Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Gyerekrács

Megtekintés Rács Lista

6 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

6 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

GYEREKRÁCS

Amikor szülővé válunk, az egyik legfontosabb dolog számunkra az, hogy gyermekünket biztonságban tudjuk. Minden szülő ezt tartja szem előtt. Bármilyen új bútordarabot vagy játékot vásárolunk csöppségünknek, azonnal azt nézzük, hogy vajon mennyire biztonságos, és hogyan tudnánk olyan megoldásokat találni, hogy gyermekünket megóvjuk az esetleges sérülésektől.

Amíg nem kezdenek el kúszni-mászni, addig a szülők is nyugodtabbak, hiszen a környezet nem jelent különösebb veszélyt számukra. Amikor már elkezdenek totyogni, járni, akkor ez megváltozik. A szülők igyekeznek úgy kialakítani a lakás belterét, hogy az esetleges baleseteket elkerüljék. Az apróságok ilyenkor mindenre kíváncsiak, kíváncsiságuk hatalmas méreteket ölt, mindent ki szeretnének próbálni. Felmásznak a székekre, alacsonyabb asztalokra, és ezekről lepottyanni igen könnyű. Azonban a legnagyobb veszélyt számukra a lépcsők jelentik. Ha a baleset itt történik, ez komolyabb következményekkel járhat. Ezek és ilyen típusú balesetek megelőzésére manapság számos megoldás létezik. Az egyik ilyen a gyerekrács is.

A gyermekrács nagyon hasznos kiegészítő. Amikor csöppségünk elindul felfedezni a körülötte lévő világot, biztonságosan lezárhatjuk előle az olyan helyiségeket is, amelyekbe nem szeretnénk, hogy betévedjen.

HOL HASZNÁLHATJUK A GYEREKRÁCSOT?

A gyerekrácsot olyan helyeken használhatjuk, amelyeket el szeretnénk szeparálni gyermekeinktől, mert azok veszélyesek lehetnek számukra. Ilyenek például a lépcsők. Lezárhatjuk azt a helyiséget, amely a lépcsőhöz vezet vagy konkrétan a lépcsőfeljárót. A konyha is egy olyan helyiség, amely számos veszélyforrást jelent. Ha nem szeretnénk, hogy gyermekünk odatévedjen, jó megoldás lehet az ajtó gyermekráccsal való elrekesztése. Amennyiben macska, kutya vagy esetleg más háziállat is van a lakásunkban, a rács segítségével őket is távolabb tarthatjuk.

Amikor csöppségünk járókával közlekedik, néha észbe sem kapunk, és már a másik helyiségben van. Az ajtórács erre is jó megoldást jelent, illetve, ha az édesanya egyedül van otthon a gyermekkel, lekorlátozhatja a picúr mozgásterét, ezzel is csökkentve a baleset valószínűségét. A gyermekrács kitűnő megoldást jelent, ha le szeretnénk zárni a lakás veszélyt rejtegető pontjait.

HOGY NÉZ KI EGY GYERMEKRÁCS?

A gyermekrács vagy gyermekvédő, ahogy a neve is mondja: egy rács, egy olyan eszköz, amelyet nyílások elzárására használunk. Leginkább fából és fémből készülnek, és vannak olyanok is, amelyeknél a fa és a fém ötvözve van fémmel van megerősítve. Manapság már kaphatunk plexiből készült rácsot is.

A fa gyermekrácsok kezeletlen, tömör fából készülnek. A fa és a fém is egyaránt megfelelő védelmet nyújt, ízlésünk és szükségleteink döntik el, hogy melyik mellett döntünk.

A gyermekvédők hosszúsága általában állítható, a nyílásunk szélessége dönti el, hogy hogyan állítjuk ezt be. Egyes rácsoknak mindkét szárnya nyitható, de vannak olyan típusok, amelyeknél csak egy ajtó található, és vannak fix ajtórácsok is. Ezeket olyan helyre érdemes tenni, ahol nem közlekedünk napi szinten. Egyes fajtáknál a szárnyak tovább bővíthetők, és nagyobb nyílásokat is le tudunk velük zárni. Ezek az információk minden terméken megtalálhatók. Szerkezete stabil, és tökéletesen illeszkedik otthonunk összképéhez.

A GYEREKRÁCS RÖGZÍTÉSE

A gyermekrácsok vagy gyermekvédők felszerelése igen egyszerű, nem igényel különösebb szakértelmet. Egyszerű felszerelésének köszönhetően mobilis, kevés fáradozással, igény szerint áthelyezhető.

A babarácsok rögzítés szempontjából lehetnek olyanok, amelyeket csavarral, fúrással tudunk felszerelni, de vannak olyanok is, amelyek úgynevezett önfeszítős rendszerűek. Az utóbbi nem igényel fúrást, az ilyen típusú gyermekrácsokat két felület közé kell beszorítani. Ez nyom nélkül áthelyezhető, nem hagy nyomot pl. a szobaajtón. A csavarral, fúrással felhelyezett rácsról ez nem mondható el.

A gyermekvédők nagy része küszöbbel is rendelkezik, emiatt nem ajánlatos az ilyen típusokat lépcsők tetején használni, hiszen itt fennáll a megbotlás veszélye. Ilyen helyeken inkább a fúrással történő rögzítés ajánlott, mivel az ilyen típusnál az ajtórács kinyitása után nem marad küszöb.

MILYEN GYEREKRÁCS MELLETT DÖNTSÜNK?

Ami eldönti, hogy milyen, melyik gyerekrács a megfelelő számunkra, az a lezárandó rész távolsága. Ha tisztában vagyunk a méretekkel, akkor már tudjuk is, hogy melyek azok a rácsok, amelyek szóba jöhetnek. A másik szempont, hogy hova szeretnénk szerelni. Ajtók helyére kitűnő megoldást jelentenek az önfeszítős rendszerűek. Ezek nem hagynak nyomot, és könnyen át is helyezhetők. Ha azonban lépcsők tetejére akarjuk szerelni, akkor mindenképp olyat kell választanunk, amely fölfúrható és nem rendelkezik küszöbbel. Az, hogy az ajtórácsunk milyen anyagból legyen, a saját döntésünk, ez már csak esztétikai szempont.