Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Utánfutó

Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

UTÁNFUTÓ

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából utánfutókat és az utánfutókhoz szükséges, egyéb tartozékokat tudunk vásárolni, többek között prizmákat, csatlakozókat, hálókat stb.

Mielőtt utánfutót vásárolnánk, le kell ellenőrizni, a meglévő jármű alkalmas-e a vontatásra, ha igen, akkor milyen típusú vontatóval tudjuk használni azt.

Az autó tulajdonosának dolga az is, hogy ellenőrizze, a forgalomban részt vehet-e a kiválasztott szerelvénnyel, erre a gyártók és a forgalmazók nagy hangsúlyt fektetnek, ugyanis az alkalmasság már nem a gyártó és a forgalmazó területe, hanem a használóé. Tehát alkalmazás előtt ellenőrizni kell a világítást és egyéb fényjelzéseket, továbbá azt, hogy megfelelően kapcsolódjon a járműhöz az utánfutó. Amennyiben a nem megfelelő műszaki állapot miatt keletkezik baleset, a felelősség a használót és nem a gyártót vagy a forgalmazót terheli. Vásárlás előtt mindenképp ellenőrizzük le, hogy a választott eszköz minden előírásnak megfelel-e, így elkerülhetjük a későbbi kellemetlenségeket!

MILYEN UTÁNFUTÓT VÁLASSZUNK?

Először azt kell tisztázni, hogy mit szeretnénk szállítani benne. Amennyiben egyféle áru szállítására használjuk majd, akkor mindenképp érdemes speciális célra kifejlesztett utánfutót választani. Ha több különféle dolog szállítására használjuk majd, akkor mindenképpen ajánlatos több pénzt áldozni rá, és olyan utánfutót választani, ami kivitelében, méretében, súlyában is leginkább megfelelő lesz számunkra.

Választáskor azt is vegyük górcső alá, hogy nagyobb térfogatú dolgokat szeretnénk szállítani, amelyek könnyűek, vagy inkább kisebb, de nehezebb tárgyakat. Ennek függvényében dönthetünk egytengelyes vagy kéttengelyes utánfutó mellett. Hogy fékkel ellátott vagy fék nélküli legyen, az a járműtől függ, amellyel majd vontatni szeretnénk. Ezt az adatot a gépkocsikönyvben mindig feltüntetik.

Ha csak ritkán használjuk az utánfutót, akkor az olcsóbb is megfelelhet. Bár ez a vásárló egyedi igényeitől függ. Amennyiben nagyobb terhek vontatását tervezzük, akkor, valószínűleg, kéttengelyes pótkocsira lesz szükségünk, az tény, hogy négy kerékkel biztonságosabb vontatás érhető el, mint kettővel. Az egytengelyes utánfutó, természetesen, alacsonyabb árfekvésű, mint a kéttengelyes, ha ilyen mellett döntünk, a rápakolt teher súly elosztására nagyon oda kell figyelni! Egyébként az általánosan érvényes, hogy az utánfutó tengelyének terhelésére minden esetben figyelmet kell fordítani, de az egytengelyesnél fokozottabban.

Fékkel ellátott vagy fék nélküli utánfutót válasszunk? Előnyösebbek, biztonságosabbak a fékkel ellátott modellek, azonban a fék nélkülinél nincs esély a fék meghibásodására.

MILYEN ANYAGBÓL KÉSZÜLNEK AZ UTÁNFUTÓINK?

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában fémből készült utánfutókat találhatunk. A hátsó oldalán tudjuk nyitni ezeket az utánfutókat, így könnyebbé válhat az áru le- és felpakolása. Padlózatuk vastagsága, jellemzően, 12 milliméter vastag, amit csúszásmentes és vízálló anyagból alakítottak ki.

A BAUHAUS szakáruház és webshop kínálatában, természetesen, az utánfutó címszó alatt egyéb kiegészítő termékeket is találhatunk, mint például utánfutó-csatlakoztatót. Ennek anyaga műanyag, amely egy 13 pólusú aljzatból és 7 pólusú dugóból áll. Igényes és masszív anyagának köszönhetően biztonsággal tudjuk összekapcsolni a vontatójárművel.

Rendkívül hasznos lehet az utánfutóháló, ennek segítségével tudjuk szavatolni az utánfutón szállított áru biztonságos célba érkezését. Anyaga strapabíró, jól alkalmazkodik az időjárási viszontagságokhoz, nem túl nagy lyukakkal van ellátva, ezáltal apróbb tárgyak szállításakor is jó szolgálatot tehet.

Háromszöget is be kell szereznünk az utánfutóval párhuzamosan, azonban ezek a megvásárolható háromszögek nem kifejezetten utánfutókra készülnek, hanem felszerelhetők autókra, teherautókra, lakókocsikra is, gyakorlatilag minden járműre.

Mint láthatjuk, sok szempontot kell figyelembe vennünk egy-egy ideális választás előtt, azonban mindenképp megéri elegendő időt és energiát fektetni a választásba és a vásárlásba egyaránt, ugyanis így biztosak lehetünk benne, hogy a számunkra legmegfelelőbb termékhez jutunk hozzá, és hosszú távon szolgálja majd mindennemű vontatási, szállítási tevékenységünket.

Bízunk benne, hogy a fentiek némi támponttal szolgálhatnak a szükséges utánfutó kiválasztásában. A megvásárolt utánfutót forgalomba kell helyeztetnie! Az utánfutó ára ezeket a kiadásokat soha nem tartalmazza!

Mivel gyakorta szükség van bizonyos tárgyak szállítására vagy szállíttatására, akármilyen távolságban is történik a fuvarozás, mindig kényelmes és időtakarékos megoldás lehet egy saját utánfutó megléte és karbantartása.