Kültéri fali-mennyezeti lámpa

Megtekintés Rács Lista

4 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

4 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KÜLTÉRI FALI-MENNYEZETI LÁMPA

A kültéri fali- és mennyezeti lámpa nagyszerű szolgálatot tesz számunkra, ha otthonosabbá és barátságosabbá szeretnénk varázsolni a kerthelyiségünket, a teraszunkat és az udvarunkat. A kellemes fényeknek köszönhetően szívesebben töltjük a szabadidőnket a kertben vagy a teraszon; a friss levegőnek köszönhetően javul a közérzetünk. Érdemes tehát gondoskodnunk a kert berendezéséről és megvilágításáról!

A kültéri fali- és mennyezeti lámpák ideális választást jelenthetnek, hiszen rendszerint úgy vannak kialakítva, hogy kellemes hangulat- és térvilágítást biztosítsanak, de a fényük ne legyen zavaró számunkra, sem a szomszéd számára.

Ha kültéri fali- és mennyezeti lámpát szeretnénk vásárolni, érdemes figyelmet fordítani a kiválasztás szempontjaira annak érdekében, hogy a számunkra tökéletes termék mellett dönthessünk… A kültéri fali- és mennyezeti lámpák rendszerint szolid kivitellel rendelkeznek, így elsősorban funkcionális célokat látnak el, a dekorációs jellegük kevésbé jelentős. Így általánosságban elmondható, hogy fényes nappal észrevétlenek maradnak, ritkábban figyelünk fel rájuk, nem vonzzák a tekintetünket. Épp azt tudják, amit elvárunk tőlük: kellemes fényeket biztosítanak számunkra az esti időtöltések során.

A kültéri fali- és mennyezeti lámpáknak köszönhetően elégséges fényerőt biztosíthatunk állandó térvilágítás esetén is. Így nem kell attól tartanunk, hogy egy óvatlan pillanatban orra bukunk… Sőt, biztonsági szempontokat is szem előtt tarthatunk, hiszen az állandó éjszakai megvilágítás elriasztja a hívatlan látogatókat…

A kültéri fali- és mennyezeti lámpa kiválasztása mellett figyelmet kell fordítanunk a fényforrás megválasztására is. A korszerű megoldások között rendszerint kompakt fénycsövekkel és LED-fényforrásokkal találkozunk, mindkettő kiváló tulajdonságokkal rendelkezik. Figyelembe kell venni azonban, hogy a kompakt fénycsövek fizikai mérete, a világításra szolgáló üvegcsövek miatt, lényegesen nagyobb, így előfordulhat, hogy egy-egy lámpatestben egyszerűen nem fér el egy nagyobb kompakt fénycső… Ha mégis ezt a típust választanánk, győződjünk meg, hogy a lámpánk belső mérete elég nagy a kiválasztott fénycső befogadásához. A LED-fényforrások esetében nem jelentkezhet ilyen probléma.

Természetesen nem kell lemondanunk a kompakt fénycsövekről, hiszen kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek, csupán a méretbeli adottságaikra kell figyelmet fordítanunk. Érdemes tudni, hogy a régi wolframszálas izzókhoz képest hozzávetőlegesen 80 százalékkal energiatakarékosabb megoldásról beszélünk, ráadásul a várható élettartamuk is jelentősen magasabb.

Mindenképpen szót érdemelnek a LED-fényforrások is, amelyek még több előnyös tulajdonságot képesek felvonultatni. Ezek a „izzók” rendkívüli energiatakarékosságra képesek, a régi wolframszálas izzókhoz képest akár 90 százalékot meghaladó megtakarítást képesek biztosítani, ezért tökéletesen alkalmasak olyan kültéri fali- és mennyezeti lámpák esetében, amelyek egész éjszaka üzemelnek. Az elképesztő mértékű megtakarítás elsősorban annak tudható be, hogy a LED-technológia a felhasznált villamos energia legnagyobb részét képes fénnyé alakítani, míg az elavult izzószállal rendelkező megoldások a villamos energia túlnyomó többségét hőenergiává alakították. Azonban nem az energiahatékonyság az egyetlen előnyös tulajdonság, amit meg kell említeni. A LED-fényforrások rendkívüli élettartamot képesek biztosítani; akár 50 ezer munkaórát várhatunk tőlük, bár meg kell említeni, hogy az élettartamuk vége felé közeledve csökken a fényerejük, így a még működő fényforrások cseréje is szükséges lehet. A korszerű LED-fényforrások között ma már kellemes, sárgás színhőmérsékletű termékekkel is találkozhatunk, így nem kell attól tartani, hogy a lámpánk fénye rideg és barátságtalan lesz. Mivel ezek a fényforrások nem forrósodnak fel, így biztonságosan használhatók, nem kell égési sérüléstől tartani.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azokat a kültéri fali- és mennyezeti lámpákat, amelyek a leginkább megfelelnek az igényeinknek. Válasszuk ki a számunkra tökéletes terméket, és tegyük vele barátságosabbá az udvarunkat és a kertünket!