Zuhanygégecső

Megtekintés Rács Lista

8 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

8 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ZUHANYGÉGECSŐ A FÜRDŐSZOBÁBAN

Vitathatatlan, hogy egy töredezett, vízköves, csúnya zuhanygégecsővel is le lehet tusolni, de miért tennénk így, ha igényes és korszerű darabokat is használhatunk? A zuhanyzás feltölt energiával, fordítsunk tehát figyelmet az elhasználódott zuhanygégecső cseréjére!

A zuhanygégecső sok esetben egy szett részét képezi, gyakran a zuhanyfejjel és a falirúddal együtt választjuk. Ugyanakkor a zuhanygégecső tulajdonságai ritkán kerülnek szóba, holott alapjaiban határozzák meg a komfortérzetünket tusolás közben.

Előfordul, hogy új zuhanygégecső vásárlására kényszerülünk, vagy úgy döntünk, hogy lecserélnénk az elcsúnyult régi darabot. Ilyenkor felvetődik a kérdés, hogy milyen zuhanygégecsövet válasszunk, melyik jelenti a legjobb döntést számunkra. Ha szemügyre vesszük a kínálatot, különböző árakkal találkozunk. Mondani sem kell, hogy az ár szoros összefüggést mutat a minőséggel, ugyanakkor túlzás lenne azt állítani, hogy az ár egyedüli figyelembevételével jó döntést hozhatunk. Sokféle árkategóriával találkozhatunk a legolcsóbb termékektől kezdve az igazán borsos áron vásárolható darabokig. A BAUHAUS kínálatában szereplő zuhanygégecsövek magas ár-érték arányuknak köszönhetően jó választást jelentenek számunkra.

A legolcsóbb termékek már kifejezetten alacsony áron kaphatók. Ezek rendszerint azt tudják, amit elvárunk tőlük, a várható élettartamuk azonban gyakran alacsonyabb, mint a drágább társaik esetében. Fontos megjegyezni, hogy a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található, alacsonyabb árkategóriába tartozó zuhanygégecsövek kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek, ezért bátran választhatjuk őket. A magasabb árkategóriába tartozó termékek rendszerint extra tulajdonságokkal büszkélkedhetnek, gyakran víztakarékos betéttel vannak ellátva, ami akár felére csökkentheti az elhasznált víz mennyiségét.

Az egyszerű zuhanygégecsövek, illetve a klasszikus darabok rendszerint műanyagból készülnek, és fémspirál-borítással rendelkeznek. Néhány évtizeddel ezelőtt a rosszabb minőségű spirálok nem viselték jól a fizikai behatásokat, kifejezetten sérülékenyek voltak. Mára szerencsére sokat változott a helyzet, a mai spirálok sokkal ellenállóbbak a mindennapos használattal szemben. A korszerű műanyagcsövek is jobban bírják a strapát, nem törnek meg és nem lyukadnak ki, illetve nagyobb nyomásnak is képesek ellenállni. Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy az olcsóbb zuhanygégecsövek esetében rendszerint vékonyabb műanyagcsővel találkozunk, a magasabb minőségi osztályba tartozó zuhanygégecsövek műanyag fala pedig vastagabb. Az állítás persze nem törvényszerű, de sok esetben érvényes.

Ha a sérülékenységről beszélünk, arról sem szabad megfeledkezni, hogy a zuhanygégecső hossza alapjaiban határozza meg a sérülékenységet. Minél rövidebb a zuhanygégecső, annál nagyobb a megtörés veszélye. Azért mindenképpen érdemes legalább 120 centiméres hosszú csövet választanunk. Habár az egészen rövid zuhanygégecsöveknek is lehet létjogosultsága, alaposan fontoljuk meg, milyen hosszúságot választunk, hiszen elsősorban ez határozza meg a komfortérzetünket a zuhany alatt. Amennyiben a zuhanygégecső a kád peremén elhelyezett csaptelephez csatlakozik, a kényelmes hajmosás érdekében érdemes legalább 150 centiméteres csövet választanunk. Ha a testmagasságunk átlagon felüli, az esetben inkább a 175-180 centis változatok jelenthetnek szerencsésebb választást.

Tartsuk szem előtt, hogy a zuhanyzás mellett számos előnyös tulajdonság említhető akár a fürdőzéssel szemben is. A zuhanyzás sokkal gyorsabban elvégezhető, akár percek alatt tisztálkodhatunk. Emiatt ideális megoldás azokon a reggeleken, amikor nincs sok időnk a készülődésre. Sőt, akár higiénikusabb is lehet, különösen azokban az esetekben, amikor a szennyezett bőr bő öblítést követel meg. A zuhany alatt könnyedén váltogathatjuk a víz hőmérsékletét, így hatékonyan serkenthetjük a vérkeringésünket. Habár a zuhanyzót tartjuk higiénikusabb választásnak, ahol kisebb valószínűséggel leselkedik ránk a gombás fertőzés valószínűsége, ennek ellenére a zuhanyzó tisztítására épp úgy figyelmet kell fordítanunk, mint azt egy kád esetében tennénk. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk a számunkra ideális zuhanygégecsövet! Nincs más teendőnk, mint megvásárolni a kiszemelt terméket.