Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Csaptelep és zuhany

Megtekintés Rács Lista

1-9/312 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/312 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

CSAPTELEP ÉS ZUHANY VÁLASZTÁSA KÖRÜLTEKINTÉSSEL

A csaptelepek, illetve a zuhanycsaptelepek kiválasztása némi körültekintést igényel annak érdekében, hogy a számunkra leginkább megfelelő termékeket vásárolhassuk meg. Csaptelepet sok évre választunk, nem mindegy tehát, hogy melyik mellett döntünk! Természetesen kiemelt szempontként tekintünk a magas ár-érték arányra, de nem szabad megfeledkeznünk az olyan tulajdonságokról sem, mint a víztakarékosság.

A csaptelepválaszték kifejezetten széles. Rengeteg gyártóval találkozhatunk, közöttük jól ismert márkanevekkel és ismeretlenül hangzó, de magas ár-érték arányt nyújtó gyártókkal is… Nincs könnyű dolgunk, ha a számunkra legmegfelelőbb csaptelepeket keressük, de némi körültekintéssel megtalálhatjuk, amire szükségünk van.

A csaptelepek cseréjére leggyakrabban a fürdőszoba- és konyhafelújítás során kerül sor, illetve az egyes csaptelepek elhasználódását követően. Leggyakrabban esztétikai szempontok, illetve árszabás alapján döntünk, azonban a csaptelep kiválasztása ennél alaposabb mérlegelést követel meg.

Érdemes tudni, hogy a csaptelepek különböző funkciók ellátására készültek, ezért különböző típusokkal találkozunk; léteznek például konyhai mosogató-csaptelepek, fürdőszobai mosdócsaptelepek, zuhanycsaptelepek, kádtöltő- és zuhanycsaptelepek, kád- és mosdótöltő-csaptelepek és természetesen bidécsaptelepek is... Igyekezzünk mindig a funkciójuknak megfelelő terméket választani, így biztosak lehetünk benne, hogy kényelmes használatot tesznek lehetővé! Ha kifejezetten egy-egy típust keresünk, még abban az esetben is nagy választék áll rendelkezésünkre, amelyek közül ki kell választanunk a számunkra leginkább megfelelőt.

Mielőtt kiválasztjuk a csaptelepet, figyelembe kell vennünk a rendelkezésre álló vízkiállást; ez alapján kell álló vagy falra szerelhető csaptelepek közül választanunk. Erre a tulajdonságra figyelmet kell fordítanunk mosogató-, mosdó- és kádtöltő-csaptelepek esetén is. Persze némi vízvezeték-szerelés árán átalakítható a fürdőszoba, de sokkal inkább ésszerű megoldás a már meglévő vízkiállásokat használni.

Ha áttekintjük a kínálatot, látni fogjuk, hogy a gyártók igyekeztek olyan csaptelepeket tervezni, amelyek kényelmesebb használatot tesznek lehetővé. A mosogató-csaptelepek között gyakorlatilag mindegyik termék elforgatható vízszárral rendelkezik, némelyik esetében még kihúzható zuhanyfejet is találunk, amely nagyban megkönnyíti a habos edények öblítését.

A kiválasztás során érdemes figyelembe vennünk a vezérlés módját is; hagyományos tekerőgombos, egykaros, nyomógombos és infraérzékelős megoldásokkal is találkozhatunk. Nehéz megállapítani, melyik típus nyújtja számunkra a legjobb megoldást. A retrónak nevezhető, tekerőgombos kivitel sérülékeny, amennyiben túlzott erővel zárjuk el, rendeltetésszerű használat mellett azonban sok éven át hibátlan működést biztosít. Nagyszerű választást jelenthetnek, ha klasszikus megjelenéssel rendelkező csaptelepeket keresünk, legyen szó akár fürdőszobai vagy konyhai használatról.

A kiválasztásnál természetesen kiemelt figyelmet fordítunk a dizájn kérdésére is. Fontos megjegyezni azonban, hogy a dizájn nem csak esztétika kérdése, hiszen a csaptelep formája, kialakítása, illetve a vízsugár iránya gyakorlati jelentőséggel is bír. Gondoljunk csak a mosdócsaptelepekre… Ha rendszeresen szeretnénk vizesedényeket vagy lavórokat tölteni a mosdóban, esetleg szívesen mossuk ott a hajunkat, abban az esetben magasabb kialakítású csaptelepre lesz szükségünk. Ma már számos korszerű csaptelep rendelkezik szabályozható, illetve állítható perlátorral, így a vízsugár irányát, illetve a víz mennyiségét is igényeink szerint választhatjuk meg.

Csaptelep vásárlása során érdemes figyelmet fordítani az egységességre, ezért ajánlott a helyiséget hasonló stílusú, illetve azonos termékcsaládhoz tartozó telepekkel felszerelni. A konyhákban rendszerint egy csaptelep kap helyet, így inkább a fürdőszobák esetén kell figyelmet fordítanunk arra, hogy a csaptelepek hasonló stílussal rendelkezzenek. A gyártók igyekeznek minden igényt kielégíteni, ezért rusztikus és modern-minimalista stílusú csaptelepekkel is találkozunk. Persze nem érdemes elcsábulni csupán a külső megjelenés láttán; csaptelep vásárlása során minden esetben vegyük szemügyre a praktikusság szempontjait is!

A jól megválasztott csaptelep kiváló ergonómiai tulajdonságokkal rendelkezik; a csap megnyitása és elzárása egyszerű és kényelmes, illetve szabad mozgást tesz lehetővé. A minőségi gyártmányokat könnyedén tisztán tarthatjuk, hiszen a gyártók figyelmet fordítanak arra is, hogy a ne rendelkezzenek a vízkő megtelepedésére alkalmas peremekkel, illetve olyan részekkel, amelyek hozzáférhetetlenek. A minőségi termékek alacsony átfolyási sebességgel rendelkeznek, aminek köszönhetően kevesebb víz elhasználásával érhetjük el ugyanazt a hatást, legyen szó tusolásról vagy mosogatásról. Egyes gyártók komoly erőforrásokat fordítanak a perlátorok innovatív fejlesztésére, így ezek a hasznos kis tartozékok, a levegő általi dúsításnak köszönhetően, még több vizet takarítanak meg számunkra. Így elmondható, hogy egy fejlett, korszerű csaptelep vásárlása megtakarítást is eredményez számunkra.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában csaptelepek és zuhanyok széles kínálatával találkozunk, amelyek között biztosan megtaláljuk az igényeinknek megfelelő darabokat.