű megoldás a már meglévő vízkiállásokat használni.

Ha áttekintjük a kínálatot, látni fogjuk, hogy a gyártók igyekeztek olyan csaptelepeket tervezni, amelyek kényelmesebb használatot tesznek lehetővé. A mosogató-csaptelepek között gyakorlatilag mindegyik termék elforgatható vízszárral rendelkezik, némelyik esetében még kihúzható zuhanyfejet is találunk, amely nagyban megkönnyíti a habos edények öblítését.

A kiválasztás során érdemes figyelembe vennünk a vezérlés módját is; hagyományos tekerőgombos, egykaros, nyomógombos és infraérzékelős megoldásokkal is találkozhatunk. Nehéz megállapítani, melyik típus nyújtja számunkra a legjobb megoldást. A retrónak nevezhető, tekerőgombos kivitel sérülékeny, amennyiben túlzott erővel zárjuk el, rendeltetésszerű használat mellett azonban sok éven át hibátlan működést biztosít. Nagyszerű választást jelenthetnek, ha klasszikus megjelenéssel rendelkező csaptelepeket keresünk, legyen szó akár fürdőszobai vagy konyhai használatról.

A kiválasztásnál természetesen kiemelt figyelmet fordítunk a dizájn kérdésére is. Fontos megjegyezni azonban, hogy a dizájn nem csak esztétika kérdése, hiszen a csaptelep formája, kialakítása, illetve a vízsugár iránya gyakorlati jelentőséggel is bír. Gondoljunk csak a mosdócsaptelepekre… Ha rendszeresen szeretnénk vizesedényeket vagy lavórokat tölteni a mosdóban, esetleg szívesen mossuk ott a hajunkat, abban az esetben magasabb kialakítású csaptelepre lesz szükségünk. Ma már számos korszerű csaptelep rendelkezik szabályozható, illetve állítható perlátorral, így a vízsugár irányát, illetve a víz mennyiségét is igényeink szerint választhatjuk meg.

Csaptelep vásárlása során érdemes figyelmet fordítani az egységességre, ezért ajánlott a helyiséget hasonló stílusú, illetve azonos termékcsaládhoz tartozó telepekkel felszerelni. A konyhákban rendszerint egy csaptelep kap helyet, így inkább a fürdőszobák esetén kell figyelmet fordítanunk arra, hogy a csaptelepek hasonló stílussal rendelkezzenek. A gyártók igyekeznek minden igényt kielégíteni, ezért rusztikus és modern-minimalista stílusú csaptelepekkel is találkozunk. Persze nem érdemes elcsábulni csupán a külső megjelenés láttán; csaptelep vásárlása során minden esetben vegyük szemügyre a praktikusság szempontjait is!

A jól megválasztott csaptelep kiváló ergonómiai tulajdonságokkal rendelkezik; a csap megnyitása és elzárása egyszerű és kényelmes, illetve szabad mozgást tesz lehetővé. A minőségi gyártmányokat könnyedén tisztán tarthatjuk, hiszen a gyártók figyelmet fordítanak arra is, hogy a ne rendelkezzenek a vízkő megtelepedésére alkalmas peremekkel, illetve olyan részekkel, amelyek hozzáférhetetlenek. A minőségi termékek alacsony átfolyási sebességgel rendelkeznek, aminek köszönhetően kevesebb víz elhasználásával érhetjük el ugyanazt a hatást, legyen szó tusolásról vagy mosogatásról. Egyes gyártók komoly erőforrásokat fordítanak a perlátorok innovatív fejlesztésére, így ezek a hasznos kis tartozékok, a levegő általi dúsításnak köszönhetően, még több vizet takarítanak meg számunkra. Így elmondható, hogy egy fejlett, korszerű csaptelep vásárlása megtakarítást is eredményez számunkra.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában csaptelepek és zuhanyok széles kínálatával találkozunk, amelyek között biztosan megtaláljuk az igényeinknek megfelelő darabokat.

Card logos