Üveg ajtólap

Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ÜVEG AJTÓLAPOK

Az üveg ajtólapok egyre elterjedtebbek lettek az utóbbi időben. Előnyük, hogy praktikusak és esztétikusak. Régen az üveget törékeny és balesetveszélyes alapanyagnak tartották, csak ajtóbetétek készültek belőle. Ma azonban már sokkal ellenállóbb változatai is elterjedtek. Annyira biztonságosak, hogy nemcsak ajtóbetétként, de önálló ajtóként is használjuk őket.

Az emberek azért kedvelik az üvegajtókat, mert átengedik a fényt, és optikai szempontból a teret is nagyítják. Sima felülete miatt könnyű tisztán tartani, elegendő egy tiszta rongy és egy ablaktisztító szer. Sokkal jobban ellenállnak a hőmérsékletváltozásnak, mint a faajtók. A műanyag ajtókhoz képest is időtállóbbak.

Az áttetsző anyag nem gátolja a fény szabad áramlását a lakásban. Ezzel otthonunk terét is tágasabbá teszik. Családunk és munkatársaink mellett szobanövényeink is hálásak lesznek, hogy furnérfrontos ajtó helyett üvegajtót helyeztünk el a lakásban vagy az irodában. Amennyiben régebbi házunkat vagy lakásunkat szeretnénk felújítani, nyugodtan használhatunk üvegajtót a régi ajtók helyett, hiszen ezzel úgymond felfrissítjük, modern hatást kölcsönzünk otthonunknak.

A belsőépítészek is nagyon kedvelik az üvegajtós megoldásokat, mert attraktív és változatos belsőépítészeti megoldásokat érnek el velük. Mindenki ízlésének és pénztárcájának megfelelnek, hiszen az egyszerűtől egészen a luxus kategóriáig kaphatók. Nemcsak ajtókként dekoratívak, de térelválasztóként is közkedveltek. Amennyiben nagy nappalival rendelkezünk, különválaszthatunk egy részt, akár dolgozószobának, anélkül, hogy optikailag lekicsinyítenénk a teret. Kedvelt megoldások irodákban, bevásárlóközpontokban, wellness központokban és múzeumokban is.

ÜVEG AJTÓLAPOK SZÉLES VÁLASZTÉKA

Ha úgy döntünk, hogy üveg ajtólapot szeretnénk vásárolni, számítsunk arra, hogy a bőség zavarával kell megküzdenünk. Hatalmas választék áll rendelkezésünkre. Válogathatunk a víztiszta, homokfújt vagy savmart típusok között, de vásárolhatunk gravírozott, nyomtatással dekorált felületű ajtólapokat is. Ízlésünknek és szükségleteinknek megfelelően választhatunk. A nyomtatásos módszer azt is lehetővé teszi számunkra, hogy képet nyomtassunk az ajtólapra. Homokfújásos és savmarásos módszerrel bármilyen egyéni minta elkészíthető.

A homokfújásos eljárás lényege, hogy az üveg felületére magasnyomáson sűrített levegővel homokot fújnak. A homok így apró sérüléseket okoz az üveg ajtólap felületén, ettől válik az üveg felülete mattá. Az így készült üveg ajtólapok tökéletesen megfelelnek fürdőszobák és vizesblokkok ajtajaként. A savmart üveg ajtólapoknál a matt hatást a homok helyett savval érik el. Az eljárás hasonló, mint a homokfújással készült üvegeknél.

HOL HASZNÁLJUNK ÜVEG AJTÓLAPOKAT?

Olyan helyiségekben ajánlott használni, amelyek kicsinek, sötétnek és túl szűknek tűnnek. Az ilyen nyílászárók megnagyobbítják az adott helyiséget, fényesebbé teszik. Térelválasztóként is használhatjuk, hiszen nagyon jó hang- és hőszigetelők.

Az üveg ajtólapokat erőszeretettel használják meleg, párás helyiségekben is, például szaunákban és gőzkabinokban. Otthonunkban a konyhába és a fürdőszobába tudjuk fölszerelni, és biztosak lehetünk abban, hogy a keletkezett hő és pára nem fog semmilyen kárt okozni az üvegajtónkban. Fényáteresztő tulajdonsága miatt, kitűnően megfelel olyan fürdőszobánkba, ahol nincs ablak. Általa megvilágosíthatjuk a fürdőhelyiséget. A ma kapható üveg ajtólapok igen ellenállók, hiszen az üveglap vastagsága legalább 8 mm körül van. Olyan helyekre is megfelelnek, ahol gyerekek vannak, hiszen nem csapódnak, és nem is törnek.