Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Középpontos napernyő

Megtekintés Rács Lista

1-9/23 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/23 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KÖZÉPPONTOS NAPERNYŐ

Mi az, amit elvárunk egy napernyőtől? A nyári melegben, a tűző napon valamiféle menedéket nyújtson számunkra, elsődlegesen árnyékot biztosítson, és megvédjen bennünket a leégéstől. A napernyőket elsősorban kertek, hétvégi nyaralók udvarán és teraszán használjuk, de kivihetjük őket a strandra, sőt horgászat idején is igen hasznosak lehetnek.

A középpontos napernyők jellemzője, hogy az ernyő középpontján rögzítve van egy nyél, ami valójában az egész szerkezetet tartja. Úgy is felfoghatjuk, mint egy esernyőt, csupán a mérete és anyaga, valamint funkciója különbözik.

Ha már az esőt említettük, mindenképpen érdemes tudni, mielőtt egyik vagy másik napernyő megvásárlása mellett döntünk, hogy vannak vízálló napernyők is. Az ilyen napernyő egy kerti mulatság, szabadtéri rendezvény során kialakult zápor ellen is megvéd, menedéket nyújt akár nagyobb társaság számára is.

Akkor tudjuk hosszú éveken át élvezni a napernyők adta hűvöst és egyéb védelmet, ha ezek az ernyők minőséges anyagból és megfelelő, modern gyártási technológiával készülnek.

Vannak motorizált változatban forgalomban lévő termékek is, ezeket egyszerűen, gombnyomásra tudjuk nyitni és csukni, esetleg áthelyezni egyik helyről a másikra.

Rendkívül fontos a rendszeres és szakszerű ápolás. Ezeket az ernyőket állandóan éri a nap, fújja a szél, és olykor áztatja az eső is. Ennélfogva könnyen színüket vesztik, megkopnak, a vásznuk kifakul. Rendszeres karbantartással, megfelelő tisztítószer használatával nagyban hozzájárulhatunk ernyőnk élettartamának meghosszabbításához. Semmiképpen ne használjuk tisztításkor maró hatású vegyszereket, mert ezek a vászonba beleszáradnak, a napsütéssel együtt még inkább rongálják napernyőnket.

Színek tekintetében nagyon gazdag a választék középpontos napernyőkből. Színválasztásnál érdemes figyelembe venni, ha sötét színt választunk, idővel kifakulhat, azonban nagyobb eséllyel megvéd bennünket a napsugaraktól. Nagyon népszerűek a homokszínek, semlegesek, nem hivalkodók, és könnyen beleilleszkednek a környezetükbe. Ha valaki szereti az élénk színeket, dönthet az élénkzöldtől kezdve a piroson át: a gyümölcsmintás modellekig.

Nem csupán színek, hanem minták, mintázatok között is válogathatunk kedvünkre. Az udvar, a kert berendezése már-már a lakberendezés részévé vált. Amellett, hogy a napernyőket praktikussági szempontok alapján választjuk ki, mégis fontos az esztétikai megjelenés is. Legyünk egy kis időre lakberendezői, kerttervezői saját udvarunknak, tervezzük meg, melyik az a forma- és színvilág, ami legjobban megfelel számunkra és családunk számára egyaránt.

Ne csak házunk stílusát és színét vegyük szemügyre választáskor, nézzük meg a kerti bútoraink stílusát, színét is, mielőtt döntünk egyik vagy másik középpontos napernyő mellett.

Egy igényes kertnek vannak árnyékos részei is, természetesen a növényeket-, így például a fák lombját is használhatjuk árnyékolásra, de a növények nyújtotta hűvöst kiválóan párosítani tudjuk a napernyő adta védelemmel.

Választásánál nagyon fontos a terület nagysága is, amit árnyékolni szeretnénk. Az ernyők legtöbbje elfordítható, így a nap járásával összhangban tudjuk alakítani, fordítani. Emiatt a lehetőség miatt érdemes egy erős szerkezetű, stabil ernyő mellett dönteni.

Méret tekintetében leggyakoribb nagyság a 2,5 méteres, kisebb ernyő, valamint a 4 méter átmérőjű, nagyobb napernyő.

A strandnapernyők esetében fontos a szállíthatóság, rögzíthetőség, és nem utolsó sorban a súly is. Amikor kocsiba akarjuk helyezni, nem hátrány, ha a tartója összecsukható, könnyen szállítható. A strandra való hosszú gyaloglás közben érezzük meg ernyőnk valódi súlyát, ha ilyen célra vásárlunk napernyőt, mindenképpen vegyük szemügyre a kiszemelt termék súlyát.

A középpontos napernyők elhelyezésénél szükség van rögzítőre, azaz talpra. Enélkül nem tudjuk elhelyezni a kertben vagy teraszon a napernyőnket. Homokos strandon ez a művelet könnyebben megoldható, hiszen bele tudjuk nyomni a talajba, és máris rögzítettük fontos napvédelmi eszközünket.

Vásárlás előtt ne sajnáljunk időt és energiát fektetni a tájékozódásba! Miután alaposan szétnéztünk, információkat gyűjtöttünk, górcső alá vesszük, hogy nekünk és családunknak milyen ernyőre van leginkább szüksége. Ár-érték arány tekintetében is érdemes alaposan tájékozódni. Miután sikerült egy tetszetős és minőségi árut kiválasztani, hazavisszük, és máris élvezhetjük a napernyő adta védelmet, vagy akár napozás, horgászás alkalmával megérezhetjük az újonnan vásárolt termék kiválóságát.