Ajtó és ablak szigetelés

Megtekintés Rács Lista

1-9/23 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/23 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

AJTÓ- ÉS ABLAKSZIGETELÉS

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából az ablak és ajtó szigeteléséhez nagyszerűen használható szigetelőket vásárolhatunk.

Ha az ablakok és ajtók szigeteléséről van szó, tudnunk kell, nem csupán a nyílászáró lehet szigetelt gyártásánál fogva, hanem utólag is elvégezhetjük azok szigetelését. A már meglévő nyílászárókhoz a jó minőségű szigetelőket külön is be tudjuk szerelni. Az ablak- és ajtószigetelés alatt, természetesen, a rések tömítését értjük, mind nyáron, mind a téli időszakban fontos a megfelelő szigetelés. A nem megfelelően vagy sehogyan sem szigetelt lakásokból a hő nagyon könnyen kiszökik, ez magas fűtési költségeket és kevésbé komfortos érzést teremt használóik számára. A szigetelés mind a hőáramlás mind pedig a levegő-, vagyis a légáramlás ellen is védelmet biztosít.

Vannak úgynevezett univerzális habszigetelő szalagok, ezek a felragasztás után akár több éven keresztül meggátolják a hideg levegő beáramlását az ajtón és ablakon egyaránt. Öntapadós szalaggal lehet felragasztani a félfa és a szárny közé.

Vásárolhatunk ablakszigetelő fóliákat is. Ezek felragasztása rendkívül egyszerűen és gyorsan megoldható. Az ablak- vagy ajtókerethez tudjuk rögzíteni a csomagolásban található ragasztó segítségével, majd hajszárítóval meleg levegőt fújunk rá a kisimításhoz.

Az ajtók szigetelését segíti az ajtóseprű is. Szintén öntapadó szalaggal ellátott, miután az ajtószárny aljához ragasztottuk a seprűt, már többé nem kell aggódni az ajtó alatt beáramló hideg levegő miatt. Azt is állíthatjuk, hogy huzatgátlóként is megállja helyét, vagyis az ajtó és a padló alatti rész szigetelésére szolgál. Miután megmérjük az ajtószárny szélességét, máris kezdődhet a méretre szabás és a felragasztás.

A nyílászáró kiválasztásánál és szerelésénél mindig fontos szempont a szigetelés. Az új lakások és házak esetében fontos szerepet kap a szigetelés, régen ez nem volt ilyen sarkalatos kérdés. A 2018-as energiatörvénnyel egészen szigorú szabályrendszer lépett életbe erre vonatkozóan. A szigorú törvénykezés célja, hogy az új lakások és házak már jóval kisebb hővesztéssel működjenek. Természetesen, nem csupán az új lakásokat tudjuk szigetelni, hanem a régieket is.

Minél stabilabban, minél jobban illeszkedik az ajtó a keretbe, annál jobb szigetelésről beszélhetünk. Ha ez nem történik meg, akkor még mindig van egy lehetőségünk a fent említett anyagokkal, eszközökkel szigetelni a nyílászárókat.

Sokszor nem gondoljuk fontosnak, de mégis fontos lehet a tömítés, ami legtöbbször szilikonból készül, és segíti a tok és az ajtólap egymáshoz való illeszkedését.

Vannak olyan bejárati ajtók, amelyek üveggel ellátott részt is tartalmaznak. Ha ilyen vásárlására szánjuk magunkat, akkor érdemes odafigyelni az üvegrész megfelelő szigetelésére, természetesen, csak akkor van erre szükség, ha az ajtó üvege eleve nem hőszigetelt már.

A fent bemutatott és a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából beszerezhető szigetelők arra az esetre felelnek meg leginkább, amikor már meglévő nyílászáró hang- és hőszigetelésével nem vagyunk megelégedve, de nem kicserélni, hanem csak szigetelni szeretnénk.

Az ablaktömítő szalagok sokféle csomagolásban és hosszúságban beszerezhetők. Érdemes vásárlás előtt ellenőrizni a szükséges mennyiséget, így elkerülhető, hogy kétszer kelljen vásárolni, vagy esetleg feleslegesen túl sokat megvegyünk.

Válogassunk kedvünkre a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából ajtó- és ablakszigetelőket, így otthonunkat komfortossá és biztonságossá tehetjük egy szempillantás alatt!