Speciális gépek

Megtekintés Rács Lista

6 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

6 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

SPECIÁLIS KERTI GÉPEK – A HATÉKONY MUNKAVÉGZÉS GARANTÁLT

A speciális kerti gépek nagy segítséget jelentenek az olyan munkálatok elvégzésében, amit korábban kéziszerszámokkal voltunk kénytelen elvégezni. A BAUHAUS kínálatában olyan gépek is megtalálhatók, amelyek nagyban megkönnyítik a speciális munkák elvégzését, legyen szó gyomperzselésről, fugatisztításról, gyümölcsdarálásról vagy talajfúrásról… Ezeket a speciális gépeket mutatjuk be.

KŐ- ÉS FABURKOLAT-TISZTÍTÓK

A kő- és faburkolat-tisztítógépek nagyszerűen használhatók a kültéri burkolatok tisztítására. Sokoldalú praktikus gépek, amelyek képesek eltávolítani a legmakacsabb szennyeződéseket is, legyen szó szerves vagy szervetlen lerakódásokról. Kiváló segítséget jelentenek a járdák, erkélyek, teraszok és kocsibeállók tisztítása során is.

A gyártók nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a lehető legkényelmesebb használatot biztosítsák, ennek köszönhetően minden korszerű gép állítható magasságú nyéllel rendelkezik. Az ergonomikus fogantyúnak köszönhetően kényelmesebben tarthatjuk kézben az eszközt, a kezünk és a csuklónk kevésbé fárad el. A fogantyún található sebességszabályzó használatával igény szerint beállítható a kívánt működési sebesség, így mindig a használt kefének és a szennyezés mértékének megfelelő sebességet használhatjuk. A neves gyártók kő- és faburkolat-tisztítógépei védőburkolattal rendelkeznek, így nem kell attól tartanunk, hogy a vegyszeres víz, illetve a por és a kosz felverődik. Használjuk ezeket a gépeket az udvarunk tisztítása során; meg fogunk lepődni, hiszen ezek a gépek képesek szinte újjávarázsolni a burkolatainkat!

ELEKTROMOS GYOMPERZSELŐK

Az elektromos gyomperzselők hatékony segítséget jelentenek a gyomok elleni harcban. A járdaszegélyeknél, repedéseknél, illetve az udvarok különböző pontjain megjelenő gyomok sok bosszúságot okoznak, az eltávolításuk pedig macerás. Legalábbis abban az esetben, ha nincs elektromos gyepperzselőnk. Ha van, akkor sokkal egyszerűbb a dolgunk…

De hogyan is működik az elektromos gyomperzselő? Az elektromos készülék gombnyomásra 600-900 °C-os levegőt állít elő, ami a gyomra irányítva roncsolja a sejtszerkezetét. A gyom néhány másodperc alatt olyan mértékű sérülést szenved, amit követően már nem lesz képes vegetációt végezni, így rövid idő alatt elszárad. A módszer teljesen vegyszermentes, ezáltal környezetbarát megoldásnak tekinthető. Ráadásul kifejezetten kényelmesen használható eszközről beszélünk, aminek a használata gyerekjáték, csupán megfelelő áramvezető kábelt kell biztosítanunk.

SPECIÁLIS GÉPEK GYÜMÖLCSTERMESZTŐK SZÁMÁRA IS

A BAUHAUS kínálatában többféle géppel találkozhatunk, amelyek nagyszerű segítséget jelentenek a gyümölcstermesztés során. A talajfúró gépek megkönnyítik a gyümölcsfák és a szőlőtőkék ültetését. A fejlett benzinmotoros talajfúrók rendszerint tengelykapcsolóval rendelkeznek, ezért pontosan szabályozható a sebességük. Hatékony munkavégzést tesznek lehetővé; a cserélhető fúrószáraknak köszönhetően pedig olyan átmérővel rendelkező lyukakat fúrhatunk, amilyenre szükségünk van.

Mindenképpen említést érdemelnek a gyümölcsdaráló gépek, amelyek nagyszerű szolgálatot tesznek cefrekészítés során is. A vasból és acélból készült daráló nagy segítséget jelent a kemény és nagyméretű gyümölcsök darálása során. Nagyszerűen használható alma, körte, birs és egyéb gyümölcsök darálására.

HÓMARÓK

Telente a hó eltakarítása kötelező feladat, ezért olyan eszközre van szükség, ami megkönnyíti a munkánkat. Természetesen használhatjuk a jól bevált lapátokat, de ha gyorsabb, hatékonyabb és kényelmesebb munkavégzést szeretnénk, akkor hómaróra van szükségünk.

A legelterjedtebbek az úgynevezett egyfokozatú és a kétfokozatú hómarók, ezek között találkozhatunk elektromos és benzinmotoros változatokkal is. Mindegyik típus más-más előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik, így vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy milyen típusú hómaróra lenne leginkább szükség! Az egyfokozatú hómaró egyetlen marócsiga segítéségével végzi a hó kidobását, a kétfokozatú esetében pedig a marócsiga juttatja el a havat a garathoz, onnan egy turbina lapát dobja ki a havat. Érzékeny felületek esetében válasszuk az egyfokozatút, nagyobb szabadterületek tisztítására pedig a kétfokozatút.

Különbséget kell tenni az elektromos és a benzinmotoros gépek között is; a villanymotorral szerelt gépek kapacitása kisebb, ezért jellemzően kisebb területek tisztítására alkalmas, rendszerint a kidobási távolságuk is kisebb. Ezek gyakran jelentős mértékben olcsóbbak a benzinmotoros társaiknál, amelyek inkább nagyobb területek hóeltakarítására szolgálnak.