Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Konyhai üveg hátfal

Megtekintés Rács Lista

1-9/59 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/59 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KONYHAI ÜVEG HÁTFAL

A konyhai üveg hátfal nem más, mint a konyhabútor alsó és felső része között látható falrész díszítésére, dekorálására szolgáló, képekkel, mintákkal ellátott üvegpanel, azaz fali burkolat.

Az üveg hátfal lehet egyszínű is, de elterjedtebb a díszített, képekkel ellátott változat, a képek tárháza szinte végtelen, ma már számtalan motívum közül tudunk válogatni, amennyiben hátfal vásárlására adjuk fejünket. Megállapíthatjuk, hogy a konyhapultnak és a konyhai üveg hátfalnak van legnagyobb szerepe abban, hogy végül az elkészült konyhánk összképe, vagyis megjelenése milyen lesz. Az egyéni igények kielégítésére is lehetőség van, akár megtervezhetjük magunk is konyhánk hátfalát, és a megfelelő szakembert, kivitelezőt megtalálva máris elkészülhet az egyéni konyhafal. A csempe helyett valójában egy üveglap kerül a falra.

Fantáziánk kibontakozhat, ha keresgélünk a szebbnél szebb képek között. Sokszor nagyon nehéz dönteni a széles kínálatból. Javasolt először azon elgondolkodni, mi az a környezet, ahol szívesen tartózkodunk, milyen képet, motívumot tehetünk a falra, ahol nem csupán mi, hanem az egész család jól érezheti magát.

Megtörténhet az is, hogy hosszas keresgélés, az óriási kínálat ellenére sem találunk olyan konyhai üveg hátfalat, amit szívesen elhelyeznénk a konyhánk falára. Ebben az esetben azt javasoljuk, hogy mindenáron ne erőszakoljuk rá magunkat egyik modellre sem, inkább várjunk, amíg teljesen letisztul képzeletünkben, hogy valójában mit is szeretnénk.

Természetesen azt is érdemes eldönteni, hogy hosszútávra tervezünk, vagy viszonylag rövid időn belül lecseréljük, az utóbbi esetben bátrabban választhatunk merészebb mintát!

Ha egy semleges szín mellett döntünk, képek és minták nélkül, ezt még valamilyen természetes anyagból készült kiegészítőkkel dekoráljuk, akkor minden bizonnyal megteremtjük otthonunkban egy modern konyha alapját. Letisztult, nyugodt környezetet teremtünk ezzel a mindennapi konyhai sürgölődéshez.

A gyártási technikák tekintetében kétféle típus közül választhatunk. Dönthetünk a festett, színes üveg konyhai hátfal mellett, de igen népszerű a nyomtatott üveg konyhai hátfal is. A festett üveg esetében befestik egyszínűre az üveget egy tetszőleges színre. Itt válogathatunk már kész termékek közül, vagy egyéni kérésre, kiválasztott szín alapján, kérhetjük, hogy készítsék el számunkra az óhajtott változatot. Amennyiben a nyomtatott konyhai hátfal a nekünk tetsző típus, arról azt kell tudni, hogy a kép egy speciális fólián keresztül jut rá az üveglapra, mintegy rálaminálják a képet vagy motívumot az üvegre, így jelenik meg a kiválasztott kép az üveglapon.

A fényes üvegfelület amellett, hogy esztétikus, modern és egyedi, nagy előnye a tisztíthatóság, elmondhatjuk tehát róla, nemcsak szép, de praktikus is. Mint tudjuk, az üveg nagy előnye, hogy nem szívja fel a szagokat, nedvességet sem, a rajta keletkezett szennyeződéseket egyszerűen és gyorsan el tudjuk távolítani róla, kicsi az esélye annak, hogy baktérium vagy penész megjelenjen, megtapadjon rajta. Hő hatására is ellenálló, nem kell olvadás, vagy pörkölődés miatt aggódnunk, sőt az sem okoz gondot, ha a konyhai elemek sorában közel kerül a hőt-, meleget kibocsátó berendezésekhez, mivel a hőnek ellenálló üvegfelületről van szó.

A családok sok időt töltenek a konyhában, de a családtagok közül is legtöbbet az édesanyák. Lehet egy közös családi program a konyhai üveg hátfal kiválasztása, éppen amiatt, hogy ne történhessen meg, hogy a családunk valamely tagját zavarja az üvegfalon megjelenített motívum.

Minták tekintetében népszerűek az épületanyagot megjelenítő motívumok, emellett a faerezetes képeket tartalmazó üvegfalak, de szép természeti képek, tájképek, városok képei, csendéletek is várják a vásárlókat. A sötét háttérrel ábrázolt, élénk színű tárgyak képei üdeséget kölcsönöznek a helyiségnek, míg a világos háttéren ábrázolt, sötét képek a klasszikus konyhák ambientjét teremtik meg. Választhatunk feliratokat tartalmazó modelleket is, ezeket vásárlás előtt mindenképpen érdemes átgondolni, tudunk-e azonosulni a tartalommal, a felirattal, amit üveg hátfalunk tartalmaz, minden bizonnyal ezt a feliratot naponta többször el kell majd olvasnunk.

A konyhai hátfalkép kiválasztásánál mindenképp figyelembe kell venni a konyhabútor stílusát is. Hiba lenne egy klasszikus bútorhoz modern képet párosítani, vagy fordítva. Emellett alaposan ki kell választani a színt is, mert a konyhapult és a szekrény színe már eleve behatárolja az üveg hátfal színvilágát is. A konyha egyéb részeinél vélhetően már kialakult az elemek közötti harmónia a szín és formavilágban egyaránt, már csak az üvegfalnak kell illeszkednie ebbe a rendszerbe. Ha van rá módunk, érdemes egy komplett látványtervet készíteni, így biztosan nem nyúlunk mellé az üvegfal kiválasztásakor.

Csempe helyett ajánlott ezeket a konyhai üveg hátfalakat elhelyezni, azonban a csempékkel összehasonlítva megállapíthatjuk, hogy sokkal hivalkodóbbak, látványosabbak és sok esetben színesebbek. Bármilyen típusú falra ragasztással felhelyezhető, tehát akár a megunt régi csempéket is el tudjuk egy ilyen üveg hátfallal takarni.

A konyha pontos méretének birtokában kell lennünk, mielőtt bármit is lépnénk! Persze mindenki elsősorban az üveg színére és stílusára összpontosít, de vannak egyéb tényezők is, esetlegesen az üvegfal vastagsága, kidolgozottsága, amit érdemes górcső alá vennünk vásárlás előtt.

A helyszínre szállítás ma már viszonylag egyszerűen és gyorsan megoldható, érdemes ezt szakemberre bíznunk, mint ahogy a beállítást is, nehogy ne kapjunk olyan élményt, melyet elterveztünk a konyhai üveg hátfal megtervezésekor!