Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Oldalról belógatható napernyő

Megtekintés Rács Lista

1-9/10 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/10 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

OLDALRÓL BELÓGATHATÓ NAPERNYŐ

Milyen legyen egy jó napernyő? Nyári forróságban a nap ellen menedéket jelentsen a család minden tagja számára, még a legérzékenyebb bőrűeket is megvédje a leégéstől és a hunyorgástól. A napernyőket elsősorban kertek, hétvégi nyaralók udvarában és teraszán használjuk, de kivihetjük őket a strandra, sőt horgászás alkalmával is igen hasznosak lehetnek.

Az oldalról belógatható napernyők jellemzője, hogy az ernyő középpontján kivülről van rögzítve, egy kar és a talpazat tartja valójában az egész szerkezetet. Nagy előnyük ezeknek a napernyőknek, hogy az ernyő teljes területe alatt tudunk frissülni, ugyanis nem kell helyet biztosítani a tartóoszlopnak és a lábnak, mivel azok a központi helyen kívül helyezkednek el.

Ezekről az elsődlegesen napernyőként funkcionáló eszközökről érdemes tudnunk, nem csupán a naptól, hanem akár az esőtől is védelmet tudnak nyújtani. Egy kerti mulatság, szabadtéri rendezvény alkalmával kialakult zápor ellen megvéd, menedéket nyújt akár nagyobb társaság számára is.

Alapkövetelmény, hogy ezek az ernyők megbízható anyagból készüljenek, hűvöst és maximális napvédelmet biztosítsanak, ezt a gyártók minőséges alapanyagok és gondos tervezés által tudják biztosítani. Vannak motorizált változatban forgalomban lévő termékek is, ezeket egyszerűen, gombnyomásra tudjuk nyitni és csukni, fordítani, vagy a napsugarakkal szemben forgatni.

Miután beszereztük a nekünk legmegfelelőbb modellt, fontos, hogy odafigyeljünk az ápolásra, karbantartásra, ezzel nagymértékben hozzájárulunk élettartamának meghosszabbításához. A napernyők állandó napsütésnek, szélnek, ritkábban esőnek vannak kitéve. Legfőképp az erős napfény hatására megkophatnak, kifakulhatnak. Fontos a megfelelő, nem maró hatású tisztítószer alkalmazása, ellenkező esetben meggyorsítjuk a fakulás, feslés folyamatát. Ma már vannak lehetőségek a vászoncserére is, ugyanis sokszor megtörténik, hogy a megvásárolt, erős szerkezetű, biztos talpakon álló, oldalról belógatható napernyő szerkezete ép marad, azonban a vásznat néhány nyár elmúltával cserélni kell. Ez a folyamat viszonylag könnyen és egyszerűen megoldható.

Ma már szinte bármilyen színben hozzájutunk oldalról belógatható napernyőkhöz is. Ezt eddig csak a középpontban, alulról rögzíthető modellekről mondhattuk el. Színválasztásnál érdemes figyelembe venni a fakulás kockázatát, ez sötét szín választásánál a leginkább kockázatos. Nagyon népszerűek a homokszínek, semlegesek, nem hivalkodók, és könnyen beleilleszkednek a környezetükbe.

De egy jól megválasztott, a kertünkhöz és házunkhoz színben és stílusban alkalmazkodó, élénk színű modell nagyban hozzájárulhat a kellemes összkép kialakításához.

Ha mi voltunk a házunk, udvarunk, telkünk megálmodója és tervezője, akkor biztos nem ütközünk nehézségekbe, amikor az ernyőválasztásra kerül sor. Váljunk egy pillanatra lakberendezővé, és gondolkodjunk el, mikor, mennyi időre és milyen célokra van szükségünk oldalról rögzített napernyőre. Ha ezen kérdéseket sikerül megválaszolni, akkor a végén már tényleg a szín eldöntése az egyetlen, nem túl nehéz feladatunk.

A fent említett falszín és kerti növények mellett nem árt kerti bútoraink stílusát is szem előtt tartani, mielőtt ernyőt választunk. A bútorok elhelyezése szempontjából rendkívül jó választás egy oldalról belógatható napernyő, mert szinte az egész ernyő alatti teret ki tudjuk használni.

Majdnem minden kertben vannak a növények, fák, bokrok, cserjék által is biztosított, árnyékos területek. Üde és hasznos területet tudunk létrehozni a pihenéshez, ha ezt a kettőt párosítjuk, azaz egybekötjük a növények adta árnyékot a napernyők adta árnyékos területtel.

Méret tekintetében leggyakoribb nagyság a 3 méteres, közepes méretű, illetve a 3,5 méter átmérőjű, nagyobb napernyő. Az oldalról belógatható napernyők szinte mindegyike modern vonalú, színei is jellemzően a kifinomultságot, letisztultságot jelenítik meg. Egy klasszikus, archaikus berendezésű udvarban alaposan meg kell fontolni, hogy ezek között a modellek között keresgélünk, vagy maradunk a középpontos napernyőnél, amelyek között könnyebben tudunk találni klasszikus modelleket is.

Mielőtt vásárlásra kerül sor, tájékozódjunk az árakról, anyagokról, színekről is! Árak tekintetében nagy különbségeket tapasztalunk az oldalról belógatható napernyők keresgélése során. Nyilván különbségek vannak anyag, gyártási technológia nagyság és tartósság tekintetében is. Ezt nem feltétlen tudjuk felfedezni ránézésre, mindenképpen olvassuk el a részletes termékleírást, akár online, akár bolti vásárlásról van szó!

Miután sikerült egy tetszetős és minőségi árut kiválasztani, hazavisszük, és máris élvezhetjük a napernyő adta védelmet, akár napozás, délutáni pihenés, vagy a kávézás óráiban.