1. HISENSE ECO EASY - inverteres splitklíma szereléssel (3,4kW)
  220 000 Ft 
  Részletek
 2. HISENSE ECO EASY - inverteres splitklíma szereléssel (2,6kW)
  195 000 Ft 
  Részletek
 3. HISENSE SILENTIUM - inverteres splitklíma szereléssel (3,5kW)
  330 000 Ft 
  Részletek
 4. KAISAI FLY - inverteres splitklíma szereléssel (3,5kW)
  240 000 Ft 
  Részletek
 5. HISENSE SILENTIUM - inverteres splitklíma szereléssel (2,6kW)
  310 000 Ft 
  Részletek
 6. HISENSE ECO EASY - inverteres splitklíma szereléssel (7kW)
  350 000 Ft 
  Részletek
 7. KAISAI FLY - inverteres splitklíma szereléssel (2,6kW)
  230 000 Ft 
  Részletek
 8. KAISAI ECO - inverteres splitklíma szereléssel (2,6kW)
  215 000 Ft 
  Részletek
 9. KAISAI ECO - inverteres splitklíma szereléssel (3,5kW)
  220 000 Ft 
  Részletek
 10. KAISAI ECO - inverteres splitklíma szereléssel (5,3kW)
  325 000 Ft 
  Részletek
 11. KAISAI FLY - inverteres splitklíma szereléssel (7kW)
  440 000 Ft 
  Részletek
 12. HISENSE ECO EASY - inverteres splitklíma szereléssel (5kW)
  Részletek
 13. INTENSA - splitklíma szereléssel (5,1kW)
  Részletek
 14. KAISAI ECO - inverteres splitklíma szereléssel (7kW)
  380 000 Ft 
  Részletek
 15. INTENSA - splitklíma szereléssel (3,2kW)
  Részletek
 16. INTENSA - splitklíma szereléssel (2,5kW)
  Részletek
 17. DAYLUX - splitklíma szereléssel (2,6kW)
  Részletek
 18. DAYLUX - splitklíma szereléssel (3,5kW)
  Részletek
 19. DAYLUX - splitklíma szereléssel (5,3kW)
  Részletek
 20. MIDEA BLANC - splitklíma szereléssel (2,6kW)
  Részletek
 21. KAISAI FLY - inverteres splitklíma szereléssel (5,3kW)
  380 000 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Splitklíma szereléssel

Az egyre forróbb nyarak sokunkat arra sarkalnak, hogy klímaberendezést vásároljunk, illetve szereltessünk be az otthonunkba. A BAUHAUS splitklíma kínálata beszereléssel is elérhető. A szolgáltatásnak köszönhetően nincs más dolgunk, mint kiválasztani a számunkra leginkább megfelelő készüléket.

Fontos tudni, hogy a splitklíma kiválasztása során figyelmet kell fordítanunk a hűtőteljesítmény megválasztására. Nincs két egyforma otthon, ezért számos tényezőt kell figyelembe vennünk annak érdekében, hogy a számunkra leginkább megfelelő splitklímát vásárolhassuk meg.

A kiválasztás első lépése tehát a hűtőteljesítmény megválasztása, amelyet minden esetben a klimatizálni kívánt helyiség nagyságához kell igazítani. Természetesen létezik általános ajánlás, miszerint légköbméterenként 32-35 watt hűtőteljesítménnyel kell számolnunk. Ez alapján nincs nehéz dolgunk, csupán a lakás alapterületét be kell szoroznunk a belmagassággal és a fenti értékkel… Ha így számolunk, egy 45 négyzetméteres, átlagos belmagassággal (2,7 m) rendelkező lakás esetében hozzávetőlegesen 4 kW hűtőteljesítménnyel rendelkező splitklímára lesz szükségünk.

Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy az alapterület és a belmagasság mellett sok más tényező befolyásolja, milyen kapacitással rendelkező splitklímára lesz szükségünk. Amennyiben a lakásunk kiváló hőszigeteléssel rendelkezik, nincsenek nagyméretű ablakai, nyugati vagy északi tájolású, fák védik a naptól, illetve nem működtetünk olyan berendezéseket, amelyek hőt termelnek, abban az esetben légköbméterenként 30 watt teljesítmény is elegendő lehet. Ez azt jelenti, hogy a 45 négyzetméteres, átlagos belmagassággal rendelkező lakás esetében (30 W * 45 nm * 2,7 m) 3,6 kW hűtőteljesítmény is biztosíthatja a komfortérzetünket.

Természetesen előfordulhatnak olyan esetek is, amikor az átlagosnál nagyobb hűtőteljesítményre van szükségünk. Amennyiben a hőszigetelés nem megfelelő, nagyméretű, délkeleti vagy déli ablakokkal rendelkezünk, ráadásul a lakásban különböző berendezések hőt termelnek, abban az esetben érdemes 40 watt körüli teljesítménnyel kalkulálni minden légköbméter esetében. A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy (40 W * 45 nm *2,7 m) 4,8 kW hűtőteljesítménnyel rendelkező splitklímát kell választanunk. Látható, hogy a körülmények jelentősen befolyásolják a szükséges teljesítményt; míg ideális körülmények esetén 3,6 kW, addig kedvezőtlen feltételek fennállása esetén 4,8 kW hűtőteljesítményű splitklíma jelentheti számunkra az optimális megoldást.

Természetesen nem szabad megfeledkezni az energiaosztály kérdéséről sem. Ez mutatja, hogy a készülék milyen energiahatékonysággal képes működni. A korszerű splitklímák jellemzően A++ és A+++ besorolással rendelkeznek, vagyis kifejezetten energiatakarékosnak mondhatók. Az energiahatékonyságuk elsősorban az inverteres működési sajátosságaiknak köszönhető.

Az inverteres splitklíma energiatakarékossága azzal magyarázható, hogy esetében nincs szó folyamatos „ki-bekapcsolásról”, vagyis a készülék nem csupán nulla és maximális teljesítményen képes üzemelni, hanem a kettő között is. Vagyis az inverteres splitklíma folyamatos működése során elektronikai vezérlés határozza meg, milyen áramfelvételre van szükség az optimális működéshez. Ennek a megoldásnak köszönhetően nem jelentkezik kiugróan magas indítási áramlökés, vagyis az ilyen klímaberendezések olyan hálózatokon is használhatók, ahol a régi hagyományos klímák használata lehetetlen lenne. A nagyfokú energiamegtakarítás mellett érdemes elmondani azt is, hogy az inverteres megoldások kifejezetten halk működést tesznek lehetővé, ennek köszönhetően nagyszerűen használhatók akár a hálószobákban is. Mivel kiváló hatásfokkal rendelkeznek, ennek megfelelően jó szolgálatot tesznek a téli időszakban is; ezekre a klímákra nemcsak nyáron, de télen is számíthatunk. A leghidegebb napokon is képesek számunkra kellemes hőmérsékletet varázsolni.

Ismerje meg a BAUHAUS splitklíma kínálatát, amelyet szereléssel együtt kínálunk Vásárlóink részére! A termék ára tartalmazza a szerelési költséget! A klímatelepítési ajánlat az alábbi feltételek teljesülése esetén érvényes.

Card logos