Laminált padló 8mm

Megtekintés Rács Lista

1-9/83 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/83 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

LAMINÁLT PADLÓ 8MM VASTAGSÁGBAN

Manapság rendkívül nagy népszerűségnek örvend a laminált padló. Felvetődik a kérdés, hogy mi a népszerűség oka, illetve melyiket érdemes választanunk, ha mi is mellette tennénk le a voksunkat.

A laminált padló hosszú élettartamot ígér; ideális választást jelent, ha olyan megoldást keresünk, ami akár évtizedeken keresztül képes megőrizni az újszerű állapotát, de mégsem kerül vagyonokba. Anyaghasználatának köszönhetően nem repedezik, nem szárad össze, nem vetemedik… Nem kell attól tartanunk, hogy az idő vasfoga kikezdi, csupán a nedvességtől kell óvnunk. A laminált padló hatékony lehet a lépészajok csökkentésében is; noha magát a laminált padlót nem nevezhetjük „csendes” burkolatnak, hiszen a lépészajokat is hallhatóvá teszi, azonban megfelelő alátétek alkalmazása esetén ez a probléma jól kezelhető. A nagyobb kopásállósággal rendelkező laminált padlók képesek ellenállni a nagy igénybevételnek is, akár átjárók és irodahelyiségek burkolására is alkalmasak lehetnek. Természetesen nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a különböző laminált padlók különböző kopásállósággal rendelkeznek. Szerencsére az erre vonatkozó adatokat megtaláljuk a csomagolásokon, illetve az online adatlapokon. Minél magasabb szám szerepel az AC rövidítés után, a padló annál nagyobb kopásállósággal rendelkezik. Az AC3 és AC4 jelzéssel ellátott termékek akár nagyfokú terhelésnek is képesek ellenállni. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a laminált rétegnek köszönhetően képesek higiénikus megoldást biztosítani számunkra. A hőszigetelő tulajdonságuk nem túl magas, ennek köszönhetően viszont padlófűtés esetén is alkalmazhatjuk őket.

Ha az itt leírt előnyös tulajdonságok láttán mi magunk is a laminált padló mellett döntünk, számos további kérdésünk merülhet fel. A technikai jellegű szempontok közül elsőként a laminált padlólapok vastagságára kell választ adnunk. Nem mindegy, hogy 6, 8, 10 vagy akár 12 milliméter vastagsággal rendelkező lapokat választunk. Nagy általánosságban ki lehet jelenteni, hogy a vastagabb lapok drágábban, a vékonyabbak azonban kedvezőbb áron vásárolhatók. A 8 milliméteres vastagsággal rendelkező lapok esetében rendszerint erősebb klikkrendszerrel találkozunk, mint a vékonyabb lapok esetében, így ezek összeillesztése nagyobb stabilitást biztosít a padlónak. A 8 milliméteres laminált padlók szinte kivétel nélkül kiváló kopásállósággal rendelkeznek, így nem kell az évek során kellemetlen meglepetéstől tartani. Habár a legvékonyabb laminált padlóknál rendszerint többet kell fizetnünk értük, bőven megérheti a különbséget, hiszen jobb ár-érték arányt képviselnek. Persze tudni kell, hogy a megfelelőség nem csupán a lapvastagságon múlik, sok más szempontot is érdemes szemügyre venni. Vizsgáljuk meg alaposan a kiszemelt laminált padlók adatlapjait!

Természetesen nem feledkezhetünk meg az esztétikai kérdésekről sem. A laminált padlók kínálata rendkívül széles, gyakorlatilag bármely faminta bármely árnyalatát megtaláljuk, így szabadon válogathatunk az ízlésünknek megfelelő választékból. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a lapok vizuálisan máshogyan festhetnek kis felületen, illetve egy egész szoba esetén. Érdemes ezért fejmagasságba emelni egy mintalapot, és természetes napfénynél is alaposan szemügyre venni. Így választhatjuk ki legkönnyebben a nekünk tetsző mintázatot.