Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Keverőgép

Megtekintés Rács Lista

9 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

9 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KEVERŐGÉPEK: BETONKEVERŐ ÉS FESTÉKKEVERŐ GÉPEK A BAUHAUS KÍNÁLATÁBAN

Az építkezések elhagyhatatlan kelléke a betonkeverő, illetve a festék- és habarcskeverő gép. Érdemes szem előtt tartani, hogy ezeket a gépeket az építkezések befejezése után is használhatjuk, legyen szó kisebb-nagyobb betonfelületek kialakításáról, falazásról, vakolásról, saját járólap készítéséről vagy más építési munkálatról.

Ha betonkeverőnk van, többször fogjuk használni, mint gondolnánk. Akár saját magunk készítjük a vakolásnál használt habarcsot, akár szárazvakolatot használunk, a keverőgépek nagyszerű szolgálatot tesznek. Persze mindannyiunk szeme előtt ott lebeg a félbevágott hordóban habarcsot keverő munkás képe, ez a megoldás azonban nem túl hatékony és nem túl kényelmes. Ha kerti utakat szeretnénk készíteni – legyen szó akár betonkockák készítéséről vagy öntött egybefüggő járdáról –, a betonkeverő rendkívül hasznos segítséget jelent. A használatával kényelmesen, egyszerűen és gyorsan dolgozhatunk.

MIRE FIGYELJÜNK A BETONKEVERŐ KIVÁLASZTÁSA SORÁN?

Ha megfogalmazódik bennünk a gondolat, hogy saját betonkeverőre van szükségünk, felvetődik a kérdés, hogy milyen betonkeverőt vegyünk. A választék nem túl széles, a gyártók relatív korlátozott számban kínálnak különböző modelleket, ennek ellenére számos szempontot említhetünk, amit figyelembe kell venni a kiválasztás során.

Az első lényeges szempont a meghajtó motor teljesítménye. Amit egy betonkeverővel keverni fogunk, az bizony nem könnyű anyag, ezért figyelni kell arra, hogy a meghajtó motor teljesítménye és a dob mérete összhangban legyen. A lakossági felhasználásra szánt betonkeverők esetében jellemzően 550-800 W-os teljesítménnyel találkozunk. Minél nagyobb a dobkapacitás, a motor teljesítménye is annál nagyobb – ideális esetben. Ezek a lakossági gépek jellemzően egyfázisú kivitelben készülnek, de a nagyobb dobbal rendelkezők között találhatunk háromfázisúakat is.

Ha kizárólag otthoni felhasználásra szeretnénk betonkeverőt vásárolni, érdemes a kisebb dobbal rendelkezők között nézelődni. Egy 130-140 literes dob a legkülönfélébb munkálatok elvégzése során is hathatós segítséget képes nyújtani, ritkán van szükség ennél sokkal nagyobb dobkapacitásra. Természetesen más a helyzet az építőiparban, illetve abban az esetben, ha rendszeres felhasználásra keresünk ideális keverőt.

Ha alaposan mérlegeltünk a meghajtó motor teljesítménye, illetve a dobméret kapcsán, néhány kevésbé szembetűnő tulajdonságot is érdemes szemügyre venni. Sarkalatos pont a dob csapágyazása; egyes minőségi gépek esetében ez az alkatrész kiemelt figyelmet kapott, így növelni képes a gép várható élettartamát.

Nem árt, ha olyan betonkeverőt választunk, ami részben összecsukható, ezáltal kényelmesebben szállítható. Persze ennek minimális a jelentősége, ha nincs különösebb tervünk a géppel, csak haza szeretnénk vinni és időnként elővenni… De ha időről időre szállítani szeretnénk, akár egy furgonban vagy egy kisteherautó platóján, akkor nem árt az összecsukhatóságra is figyelnünk! Persze tudni kell, hogy egy betonkeverő nem könnyű „háztartási” gép, ezért a gépkocsikba történő beemeléshez rendszerint két ember szükséges.

Hasznos tudni, hogy miért van szükségünk megfelelő munkát végző betonkeverőre. A célunk természetesen nem más, mint a megfelelő szilárdságú beton elkészítése, ehhez viszont tökéletes keverésre van szükség. A beton szilárdságát a cement minősége és mennyisége határozza meg, ugyanakkor azt is tudni kell, hogy a kötőképessége csak akkor maximális, ha a cementpép kitölti a homokszemek közötti összes hézagot, és vékony réteggel vonja be a homokszemcséket, illetve a homokos cementhabarcs kitölti a darabos adalékanyag szemcséi között található réseket. Ez pedig csak abban az esetben valósulhat meg, ha a keverés megfelelően alapos.

HABARCSKEVERŐ ÉS FESTÉKKEVERŐ GÉPEK

Kisebb mennyiségű habarcs, festék, gipsz, csemperagasztó és más építkezési alapanyag keverése során nyújtanak tökéletes megoldást a különböző festék- és habarcskeverő gépek. Ezek a szerkezetek rendszerint magas teljesítményű motorral rendelkeznek, ennek köszönhetően hatékony munkavégzésre alkalmasak.

A neves gyártók termékei kiváló választást jelentenek lakossági és kisipari felhasználás során, néhány szempontra azonban érdemes figyelmet fordítani a kiválasztás során. Hasznos, ha a festékkeverő több fokozattal rendelkezik, így a kevert anyag szilárdságának megfelelő fokozatot választhatjuk meg. Ha a kiszemelt keverőgép fordulatszámszabályzóval rendelkezik, pontosan megválasztható a kívánt keverési sebesség. A nagyobb sűrűségű anyagok keverése során meg kell markolnunk a gép fogantyúit, ezért válasszunk olyan keverőgépet, ami gumírozással rendelkezik. Szerencsére ez ma már szinte minden neves gyártó termékére elmondható.