Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Szúnyogháló

Megtekintés Rács Lista

1-9/60 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/60 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

SZÚNYOGHÁLÓ – AMIT ÉRDEMES TUDNI RÓLA

 

Kevés bosszantóbb dolgot tudunk elképzelni, mint a lámpaoltást követő halk zümmögést… Ha szúnyog van a lakásban, aligha pihenhetünk nyugodtan, ha pedig megcsíp, másnap kellemetlen viszkető érzéssel kell szembesülnünk. Jobb megelőzni a bajt, ennek eszköze a szúnyogháló…

A szúnyogokkal szembeni védekezés régóta foglalkoztatja az emberiséget. Ezek a bosszantó kis állatok sokkal-sokkal korábban jelentek meg a bolygón, mint mi. Amióta itt vagyunk, az étlapjukon szerepelünk. Nem véletlen, hogy egész sor praktikát dolgoztunk ki a szúnyogok elleni védekezésre; némelyik hatásos volt, némelyik kevésbé. Ma már a korszerű technológia vívmányait is bevetjük ellenük, de egyik sem olyan hatásos, mint a szúnyogháló.

Érdemes tehát minden olyan ablakra, illetve ajtóra szúnyoghálót szerelni, amelyiket szellőztetésre szeretnénk használni. Ha megfelelő szúnyogháló van az ablakainkon, nem kell tartanunk a bosszantó vérszívóktól. Persze felvetődik a kérdés, melyik típust válasszuk, melyik jelenti számunkra a legjobb megoldást. A továbbiakban a különböző típusokat mutatjuk be, így könnyedén képet kaphatunk az előnyeikről és a hátrányaikról is.

ÖNTAPADÓ SZÚNYOGHÁLÓK

A sort nem is kezdhetnénk mással, mint az öntapadós szúnyoghálókkal. Ezeket, tulajdonképpen, nem kell bemutatni senkinek, hiszen minden háztartási bolt és szupermarket polcain ott virítanak. Ezek a termékek kifejezetten olcsók, a felhelyezésük pedig pofonegyszerű; nincs más dolgunk, csupán fel kell ragasztani a csomagolásban található öntapadó csíkokat, majd ezekre fel kell helyezni magát a hálót. Az apró műanyag „horgocskák” belekapaszkodnak a háló anyagába, így megfelelő rögzítést biztosítanak. Mint említettünk, az öntapadó szúnyogháló kifejezetten olcsó, viszont figyelembe kell venni azt is, hogy ablaktisztítás során hamar sérül. A háló anyaga rendszerint nem tartalmaz üvegszál-erősítést, így rosszul tűri a fizikai behatásokat, illetve az UV-sugárzás károsító hatását. Ezeket a hálókat, rendszerint, egy vagy két évre vásároljuk, azt követően cserélnünk kell őket. Mivel maga a háló, illetve a rögzítése is igencsak „kényes”, így a hálón megtapadó port és szennyeződést elég körülményesen tudjuk eltávolítani.

RÖGZÍTETT KERETES SZÚNYOGHÁLÓK

A fixkeretes szúnyoghálók rendszerint üvegszál-erősítéssel rendelkeznek, aminek köszönhetően a várható élettartamuk magasabb. Ennek köszönhetően megbízható minőséget képviselnek, kifejezetten jól tűrik a kisebb fizikai behatásokat. A fixkeretes változatok rendszerint alumínium- vagy műanyag kerettel rendelkeznek.

Az ilyen szúnyoghálók némileg drágábbak az öntapadós változatoknál, de, kiváló ár-érték arányuknak köszönhetően, jó választást jelentenek. Természetesen, meg kell említeni ennek a szúnyogháló típusnak a hátrányos tulajdonságait is… A peremes változatok esetén idővel a kallantyúk kilazulhatnak, legrosszabb esetben akár ki is eshet maga a háló. Sajnos a kallantyúk használata megsértheti a gumitömítéseket, így csökkenhet az ablak hőszigetelő tulajdonsága. Persze azt is meg kell említeni, ha szívesen hajolunk ki ablakon, ezt nem tudjuk megtenni egy ilyen szúnyogháló használata esetén.

ROLÓS SZÚNYOGHÁLÓK

A rolós szúnyoghálók népszerűsége nem véletlen. Általában kétféle megoldással találkozhatunk: ablakokra szerelhető, fentről lefelé húzható; illetve ajtókra és erkélyajtókra tervezett, oldalról elhúzható szúnyoghálókkal. Az ablakokhoz készített változat felszerelhető közvetlenül az ablakra vagy abban az esetben, ha már szereltünk az ablakra redőnyt, akkor annak a tokja alá, a redőny sínszerkezetére is. Sőt, beszerelhetők a redőnnyel egy tokszerkezetbe is. Az ajtók és balkonajtók esetén érdemesebb az oldalirányba elhúzható változatokat használni, mivel ezek lényegesen kényelmesebb mozgatást tesznek lehetővé; függőleges mozgásirány esetén a hálót mintegy két méteres távolságon kellene húznunk, és le kellene hajolnunk egészen a küszöbig. A kisebb hálók az egyszárnyas erkélyajtók esetén biztosítanak jó választást, a nagyobbak pedig a kétszárnyas ajtók és a tolóajtók esetén választandók. Az oldalra húzható szúnyoghálók tokja az ajtótok oldalán függőlegesen kerül felerősítésre, innen húzható ki maga a háló.

Természetesen, érdemes elmondani, hogy a rolós szúnyoghálók népszerűsége nem véletlen. Egyre több helyen találkozhatunk velük, lakásokban és közintézményekben egyaránt. A legnagyobb előnye, más szúnyogháló típusokkal szemben, az, hogy a rolós változatot csak akkor kell használnunk, amikor szeretnénk; bármikor egy mozdulattal lehúzhatók vagy épp feltolhatók. Ha épp úgy kívánjuk, bármikor feltolhatjuk a szúnyoghálót csak azért, hogy ki tudjunk hajolni az ablakon vagy kitessékeljünk egy bogarat, ha valahogy mégis bejutott a lakásba… A rolós szúnyoghálók felszerelése nem okoz nehézséget, a rögzítést biztosító sávok kifejezetten kis helyigénnyel rendelkeznek. Azt is érdemes megemlíteni, hogy ezek a szúnyoghálók, kivétel nélkül, minőségi anyaghasználattal készülnek, így képesek ellenállni az időjárás viszontagságainak, legyen szó akár magas UV-sugárzásról, esőről vagy fagyról. Látható, hogy a rolós szúnyogháló kimagasló minőséggel rendelkezik, azonban meg kell jegyezni, hogy az egyszerű típusokhoz viszonyítva némileg magasabb áron juthatunk hozzá.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk az igényeinknek megfelelő szúnyoghálót. Válasszuk ki az ablakméreteknek megfelelő darabokat, és védekezzünk sikeresen a repülő és mászó rovarok ellen!