Homokozó és játszóház

Megtekintés Rács Lista

1-9/36 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/36 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

HOMOKOZÓ ÉS JÁTSZÓHÁZ

 

A technika rohamos fejlődése, a tv és az egyre több számítógépes játék hatására: egyre nehezebben lehet a gyerekeket a friss levegőre kicsalni. Bent ülnek a szobában, tévéznek vagy táblagépet nyomkodnak. Minden szülő azt szeretné, ha csemetéje nagyokat futkározna a kertben, szocializálódna, és olyan játékokat játszana, amelyeket annak idején ők is. Hiszen nincs olyan játék, amit ne lehetne eljátszani a kertben, a homokozóban vagy akár egy hangulatos kis faházban.

A gyermekeknek szánt faházak méretben is illenek hozzájuk, ennek hatására ötletesebbnél ötletesebb játékokat tudnak kitalálni. A faházakat úgy rendezhetik be, ahogy csak akarják, egy kis otthont alakíthatnak ki konyhával, étkezővel, nappalival... De a faház bármilyen más létesítmény is lehet, iskola, orvosi rendelő, étterem, bármi más. Gyermekeink kreativitása szab határt az ötleteknek.

A faházak előnye, hogy csemetéink a friss levegőn töltik az időt, barátkoznak, és képzelőerejüket is fejlesztik. Csak egyszer kell megvásárolni, és szinte egész gyermekkorukat végigkíséri. Sőt, megfelelő karbantartással még a következő nemzedék is élvezheti a kertben felállított kis házikót. A mai játékokkal az a gond, hogy a gyerekek hamar ráunnak, a sarokba dobják, és szinte követelik a következő, éppen aktuális játékot vagy mesefigurát. A faházakkal ez nincs így, hiszen megfelelő színterei lehetnek a reggeltől estig tartó játékoknak.

A gyerekeknek hatalmas kreativitásuk van, amit hagyni kell kibontakozni, ugyanis a játékok által fejlődik ki személyiségük is. Ne korlátozzuk őket! A ma kapható silány játékok csak ideig-óráig nyújtanak örömöt nekik. A számítógépek és a tv pedig korlátozzák őket, kész információkat zúdítanak rájuk, és nem kényszerítik őket gondolkodásra, problémamegoldásra, logikára. A szabadban töltött idő a pajtásokkal, és néhány egyszerűbb játékkal, sokkal jobb hatással van csemetéinkre. Ezekre a pillanatokra fognak majd örömmel visszaemlékezni, hiszen így lehet csak igazán megélni a valódi gyermekkort. Egy kerti faház vagy egy homokozó ad teret ezeknek az élményeknek. Egyetlen egy épület, amely számtalan más játéknak lehet az eszköze és színtere. Nemcsak gyermekeinknek okoz örömet egy szép faház, de igen esztétikus dísze lehet kertünknek, udvarunknak is.

A ma kapható faházak már igen strapabíró és masszív anyagból készülnek. A faházat alkotó lécek tartósságát az impregnálás teszi lehetővé. Az eljárás lényege, hogy a lécekbe nagynyomással telítőanyagot fecskendeznek, amely rovar- és gombaölő szereket is tartalmaz. A kezelésnek köszönhetően a fa lassabban kap lángra tűz esetén, illetve ellenállóbbá válik a környezeti viszontagságokkal szemben.

HOMOKOZÓK

A homokozók igen közkedveltek a gyerekek körében. Tökéletes helyszínnek számítanak, ahol kiélhetik kreativitásukat, homokvárat építhetnek, alagutat áshatnak.

A homokozókat mindig világos és napos helyre kell tenni. Nyáron azonban ügyeljünk a leégésre! A nyirkos és árnyékos helyeken a homokban könnyen elszaporodik a gomba és a moha is. Manapság vásárolhatunk fahomokozókat és műanyagokat is. Az utóbbi előnye, hogy nem igényel szerelést, és könnyen át lehet helyezni. Könnyű tisztítani, és pancsolásra is alkalmas.

A homokozót a gyerekeken kívül a háziállatok is szeretik, így a fertőzések terjedésének is nagyon jó helyszínt ad. Manapság vásárolhatunk olyan homokot, amely távol tartja a kutyákat és a macskákat, és a fertőzések esélye is minimális lesz. Ez igen finom és apró szemcsés homok, így a gyerekek kezét sem veszi túlzottan igénybe.