Vitrázsfüggöny

Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

A VITRÁZSFÜGGÖNY, AZ ÉTKEZŐ ÉS A KONYHA HANGULATOS KIEGÉSZÍTŐJE

Az étkezők és a konyhák lakástextiljei nagymértékben meghatározzák az adott helyiség hangulatát és lakberendezését. Nem is gondolnánk, hogy az ablaküveg közvetlen közelében elhelyezett vitrázsfüggönyök milyen fontos szerepet töltenek be ezeknek a helyiségeknek a díszítésében.

A konyha és az étkező az a helyiség, ahol a leggyakrabban gyűlik össze a család, illetve gyakran itt látjuk vendégül a szeretteinket, rokonainkat és barátainkat is, így, természetes módon, törekszünk arra, hogy ezek a helyiségek barátságosak és kellemesek legyenek. Nem túlzás azt állítani, hogy bármely helyiség rideg és barátságtalan függöny nélkül, természetesen nem kivétel ez alól a konyha és az étkező sem.

Érdemes szem előtt tartani, hogy az étkező esetén a lakástextilek megválasztása kivételes jelentőséggel bír. Egy-egy szép vitrázsfüggöny, szép szőnyeg, ízléses terítő használatával sokat javíthatunk a helyiség hangulatán. Sőt, ezekkel a textilekkel valódi szoba jelleget kölcsönözhetjük az étkezőnek. Nem kell tehát úgy tekintenünk rá, mint arra a helyiségre, ami csak azért létezik, hogy legyen hol ennünk. Az étkező sokkal több ennél; a családi életünk egyik legfontosabb helyszíne, ahol mindig jut idő egymásra.

Persze felvetődik a kérdés, hogy milyen vitrázsfüggönyt válasszunk az étkező esetében, illetve milyen szempontokat érdemes figyelembe venni. Érdemes úgy választani, hogy az ablakdekoráció a helyiség más elemeivel egységet alkosson; az ebédlőhelyiségek rendszerint rendelkeznek meghatározott stílussal, így egyáltalán nincs nehéz dolgunk. Választhatunk az asztalterítővel harmonizáló függönyt, illetve választhatunk olyan darabot is, ami a letisztult jelleget némi vidámsággal ellensúlyozza. Az érkező esetén bátran hagyatkozzunk az ízlésünkre és a szépérzékünkre!

A konyha esetében kicsit több szempontot kell figyelembe vennünk, hiszen itt már a gyakorlatiasság is előtérbe kerül. Mindenképpen olyan vitrázsfüggöny jelenti a legszerencsésebb választást, amelyik kellő mennyiségű természetes fényt képes átereszteni. Senki sem szeret mesterséges fény mellett dolgozni, hacsak nem muszáj… Tehát olyan függönyökre van szükségünk, amelyek megakadályozzák a belátást, de beengedik a nappali fényt. Szerencsére ennek a szempontnak a legtöbb vitrázsfüggöny tökéletesen megfelel. A biztonságról sem feledkezhetünk meg! A vitrázsfüggöny nem kerülhet a nyílt láng közelébe még akkor sem, ha nyitott ablaknál a szellő netalán meglebegteti. Persze a konyha esetében sem feledkezhetünk meg az esztétikai kérdésekről; válasszuk az igényeinknek megfelelőt, de figyeljünk arra, hogy a függöny stílusa megfeleljen a konyhabútor és a kiegészítők stílusának!

Gyakran felvetődik a kérdés, hogy miért érdemes előnyben részesíteni a vitrázsfüggönyöket, illetve milyen esetben jelentenek szerencsésebb választást. A klasszikus hosszú függönyökkel szemben a vitrázsfüggönyök nem akadályoznak bennünket a mozgásban, soha nincsenek „láb alatt”, így tökéletes választást jelentenek a konyhák esetében, ahol a hosszú lobogó függönyök tűzveszélyesek lehetnek. A rövid függönyök könnyedebb hatást keltenek, fiatalosak, jól kombinálhatók, ráadásul szabadon hagyják a párkányt, ahol akár dísztárgyakat is elhelyezhetünk. A BAUHAUS vitrázsfüggöny kínálatában megtalálhatjuk az igényeinknek és ízlésünknek leginkább megfelelő darabokat! Kiváló anyagminőségüknek köszönhetően könnyedén tisztíthatjuk őket, így konyhai használatra is ideálisak lehetnek.