Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Kutyaház

Megtekintés Rács Lista

4 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

4 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KUTYAHÁZ

Amennyiben kertes házban lakunk, elengedhetetlen, hogy házi kedvencünknek legyen egy saját kis birodalma. Egy hely, ahová ő is bekuckózhat, amely megvédi a hidegtől, a széltől, az esőtől, a hótól vagy nyáron az erős napsütéstől. Minden hűséges házőrző megérdemli ezt. Semmiképp se hagyjuk, hogy a szabad ég alatt töltsék az éjszakát, ezért mindenképpen gondoskodjunk a biztonságukról!

A MEGFELELŐ KUTYAHÁZ KIVÁLASZTÁSA

Elsődleges szempont, amikor kutyaházat vásárlunk, annak mérete. Természetesen, a kutya méretétől és súlyától függően kell választanunk. Ügyeljünk arra, hogy ne legyen se túl kicsi, se túl nagy, mert házi kedvencünk nem fogja jól érezni magát benne, ezért használni sem fogja. Vigyázzunk arra, hogy ne vásároljunk túl nagy házat, mert azt saját hőjével nehezebben fogja tudni kifűteni. Amennyiben a kuckójában nem érzi jól magát, más hely után fog nézni. A kutyaház ajtójára is ügyelnünk kell, hiszen a túl kis nyíláson nem fog beférni kutyusunk, a túl nagy pedig nagyobb hőveszteséggel jár.

Fa és a műanyag kutyaházak között válogathatunk. A műanyag típusok olcsóbbak, vannak azonban előnyeik és hátrányaik is. Előnyük, hogy költséghatékonyak, jól szigeteltek és, mivel viszonylag könnyűek, egyszerűen mozgathatók. Az alacsony súlyuk miatt azonban a szél könnyen odébb is fújhatja ezeket a kutyaházakat. Amennyiben szükség van rá, könnyedén elláthatjuk bélésekkel is, így télen igen komfortos otthont varázsolhatunk a házőrzőnknek. Nyáron pedig könnyedén hűvösebb helyre tehetjük, ez szükséges is, mert nagyon hamar átforrósodnak.

A műanyag típus mellett a fából készült kutyaházak is igen elterjedtek. Az ebek igencsak kedvelik ezeket. Hosszú élettartammal rendelkeznek, természetesen, megfelelő karbantartást, festést igényelnek. Egyetlen hátrányuk, hogy nehezek, ezért mozgatásuk, áthelyezésük nem olyan egyszerű. Igen közkedveltek amiatt is, hogy a minőségi faházak teteje levehető, így könnyebb őket takarítani és szállítani is. A fa kutyaházak esztétikus látványt nyújtanak kertünkben. A fa jó hőszigetelő, jobb, mint a műanyag.

Amikor eljön a tél, természetesen, kutyusaink is fáznak, ezért nagyon fontos, hogy a kis kuckójuk jól szigetelt legyen. A szigetelés vastagsága legalább 5 centiméter kell, hogy legyen, de ennél vastagabbal tudunk csak igazán megfelelő hőszigetelést elérni. A nyílást termofüggönnyel is elláthatjuk, így még inkább növeljük a kutyaház szigetelését. Azonban ügyeljünk arra, hogy a függöny légáteresztő legyen!

Amikor már megvásároltuk és hazavittük a kutyaházat, felmerül a kérdés, hogy vajon hova is tegyük azt. Mindenképp olyan helyre kell helyezni, ahonnan a kutyus átlátja az egész kertet, valamint fontos, hogy rálásson a ház bejáratára és a kapura is! Amennyiben rossz helyre tesszük, és nem vesszük figyelembe az előzőleg felsoroltakat, nagy az esély arra, hogy a kutya nem fogja használni az új kutyaházat.

A KUTYAHÁZAK TÉLIESÍTÉSE

Mi, emberek, kedvünk szerint öltözködhetünk, ha fázunk, vastagabban öltözünk, ha melegünk van, akkor pedig levetkőzünk. De házi kedvenceink ezt nem tudják ilyen könnyen megoldani. Azonban nekik is szükségük van egy helyre, ahova bármikor elvonulhatnak az időjárás viszontagságai elől. Ezért nagyon fontos, hogy az ő otthonukat is megfelelően szigeteljük, így nyugodt és kiegyensúlyozott környezetet biztosíthatunk nekik az által, hogy viszonylag állandó hőmérséklet uralkodik kuckójukban.

Az emberekben él az a tévhit, hogy a kutyák jól bírják a szélsőséges időjárást, nem betegszenek meg még a nagy mínuszokban sem. Ez azonban egyáltalán nincs így! Sokkal könnyebben megbetegedhetnek, mint az gondolnánk. A fagypont körüli hőmérséklet már veszélyt jelent rájuk is. A nagy kánikulában pedig a kiszáradás veszélye is fönnáll. A jól szigetelt faházak télen és nyáron is megfelelő hőmérsékletet biztosítanak. Ehhez dupla falú lambériaborításra és hungarocell bélelésre van szükség. A jól szigetelt kutyaházakban akár 8-10 °C-kal melegebb van a külső hőmérséklethez képest. Ezt akkor lehet elérni, ha a kutyaház fából készül, és dupla lambériaborítással van ellátva. Az igazi hőszigetelést azonban a több centiméter hungarocell lemezzel tudjuk kivitelezni, valamint, nem szabad elfelejteni a padló és a tető szigetelését sem!

A jól szigetelt házikók nemcsak a szélsőséges időjárástól védik meg kutyusunkat, hanem a külső hanghatásoktól is. Kedvencünk nyugalomban pihenhet, nem zavarja mindenféle apró, külső zörej. Ez a család nyugalmára is pozitív hatással van...

Hőfüggönyökkel azonban még jobban fokozható a szigetelés hatékonysága. Az egyedi faházakat nemcsak kutyusaink, de az egész család imádja. Hiszen igen mutatósak, elegánsak. Kertünkben és udvarunkban is garantáltan esztétikus látványt nyújtanak.