Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Távolságmérő

Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

LÉZERES TÁVOLSÁGMÉRŐ – PONTOS MÉRÉS, GYORS EREDMÉNY

A mérési feladatok során elsősorban pontosságra és gyorsaságra törekszünk. A korszerű megoldások begyűrűztek a méréstechnika köreibe, olyan megoldások és technológiai újítások jelentek meg, amelyek néhány évtizede még elképzelhetetlenek voltak vagy csupán irreálisan magas áron lettek volna elérhetők. Ezek az eszközök mára számos mérőeszközt kiszorítottak a mindennapi használatból, illetve egyre elterjedtebbé váltak. A lézeres távolságmérők mára közismert eszközök lettek, amelyeket sikerrel alkalmazunk az építészetben, belsőépítészetben, bútorgyártásban, épületautomatizálások során, de a villanyszerelők, gázszerelők és vízszerelők munkáját is megkönnyítik.

Minden egyes mérőműszerrel szemben a pontosság az elsődleges elvárás. A lézertechnológia e téren is jelesre vizsgázik, hiszen ezek a készülékek kiválóan alkalmasak akár nagy pontosságot igénylő mérések elvégzésére is. Persze tudni kell, hogy minden egyes eszköz rendelkezik egy mérési tartománnyal, illetve egy hibahatárral, ami a mérés pontosságát jelöli. Ezek az eszközök gyakorlatilag az ipar minden területén megfelelő pontosságot képesek biztosítani, hacsak nincs szükség extrém pontosságra. Ez azt jelenti, hogy a lézeres távolságmérők gyakorlatilag végleg megoldották a hosszadalmas és nehézkes mérések problémáját.

A gyártók kiemelt figyelmet szentelnek arra, hogy a mérés során a lehető leggyorsabban megkapjuk a kívánt eredményt. Ez a lézeres távolságmérők legnagyobb előnye. A használatuk rendkívül egyszerű, hiszen tulajdonképpen csak meg kell nyomnunk egy gombot, és máris megkapjuk a célzott pont és az eszköz között távolságot. Valljuk be, ennél egyszerűbb mérési módszert nem igazán tudunk elképzelni! A neves műszergyártók arra is figyelmet fordítanak, hogy a mérőműszerek minél jobb ergonomikus tulajdonságokkal rendelkezzenek, vagyis minél inkább kézre álljanak, ezáltal könnyebb legyen elvégezni a pontos méréseket. A méretük kifejezetten kicsi, így bárhova magunkkal vihetjük őket. Akár a kabátzsebből is előkaphatjuk a lézeres távolságmérőt, ha le kell mérnünk valamit.

Ha lézeres távolságmérőt szeretnénk vásárolni, számos kérdés merülhet fel a kiválasztás során. Fontosabb és kevésbé fontos tulajdonságokat is érdemes szem előtt tartani annak érdekében, hogy a számunkra leginkább megfelelő eszközt vásárolhassuk meg! Néha a jelentéktelennek tűnő tulajdonságok is fontosak lehetnek; vegyük figyelembe, hogy szükséges-e számunkra a kijelző háttérvilágítása. Ez a tulajdonság valóban másodlagos jelentőségűnek tűnik, de ha építészeti munkák során szeretnénk használni a mérőeszközt, ahol nem áll rendelkezésre semmilyen lámpa, igencsak bánni fogjuk, hogy háttérvilágítás nélküli lézeres távolságmérőt választottunk… Az elsődleges szempontok között természetesen meg kell említeni a hatótávolságot. A fejlettebb készülékek hozzávetőlegesen 40-60 méteres hatótávolsággal rendelkeznek, de találhatunk olyan prémium kategóriás mérőműszert is, ami akár 200 méteres távolságot is képes lemérni. Érdemes kicsit „túllőni a célon”, hiszen nem tudhatjuk, a jövőben mekkora távolságot kell lemérnünk. Szintén komoly jelentőséggel bír a pontosság kérdése is; ezt minden egyes lézeres távolságmérő adatlapján megtaláljuk. Törekedjünk arra, hogy a nagyobb pontosságot biztosító készülékek közül válasszunk! Persze előfordulhat, hogy egyáltalán nincs szükségünk a nagyfokú pontosságra, ilyen esetben spórolhatunk kicsit a műszer árán.

Ha lézeres távolságmérő vásárlását tervezzük, nem mehetünk el szó nélkül az ár kérdése mellett sem. Érdemes tudni, hogy az árat elsősorban a felszereltség szintje, a hatótávolság és a mérési pontosság befolyásolja, ennek ellenére az olcsó lézeres távolságmérők között is találhatunk igazán jó vételt. Arról azonban nem szabad megfeledkezni, hogy olcsó távolságmérő alatt kizárólag a neves gyártók alacsony felszereltségi szinttel rendelkező termékeit értjük, semmiképpen sem azokat a darabokat, amik ismeretlen távol-keleti üzemekből érkeztek az európai piacokra. Az ilyen silány termékek hatótávolsága megkérdőjelezhető, a mérési pontosságuk pedig teljesen megbízhatatlan. Helyettük válasszuk inkább a neves gyártók termékeit! A BAUHAUS kínálatában minőségi termékek találhatók, amelyek kivétel nélkül megbízható gyártóktól származnak. Válasszuk a saját igényünknek leginkább megfelelő lézeres távolságmérőt, és alkalmazzuk őket a mérések során!