Korlát

Megtekintés Rács Lista

1-9/24 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
 1. Lépcsőkorlát alsó gyűjtőléc - 2000x20x60mm (fenyő)
  Lépcsőkorlát alsó gyűjtőléc - 2000x20x60mm (fenyő)
  Érvényes: 2023.12.07-2023.12.31 Kedvezményes ár 7 690 Ft/db Normál ár 8 590 Ft/db
 2. Esztergált kezdő korlátoszlop - 1000x60x60mm (k2, fenyő)
  Esztergált kezdő korlátoszlop - 1000x60x60mm (K2, fenyő)
  Érvényes: 2023.12.07-2023.12.31 Kedvezményes ár 8 590 Ft/db Normál ár 9 590 Ft/db
 3. Esztergált kezdő korlátoszlop - 1000x60x60mm (k4, bükk)
  Esztergált kezdő korlátoszlop - 1000x60x60mm (K4, bükk)
  Érvényes: 2023.12.07-2023.12.31 Kedvezményes ár 6 990 Ft/db Normál ár 7 690 Ft/db
 4. Esztergált kezdő korlátoszlop - 1000x60x60mm (k2, tölgy)
  Esztergált kezdő korlátoszlop - 1000x60x60mm (K2, tölgy)
  Érvényes: 2023.12.07-2023.12.31 Kedvezményes ár 7 490 Ft/db Normál ár 8 290 Ft/db
 5. Esztergált köztes korlátoszlop - 900x50x50mm (k4, bükk)
  Esztergált köztes korlátoszlop - 900x50x50mm (K4, bükk)
  Érvényes: 2023.12.07-2023.12.31 Kedvezményes ár 4 290 Ft/db Normál ár 4 790 Ft/db
Megtekintés Rács Lista

1-9/24 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KORLÁTOK ÉS KAPASZKODÓK

 

Az emeletes házak elképzelhetetlenek lépcsők nélkül. Számtalan stílusban és formában elkészíthetők, igazodnak a helyszíni adottságokhoz, lakásunk stílusához. Készülhetnek fából, betonból és fémből. Egy igazán esztétikusan elkészített lépcső lakásunk díszévé válhat.

Az esztétikai szempontok mellett szem előtt kell tartanunk a biztonságot is. Mivel naponta használjuk, nagyon fontos, hogy a rajta közlekedők biztonságban érezzék magukat! Ezt pedig egy megfelelő anyagból készült, jól felszerelt és jól kialakított korlát adja meg nekünk.

MILYEN TÍPUSÚ KORLÁTOKAT VÁSÁROLHATUNK?

Amikor lépcsőkorlátot vásárlunk, a legfontosabb tényező az, hogy hol szeretnénk használni. A kínálatban találkozhatunk beltérre és kültérre szerelhetővel. Amennyiben a lépcsőnk kint helyezkedik el, a korlátnak olyan anyagból kell készülnie, amely jól bírja az időjárás viszontagságait. Erre a legjobb megoldás az alumínium. Az ezüst- és az antracitszínű korlát közül tudunk választani, ízlésünknek és igényeinknek megfelelően. Az alumíniumkorlátokat nemcsak a szabad ég alatt használhatjuk, kitűnően mutatnak lakásunkban is. Használhatjuk őket bejáratoknál, lépcsőházaknál vagy pincelejáróknál is. Ha lépcsőnk beltérben, például a nappalikban helyezkedik el, használhatunk fából és alumíniumból készült korlátot is. Ha a fa mellett döntünk, választhatunk fenyő-, bükk- vagy tölgyfából készültet.

KAPASZKODÓK

A kapaszkodókat beltéri lépcsők korlátjának felső lezárására használhatjuk. Profilmartak, finom fogással rendelkeznek. Ezek a kapaszkodók jó minőségű tömör fenyő-, bükk- vagy tölgyfából készülnek, és természetes natúr színben kaphatók.

