Tél

Megtekintés Rács Lista

4 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

4 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

TÉL: A TÉLI ÖRÖMÖK ÉS BOSSZÚSÁGOK KAVALKÁDJA

A BAUHAUS szakáruház és webshop kínálatában, a tél kategóriájában jégmentesítőket, szánkókat és szánkó-kiegészítőket tudunk vásárolni.

Mindenki más eszközöket kedvel, így van ez a szánkókkal is. A szánkó a téli sportok, játékok egyik alapdarabja. Nincs olyan gyerek, vagy csak nagyon kevés, aki szánkó nélkül nő fel, természetesen, amennyiben olyan éghajlaton él, ahol télen havazik.

Milyen egy jó szánkó? Vannak gyerekek, akik azt igénylik, hogy a szülők húzzák őket, számukra fontos a biztonság, mások a gyorsaságot részesítik előnyben, ismét mások a könnyű és egyszerűen húzható szánkókat keresik, ismét mások azt imádják, ha úgy érzik, szinte nincs alattuk semmi, tehát siklanak a havon. Persze nem ritka az sem, hogy a felnőttek is használják a szánkókat, ilyen esetben ismét más szempontok kerülnek előtérbe vásárláskor. Azok a helyek alkalmasak szánkózásra, ahol dombok vannak.

Marad az örök dilemma, milyen a legjobb szánkó? Ha mégis ki szeretnénk emelni néhány jellemzőt, ami egy igényes és megbízható szánkót jellemez, akkor az a stabilitás és a tartósság lehetne. Ezen igényt, természetesen, a fémszánkók elégítik ki leginkább, azonban mégis sokan a fa- vagy műanyag szánkók mellett teszik le voksukat, mégpedig ezeknek súlya lényegesen kisebb, tehát könnyebben mozgathatók. Ha így gondolkodunk, akkor marad a faszánkó. Vannak kiválóan összecsukható modellek is, amelyeket sokszor a kényelmes szállíthatóság miatt vásárlunk meg, azonban használat közben ezek nem elég stabilak, megtörténhet, hogy éppen nagyobb sebességnél vagy egy hóbuckával találkozva megadják magukat, ez sok kellemetlenséget okozhat.

A szánkókhoz háttámlát is tudunk venni, azt azonban tudni kell, hogy nagyobb gyerekeknél megtörténhet, hogy inkább hátráltató tényezőként jelenik meg egy-egy kiegészítő elem. A szánkók húzgálásához szánkókötelet is be tudunk szerezni, amely egy rendkívül hasznos eszköz. Ezzel igazán kellemessé és feledhetetlenné tehetők a szánkózás pillanatai.

Keresgéljünk bátran a sokféle szánkó között, legyünk felkészülve a télre, így, amikor leesik az első hó, máris kereshetjük a hozzánk legközelebb eső dombocskát, és élvezhetjük a gyönyörű siklást!

HULLJON HÁT A HÓ, ÉS IRÁNY A DOMBTETŐ!

Ha valaki nem olyan nagy rajongója a télnek és a hóesésnek, akkor ő nem a szánkók között, hanem inkább a jégmentesítők között keresgél majd, természetesen, egyik nem zárja ki a másikat.

Abban megegyezhetünk, hogy gyönyörű a hóval borított táj, sokunkban a szép gyermekkor élményeit idézi fel, szépsége mellett azonban sokszor bosszúságot is okozhat. A bosszúság akkor kezdődik, amikor egyszerre nagy mennyiségű hóval kell megbirkózni udvarunkban, utcánkban. Sózni – törvény szerint – tilos a járdákat. Nézzük, melyek azok az eszközök, melyekkel valamelyest biztonságossá tehetjük a járdákat, utakat!

Mielőtt elkezdenénk a sózást, jobb, ha a hóesés után közvetlenül a havat ellapátoljuk. Ne várjuk meg, amíg ráfagy a járdára! Folyamatosan lapátolva akár 600 kalóriát is elégetünk! A lapátolás után következhet a sózás.

A Zeokal szilárd jégoldó egy kőszerű, igen népszerű anyag. Elsődleges funkciója, természetesen, a járdán, úton, teraszon lévő hó, illetve a keletkező jég feloldása, azonban van még egy másodlagos, legalább ilyen hasznos tulajdonsága, miután kifejti olvadást elősegítő hatását, talaj alkotóként beépül a talajba. Ez az anyag inkább lefagyás és jég keletkezésének megelőzésére szolgál, ha olvasztásról van szó, csak néhány centiméter hó vagy jégtakaró feloldására alkalmazható sikerrel. Környezetbarát termék, de lassabban fejti ki hatását, mint a só.

Megemlíthetjük az ECO PLUS jégoldót, ami szintén környezetbarát és újrahasznosítható. Természetes anyag, ami zeolitásvány és a természetes kálium- és magnéziumsók keveréke. Mint a fent említett Zeokal, ez is kisebb lefagyások és jegesedések során alkalmazható nagyobb hatékonysággal.

A másik népszerű termék a CC ROAD szagtalan jégmentesítő. Használható burkolt és burkolatlan úttestek jégmentesítésére egyaránt. Minden esetben a jég- és síkosság-mentesítés szolgálatába állítható. Segít a visszasíkosodás megelőzésében is. Alkalmazzák egyéb felhasználásra is, így például földes út, építési terület, lovarda stb. területének karbantartásához.

Ne felejtsünk el odafigyelni a csúszásmentesítő anyagok megfelelő elhelyezésére és tárolására, ugyanis, ha megereszkedik a só, nehezebben és kevésbé hatékonyan tudjuk bevetni ezeket az anyagokat. Száraz, zárt helyen tartsuk őket, hogy ne szívják meg magukat nedvességgel, ez megkönnyíti és hatékonyabbá teszi használatukat. Akár télimádók vagyunk, akár nem, keresgéljünk bátran a BAUHAUS szakáruházak és webshop téli kínálatában!