Páramentesítő és párásító

Megtekintés Rács Lista

1-9/30 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/30 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

PÁRAMENTESÍTŐ ÉS PÁRÁSÍTÓ KÉSZÜLÉK AZ EGÉSZSÉGES KÖRNYEZETÉRT

Az otthonunk párás levegője számos probléma forrása lehet. A megtelepedő penészgomba nem csupán esztétikai problémát jelent, hanem egészségügyi kockázatot is rejt magában. A páramentesítő készülék hatékony megoldást kínál a problémára, hiszen nem csak „tüneti kezelést” végez, hanem a probléma okát szünteti meg. A páramentesítő használatával egyszerűen búcsút inthetünk a falakat borító penészgombának, így egészségesebbé és biztonságosabbá tehetjük az otthonunkat!

A lakások energiahatékonyságának növelése érdekében gyakran olyan megoldásokat alkalmazunk, amelyek meggátolják a rendes légcserét, így az otthonunkban felszabaduló pára nem tud távozni. Természetes, hogy mindannyian törekszünk a hőszigetelés javítására, ennek pedig szerves részét képezik a jól záródó ablakok. Az ilyen nyílászárók hatékonyan csökkentik a hőveszteséget a téli fűtési időszakban, de gátolják a lakás légcseréjét is. Nem szabad tehát megfeledkeznünk a rendszeres szellőztetés fontosságáról, ugyanakkor a téli időszakban ez cseppet sem gazdaságos… Ilyen esetben nagyszerű szolgálatot tesz a páramentesítő készülék. Ha ilyen berendezést használunk, a gyors szellőztetés elegendő légcserét jelent ahhoz, hogy egészséges otthont teremtsünk magunknak.

A páramentesítő használatának köszönhetően nemcsak a szemmel látható penészesedést előzhetjük meg, hanem a sarkokban, eldugott zugokban megbújó penészgombák szaporodását is. A páramentesítő jótékony hatását akár egy nap után megtapasztalhatjuk; a páralecsapódás mértéke kisebb lesz vagy teljesen megszűnik, a penészes területek sem növekednek tovább.

A páramentesítők rendkívül energiatakarékos eszközök, amelyek alacsony üzemelési költség mellett képesek szavatolni az otthonunk egészséges levegőjét. Léteznek falra erősíthető változatok, de a hordozható készülékek nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen ezek igény szerint áthelyezhetők; tusolást követően a fürdőszobában üzemeltethetjük, sütés-főzés közben pedig a konyhában tesznek nagyszerű szolgálatot. A mobil páramentesítők jó szolgálatot tesznek abban az esetben is, ha beázás, csőtörés vagy más, ázásból adódó nedvesedés történik. A páramentesítő készülékek kifejezetten halk működést tesznek lehetővé, ennek köszönhetően akár a hálószobában is használhatók. Szükség esetén akár állandó üzemeltetés is végezhető velük, így hatékonyan csökkenthetjük a nedvességből származó problémákat.

A páramentesítő készülékek nagyszerű szolgálatot tesznek abban az esetben, ha a fal vakoláson vagy festésen esett keresztül. Egy hordozható készülék nagy segítséget jelent a falazat és a plafon kiszárítása során. Nem szabad megfeledkezni azonban a tartály időnkénti ürítéséről. Nagy páratartalom esetén erre gyakrabban lehet szükség. A fejlettebb készülékek értesítenek bennünket, ha a tároló megtelik vízzel, és ki kell ürítenünk azt.

EZÉRT NÉLKÜLÖZHETETLEN A PÁRAMENTESÍTŐ A NEDVES LAKÁSOKBAN…

A téli, hideg időjárás tökéletes körülményeket teremt a falpenész számára. Az így kialakuló környezetben, ahol a páralecsapódás jelentős mértékű, a falpenészt alkotó különböző gombafajok igazán jól érzik magukat. Mivel a fűtési időszakban kevesebbet szellőztetünk, így a pára „megszorul” a lakásunkban, ami a penészgombák szaporodásához vezet.

Érdemes tudni, hogy a gombafajok akár hosszú hónapokon keresztül képesek a számukra ideális körülményekre várni; a spóráik ott vannak mindannyiunk otthonában, kellő nedvesség esetén pedig szaporodni kezdenek, csúnya szürke telepeket alkotva a falainkon, a bútorainkon, de akár a ruháinkon is. A problémára hatékony megoldásként szolgál a páramentesítő készülék használata, amely képes hatékonyan csökkenteni a belső térben lévő páramennyiséget, ezáltal egészségesebb környezetet biztosítva számunkra.

A korszerű páramentesítő készülékek használata kifejezetten egyszerű, nem igényel semmilyen odafigyelést. A fejlettebb készülékek automatizált működést tesznek lehetővé, önállóan képesek szabályozni a levegő páratartamát, így egészséges környezetet képesek biztosítani. Ez a leghatékonyabb mód a falpenész megelőzésének, illetve a légúti megbetegedésekkel szembeni védekezésnek. Ráadásul a korszerű készülékek kifejezetten szépek, így a legigényesebb lakberendezéssel rendelkező lakásokban is bátran elhelyezhetők.

Ha rendszeres, illetve gyakori használatra keresünk páramentesítő készüléket, érdemes a magas minőségi osztályokba tartozó eszközök közül válogatni. Így kényelmesebb működtetést érhetünk el, hiszen a fejlettebb gépek gyakorlatilag önműködők, ráadásul az ilyen készülékek kiváló hatásfokkal működnek, és a levegő megtisztításában is segítségünkre vannak. A víztartály telítődését rendszerint hang- vagy fényjelzéssel adják tudtunkra, így egyszerűen elvégezhetjük a tartály ürítését.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a legjobb minőségű páramentesítő készüléket is meg kell tisztítanunk bizonyos időnként. Egy átlagos lakás esetében a tisztítást elegendő évente egyszer elvégeznünk, azonban szennyezett, poros környezetben történő használatot követően gyakrabban kell alapos tisztítást végeznünk. Évente több alkalommal ellenőrizzük a csőkígyót, illetve tisztítsuk meg a portól és szennyeződéstől! Amennyiben a páramentesítő eleje lepattintható, a készülék habszűrőt tartalmazhat, amit szintén meg kell tisztítani.

Ismerjük meg a BAUHAUS szakáruházak és webshop páramentesítő kínálatát, és válasszuk az igényeinknek leginkább megfelelő készüléket!