ESZTERGÁLT KÖZTES KORLÁTOSZLOP

Beltéri lépcsők kapaszkodóinak köztes tartóoszlopaként használhatók. Esztétikai funkciójuk is van, hiszen ez a gyönyörűen esztergált oszlop, oszlopsorozat megkoronázza lépcsőnk külalakját. Minőségi anyagból készülnek, tömör fenyő-, bükk- vagy tölgyfából, és természetes natúr színben kaphatók.

ESZTERGÁLT KEZDŐ KORLÁTOSZLOP

Beltéri lépcsők kapaszkodóinak kezdő tartóoszlopaként használhatók. Ez a gyönyörűen esztergált, megmunkált oszlop tökéletes kezdete lehet lépcsőkorlátunknak. Minőségi tömör fenyő-, bükk- vagy tölgyfából készülnek, és természetes natúr színben kaphatók.

FA VAGY ALUMÍNIUM? MILYEN KORLÁTOT VÁLASZTJUK BELTÉRRE?

Egy korláttal ellátott lépcső nemcsak vonzóbbá teszi azt, de biztonságot is nyújt. Igényeinknek és lehetőségeinkben megfelelően választhatunk fa vagy alumíniumkorlátok között.

A fa egy igen stabil építőanyag. Ősidők óta használja több iparág is. Előnye, hogy igen stabil és ellenálló építőanyag, és nem utolsósorban igen esztétikus látványt nyújt. Gondoljunk csak bele, milyen szép egy minőségi fából kidolgozott lépcső! Szerves eredete miatt idővel megváltoznak külső tulajdonságai, de megfelelő felületkezeléssel ez elkerülhető.

Az alumíniumkorlátok erősen korrózióállók, de különböző felületkezelési módokkal, eloxálással, festéssel vagy lakkozással még tovább javíthatunk ezen a tulajdonságán. Az alumínium egy általánosan elterjedt anyag, széles körben felhasználható. Különösebb kezelés nélkül is időtálló. Emellett biztonságos, gazdaságos és környezetbarát. Kint is nyugodtan használhatjuk, hiszen különösebb karbantartást nem igényel, jól ellenáll az időjárás hatásainak. Az ilyen korlátokat ezüst- és antracitszínben tudjuk megvásárolni.

LUCFENYŐ, BÜKK VAGY TÖLGY?

A lucfenyő fája sárgásfehér, és gyantatartalma miatt kicsit nehezebben megmunkálható. Igen rugalmas és puha. Szilárd, tartós. Főként belsőépítészeti elemek kidolgozására használják, oszlopoknál, korlátoknál, póznáknál. Jó a rezonáló képessége, így kitűnő anyagot jelent a hangszerkészítőknek.

A bükk igen közkedvelt, jó tulajdonsággal rendelkezik. Fontos megemlíteni, hogy igen kemény, nagy szilárdságú és szívós. Jó ellenálló képességgel rendelkezik, jól hajlítható és hámozható. Minden forgácsolási eljárással megmunkálható.

A tölgyfa kitűnő tulajdonságai közé tartozik a tartóssága, könnyű megmunkálhatósága, kirívó megjelenése. Mondhatjuk, hogy a leggyakrabban használt keményfa. Az ilyen fából készült termékek időjárásállók, és megmunkálás után megtartják alakjukat. Ez a fatípus jól bírja a mechanikai és környezeti terhelést is. Jó tulajdonságai mellett nem elhanyagolható, hogy rendkívül esztétikus látványt nyújt.

HOGYAN TARTSUK TISZTÁN LÉPCSŐKORLÁTUNKAT?

A fakorlátok, természetesen, megfelelő felületkezelést igényelnek. Ez meghosszabbítja élettartamukat, és általa nagyobb esztétikai élményt is nyújtanak. Ez után már nagyon egyszerűen tisztán is tudjuk tartani, egy nedves ronggyal csak töröljük át, máris olyanok lesznek, mint újkorukban. Az alumíniumkorlátoknál is hasonló tisztítási módszert használjunk!