Zuhany falitartók

Megtekintés Rács Lista

3 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

3 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ZUHANY FALITARTÓK, A KÉNYELMES TUSOLÁS KELLÉKEI

A zuhany falitartók kategóriában igényesen, szépen megtervezett kellékek közül választhatunk. Zuhanyozáshoz számos eszköz áll a vásárlók rendelkezésére a modern fürdőszoba, valamint a zuhanykabinok kialakításához. A kényelmes tusolást a fali tartók segítségével tudjuk megszervezni, ezek beszerzése és felszerelése is egyik feltétele a kényelmes, jól kialakított fürdőszobának. Ezen termékekhez általában garanciát is kapunk, kicserélhetők, visszaválthatók, ha valami miatt nem lennénk megelégedve velük.

Vásárolhatunk teljes zuhanyszettet, amennyiben csak a fali tartóra van szükségünk, érdemes átgondolni és ellenőrizni, milyenre van szükségünk. Ha fürdőszobafelújításról van szó, a fali csempéken pedig még nincs nyoma egy előzőekben használt fali tartónak, így bátran válogathatunk a nekünk tetsző modellek között, azonban, ha már a csempe egy előbb használt fali zuhanytartó nyomait őrzi, akkor ajánlott ezt figyelembe venni, és eszerint választani terméket. Ilyen szempontból alapvetően két típus áll rendelkezésünkre, az egyik a kisebb tartó, amelyet egyetlen helyen kell a falra rögzíteni, valamint a cső formájú fali zuhanytartó, úgynevezett fali rúd, ezt viszont kettő vagy akár három helyen is szükséges a falra felfúrni.

A fali zuhanytartó kiválasztásakor mindenképp azt is meg kell néznünk, milyen zuhanyfejet szeretnénk tartani rajta. A zuhanyfej súlya, formája, esetleg színe is meghatározza, milyen tartón tudom nyugalmi állapotban és használatkor tartani. Tusoláskor a víz eloszlása miatt nem mindegy, milyen a fekvése a tartónak, fontos, hogy állítható legyen, a használó igényeihez és magasságához tudjon igazodni.

Ha a fali rúd mellett döntöttünk, akkor függőlegesen is tudjuk le és fel igazítani a zuhanyfejet, viszonylag nagy távolságokat tudunk így megtenni vele, ez kiváltképp akkor hasznos, ha a családtagok eltérő magasságúak, egészen kisgyermekek és felnőttek is rendszeresen használják a zuhanyzót. A rudaknak köszönhetően elfelejthetjük a pipiskedést és a kellemetlen hajlongást.

Mint mindenben, itt is érdemesebb minőségi, igényesen megtervezett és kivitelezett terméket választani. Mivel a tusoláshoz használt termékek mindegyike állandó nedvességnek vannak kitéve, nem árt az anyagot is megvizsgálni vásárlás előtt. Kellemetlen lehet egy rozsdásodó fali tartó, amely vörös foltot hagy a fürdőszobai csempéken. A krómbevonattal ellátott termékek biztosan nem okoznak csalódást és bosszúságot.

A termékpalettán forgatható fali zuhanytartókat is találunk, ez értelemszerűen nem a le- és felfelé történő mozgatást biztosítja, hanem oldalirányba is el tudjuk fordítani a vízsugarakat. Vannak olyan darabok is, amelyeknél a tervező a zuhanyfej gégecsövének rögzítésére is gondolt, így egy speciális résszel látta el fali tartót, hogy ne tudjon kicsúszni a fali tartóra elhelyezett zuhanyfej.

A formákat tekintve is széles a termékek palettája. Vannak egészen egyszerű, már-már észre sem vehető darabok, szögletes vagy akár lekerekített formájúak, de találhatunk nagyobb, hivalkodó modelleket is. Így könnyedén megtalálhatjuk azt a terméket, ami a leginkább passzol az ízlésünkhöz, illetve a fürdőszobánk stílusához.

A színeket illetően leggyakrabban az ezüstös árnyalatokat találjuk meg a kínálatban, de természetesen kisebb mennyiségben ugyan, fehér és fekete színben is elérhetőek ezek a fürdőszobai tartozékok. Ha ilyen mellett döntünk, akkor a formavilág jobban leszűkül, azonban a fürdőszobánk, illetve zuhanyzónk stílusát, színvilágát mindenképp figyelembe kell venni, ellenkező esetben bármily aprócska és jelentéktelennek tűnő eszközről is van szó, feltűnhet egy nem odaillő modell!

A zuhanykabinok elhelyezése és beállítása után kerülhet sor a fali zuhanytartó rögzítésére, ne hamarkodjuk el ezt a lépést, fontos, hogy alapos tervezés előzze meg, ellenkező esetben kényelmetlen lehet a zuhanyzás, és sok bosszúságot okozhat egy rosszul felfüggesztett fali tartó! Igaz ugyan, hogy állíthatók, de senki nem szeretne a zuhanyfülke egyik vagy másik oldalába szorulva tusolni. A rossz helyre helyezett terméket újra kell szerelni, nyomot hagy a csempén a rossz helyen kifúrt lyuk. A BAUHAUS kínálatában található zuhany falitartók segítségével egyszerűbbé és kényelmesebbé tehetjük a mindennapokat. Válasszuk az igényeinknek megfelelő terméket, és élvezzük a zuhanyzás pihentető hatását!