Bútorajtó

Megtekintés Rács Lista

1-9/12 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/12 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

BÚTORAJTÓ, A BÚTOR MEGJELENÉSÉNEK ALAPJA

A bútorajtó minden bútor arculatának legmeghatározóbb eleme. Egy bútor megjelenésében tehát rendkívül fontos, hogy milyen ajtói vannak. Ahhoz, hogy a kész bútor minél szebb legyen, a bútorajtóknak is igényesnek, szépnek kell lenniük. Aztán választáskor az árak is meghatározók lehetnek, tudjuk jól, hogy az árak sokszor a minőséget is befolyásolják, pontosan emiatt alacsony áron ritkán tudunk szép bútorokat, bútorelemeket vásárolni.

A bútorajtók árain és a bútorlapok vágásának és az élzárásának a minősége mellett fontos a bútorajtók színe is. Ez is nagyban befolyásolja megjelenését, szekrényünk összképét.

A bútorajtó színe lehet egészen világos vagy sötét színű, de akár e színek kombinációja is. A kínálatban található, fehérre festett bútorajtók mellett ott vannak a borovi fenyőből készült, natúr színűek. Ezek mindegyike természetesen kezelhető, akár natúr színű festékekkel, olajokkal, vagy kedvünkre bármilyen színre átvarázsolhatjuk őket.

A fa természetes állapotában is nagyon szép. Ezt az emberek régen is nagyra becsülték, és ma is kedvelik. A lazúrozás kiválóan alkalmas arra, hogy megőrizzük a fa eredeti szépségét, erezete látható maradjon, de mégis védjük bútorunkat, bútorajtóinkat. A lamellás bútorajtók, mivel nincsenek kitéve az időjárás viszontagságainak, így elegendő egy vékony réteg lazúrfestékkel bevonni őket.

A lamellás bútorajtók lamellái teljesen egymásba érhetnek, így teljesen zárt, egybefüggő ajtófelületet képeznek lamellái, sem levegő, sem fény nem áramlik át rajtuk. Vannak azonban nyitott lamellás bútorajtók is, amelyek lamellái között rés van, és így a levegő és a fény is átáramlik közöttük. Ezeket a bútorajtókat bármilyen szekrény frontfelületeként alkalmazhatjuk, emellett falba épített gardrób ajtója is lehet, vagy helyiségek elválasztásához is alkalmazhatjuk őket.

Az ajtók egyesével vannak csomagolva, védőfóliába helyezik őket, így szállítás során nem sérülnek meg. Vásárlás előtt nagyon fontos a pontos méretvétel. Ezek a lamellás bútorajtók sokféle méretben készülnek, azonban a keretet nekünk vagy mesterünknek kell hozzájuk kialakítani.

Természetesen nem csupán új bútorokra szerelhetjük a fent említett bútorajtókat. Arra is lehetőség van, hogy az agyonhasznált, elavult bútorajtókat lecseréljük. Először javasolt felújítani a már meglevő szekrény-, illetve vázszerkezetet, ezután következhet a lamellás ajtó kiválasztása és beszerzése. Akár konyhabútor ajtajáról, nappali bútor ajtajáról van szó, egy biztos, hogy megtalálhatja a legmegfelelőbb színt és modellt bútora felfrissítéséhez, felújításához, így mind anyagában, mind stílusában, megjelenésében és színében is megegyezhet az eredetivel.

A modern gyártási technológiánknak köszönhetően ezek a bútorajtók hosszú távú megoldást nyújtanak bútorai számára. Könnyen és gyorsan tisztíthatók, bármikor átfesthetők, főleg, ha a natúr lazúrt alkalmazzuk. Amellett, hogy a bútorajtók strapabírók és időtállók, esztétikai szempontból is megállják a helyüket, sokféle lakás stílusához beilleszthetők.

A termékleírásban minden esetben figyeljünk a méretekre, nem árt szem előtt tartani a lamellás ajtó vastagságát is, ugyanis e dimenzió is a típusoktól függően változhat! Természetesen a magasság és szélesség mellett a csomagoláson feltüntetik az adott termék súlyát is, valamint színét és festését vagy natúr voltát.

Válogassunk hát kedvünkre, rendezzük be vagy újítsuk fel lakásunkat e szép lamellás bútorajtók segítségével!