Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Falipolc

Megtekintés Rács Lista

37-45/88 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

37-45/88 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FALIPOLCOK, A SZÉP ÉS MODERN OTTHON TARTOZÉKAI

A falipolc elsődleges funkciója, hogy különféle használati és/ vagy dísztárgyakat helyezzünk el rajta, így egyrészt a tárolást, másrészt a díszítést is meg tudjuk oldani. Már vásárláskor javasolt a célokkal tisztában lenni, azaz el kell dönteni, a polcot díszíteni szeretnénk, vagy inkább tárolásra akarjuk használni! A falipolcok elhelyezése legtöbbször úgy történik, hogy a polcot falba fúrt csavarok segítségével rögzítjük, de, természetesen, léteznek a mennyezethez rögzített vagy a padlón elhelyezett polcrendszerek is. Mielőtt belevágunk a vásárlásba, azt is el kell döntenünk, milyen anyagból szeretnénk kialakítani polcainkat, ugyanis a lakás stílusához, színvilágához mindenképp igazodnia kell. A könyvtulajdonosoknak, az olvasás szerelmeseinek valószínűleg a fából készült polcok nyerik majd el tetszésüket, a főzés kedvelői elsősorban a konyha egy jól látható falfelületére szereznek majd be tetszetős polcokat. A fürdőszoba sem lehet teljes polcok nélkül. A fürdőhelyiségben elhelyezett polcoknak mindenképpen jó nedvességtűrő képességgel kell rendelkezniük.

A polcok elhelyezésének lehetőségei végtelenek. A szoba jellemzőit, stílusát, színvilágát figyelembe véve már csak a képzelet szab határt a polcrendszerek kialakításának.

Rögzítést illetően is tájékozódni kell a lehetőségek közül. Ahhoz, hogy a legmegfelelőbb módot megtaláljuk, előtte tájékozódni kell a felszerelni kívánt polcok tulajdonságait illetően. Tudnunk kell annak méreteit, súlyát, terhelhetőségét.

Polcokkal a teret nagyon jól ki lehet használni. A legegyszerűbb minimál stílusú polcok a legnépszerűbbek. Felszerelés után csupán maga a polclap látható a falon. Ezeket könnyű telepíteni, megjelenése egyszerű, ezáltal akár kifinomultnak is nevezhető. Ezek esetében a kevesebb több. Rejtőzködő megjelenésük teszi őket modernné és széppé.

Mielőtt a polcokat felhelyeznénk a falra, minden esetben felvetődik a kérdés, milyen magasra kerüljenek. Ha többen élnek a házban, természetesen több ember igényét és magasságát figyelembe kell venni. Nem szeretne egyetlen családtag sem létrát, vagy sámlit használni a polcon történő tárgyak után való keresgélés, pakolás közben. Ideális megoldás nem létezik, csupán kevésbé rossz. Egy dolog biztos, kompromisszumot kell kötni. Ha egymás fölé több polcot szerelünk, természetes, hogy az alacsonyan elhelyezett polcokat a gyermekek, a kevésbé magas családtagok használják majd, a magasabbra kerülő polcokat pedig a magasabb családtagjaink.

Azt is el kell dönteni, milyen típusú tárgyakat szeretnénk pakolni a polcokra. Azok a dolgok, amelyeket csak nagyon ritkán használunk, felülre kell kerüljenek, a gyakrabban használt holmikat pedig az alsóbb polcokra tehetjük.

A vásárláskor kapott termékismertetőn megtaláljuk a polcok maximális terhelhetőségét kilogrammban kifejezve, illetve azt, hogy az adott polclapot milyen vastagságú és hosszúságú csavarral kell a falra rögzíteni. Fontos, hogy ezeket az utasításokat betartsuk, mert ellenkező esetben a falipolc leszakadhat, kieshet a falból, akár kisebb terhelés során is. A terhelhetőségnél a gyártók hangsúlyozzák, hogy a terhelhetőség minden estben az egyenletesen megoszló terhelésre vonatkozik. Mielőtt megtörténik a felszerelés, javasolt termékpróbát csinálni. Ellenőrizzük, hogy nem hajlik-e meg a falipolc súly alatt.

Kisebb és könnyebb polcok akár gipszkartonra is felszerelhetők, de ezeken csak könnyű terheket, dísztárgyakat szabad tartani. A konzolt kifejezetten gipszkartonhoz gyártott tiplivel szabad felszerelni.

Polcok elhelyezésénél a biztonság is nagyon fontos. Vezetékkeresővel nézzük meg a falban lévő vezetékek helyét ott, ahová polcot akarunk felszerelni. Ahol a vezeték fut, oda semmiképp ne szereljünk polcokat! A vezeték legtöbbször függőlegesen és vízszintesen is fut a falban a konnektorig, kapcsolókig vagy a lámpáig.

A polcok beszerzésénél, vásárlásánál legyünk körültekintők, alaposak, ugyanígy a felszerelésnél is! Így egy praktikus, esztétikus kiegészítővel gazdagodik lakásunk, házunk, ami a mindennapi használat során mutatja meg igazi értékét.