Ajtó szegőléc és küszöb

Megtekintés Rács Lista

1-9/12 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/12 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

AJTÓ SZEGŐLÉC ÉS KÜSZÖB, A BEFEJEZETT OTTHON EGYIK FELTÉTELE

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából kiváló minőségű ajtó szegőléceket és küszöböket tudunk vásárolni.

Az ajtók fontos kiegészítője a szegőléc és a küszöb. Az ajtó szegőlécek és küszöbök minőségi fából készülnek, az ajtókeret és a fal síkja közötti rész elfedésére szolgálnak. Különböző méretben tudjuk megvásárolni őket. A termékleírásban a gyártók feltüntetik a lécek jellemző dimenzióit, így annak hosszát, szélességét és vastagságát. A küszöbfákat leginkább fenyőből vagy tölgyből gyártják. Felületük ezeknek is csiszolt, hasonlóan a szegőléchez. Hosszanti irányban rövidíthetők.

A küszöb vásárlásánál, régen is és mai is, elsősorban esztétikai szempontok alapján történik a választás. Azonban a küszöbnek van szigetelő funkciója is, erről nem szabad megfeledkezni. Hiába szereztünk be egy kiváló minőségű hang- és hőszigetelő ajtót, ha a küszöb nem megfelelő, akkor huzat keletkezik a lakásban, ami hosszú távon nagyon zavaró tud lenni. Ahhoz is hasonlítható, mint amikor autóvezetés közben nagy sebességnél lehúzzuk az ablakot. Hogy ez ne történjen meg, olyan küszöböt kell elhelyezni az ajtó és a padló közé, ami több követelménynek is megfelel.

Lehet, hogy a küszöb, mint olyan, apróságnak tűnik, de mégsem az, hozzáad lakásunk esztétikai összképéhez, és védi otthonunkat. Akkor éreznénk igazán hiányát, ha nem volna semmi a helyén.

A küszöb, igazából, olyan szerepet is betölthet, hogy elválasztja egymástól a különböző padlóburkolatokat, sőt, a bejárati ajtónál elhelyezett küszöb a csapadék, a szennyeződések lakásba jutását is meggátolhatja.

Fontos megemlíteni, hogy küszöbben, akármennyire alacsony is, könnyen meg lehet botlani, ezért a lakberendezők, lakástervezők azt javasolják, csak oda helyezzünk küszöböt, ahol feltétlen szükség van rá. Ahol pedig kell, oda mindenképp tegyünk, mert sokat veszít a helyiség igényességéből, ha hiányzik egy küszöb.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop termékpalettáján fából, ezen belül tölgyből, készült küszöbfákat szerezhetünk be. Ezeknek az a nagy előnye, hogy könnyen átszínezhetők, így az ajtónk és a lakásunk színéhez és stílusához tudjuk alakítani. Mielőtt festeni kezdenénk, előtte polírozzuk le, alapozzuk meg a festést, ezután jöhet a festés, végül pedig a lakkozás.

Minden ajtóhoz lehet színazonos szegőlécet választani, többféle formában és magasságban, de akár natúr változatban is megvehetjük, és a küszöbhöz hasonlóan: mi magunk kezeljük a faanyagot.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában natúr, kezeletlen fából kialakított szegőléceket tudunk vásárolni. Ezt az ajtókeret és falsík összeillesztésének takarására szolgáló anyagot viszonylag egyszerűen és gyorsan el tudjuk helyezni, különösebb szakértelmet nem igényel a felrakása.

Rögzítésük általában apró szögekkel és/vagy ragasztóval történhet. Lényeges a pontos elhelyezés és rögzítés, mert a hézagosan, nem szakszerűen elhelyezett szegőlécek és sarkok szabad utat adnak a pornak és mohának, fellazulnak, és esztétikai szempontból csúf látványt nyújtanak. Mi magunk is el tudjuk végezni a munkafolyamatot, ha szükséges, kérjünk segítséget vagy tanácsot! Egy nem szakszerűen elhelyezett ajtó szegőléc bizony esztétikailag szánalmas lehet.

Miután sikeresen elhelyezzük a szegőléceket és küszöböket a házban, lakásban, innen kezdve élvezhetjük a befejezett munka gyümölcsét, gyönyörködhetünk a végeredményben.

Válogassunk kedvünkre a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából ajtó szegőléceket és küszöböket, így otthonunkat komfortossá és esztétikussá tehetjük egy szempillantás alatt!