Zuhanytálca

Megtekintés Rács Lista

19-27/38 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

19-27/38 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ZUHANYTÁLCA, A KÉNYELMES ÉS PRAKTIKUS VÁLASZTÁS

A zuhanytálca beszerelése nagyszerű döntés, ha új fürdőszobát építünk, vagy a régit igyekszünk felújítani. A zuhanytálca kínálat kifejezetten széles, így könnyedén megtalálhatjuk az igényeinknek megfelelő mérettel és formával rendelkező darabot.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a lakásfelújítások során a fürdőszobának kifejezetten nagy figyelmet fordítunk. A magyarázat abban rejlik, hogy a fürdőszobára egy kellemes helyként tekintünk, ahol kicsit egyedül lehetünk. Ez az érzés arra késztet bennünket – ha nem is tudatosan –, hogy tegyük minél kellemesebbé, otthonosabbá és barátságosabbá a fürdőszobánkat.

Érdemes tehát figyelmet fordítani a fürdőszobára, ha lakásfelújításba kezdtünk. El kell döntenünk, hogy egy klasszikus kádat építünk be, vagy inkább egy zuhanytálcának szavazunk bizalmat. Habár a zuhanytálca praktikus mivoltához nem férhet kétség, sok esetben a beépítését a kényszer szüli. Amennyiben nincs elegendő hely egy fürdőkád elhelyezésére, ott a zuhanyzó jelenti a leginkább észszerű választást. Ugyanakkor hiba lenne azt gondolni, hogy a kád minden esetben előnyt élvez a zuhanyzókkal szemben; az álló helyzetben töltött tisztálkodásnak is van jótékony hatása.

Ha a zuhanytálca mellett döntünk, mindenképpen érdemes alapos figyelmet fordítani a kiszemelt, illetve az elérhető termékekre. Mielőtt végleges döntést hoznánk, érdemes alaposan mérlegelni a méret, az anyag és a forma tekintetében is. A zuhanytálca méretét elsősorban a rendelkezésünkre álló hely nagysága határozza meg; természetesen nem kötelező kihasználni a rendelkezésünkre álló teljes területet, arra viszont figyeljünk, nehogy túl nagy zuhanytálcát vásároljunk, ami egyszerűen nem fér el a kiszemelt helyen. A gyártók természetesen feltüntetik az adott termékek pontos méretét. Nekünk csupán annyi dolgunk van, hogy egy mérőszalaggal lemérjük a telepítési hely méretét. Nem szabad megfeledkezni viszont arról sem, hogy a túl kis alapterülettel rendelkező zuhanytálca rendkívül kényelmetlen lehet. Ha minden egyes mozdulat során beleütjük valaminket a zuhanykabin falába, aligha leszünk képesek élvezni a tusolást. A méret megválasztása során arra is érdemes figyelmet fordítani, hogy a csaptelep is helyet foglal a tusolóban… Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, akár egy nagy kartonlap segítségével lemodellezhetjük a leendő tusolónkat. Így meggyőződhetünk róla, hogy helyesen döntöttünk. Ha gondosan választunk, biztosak lehetünk abban, hogy a zuhanytálca sok éven át szolgálja a kényelmünket.

A piacon többféle anyaghasználattal találkozunk. Talán nem túlzás azt állítani, hogy mindegyik típusnak van előnyös és hátrányos tulajdonsága, így általánosságban nem lehet azt mondani, hogy egyik vagy másik a legjobb választás, a többit kerülni kell. Érdemes a saját igényeinknek megfelelő anyaghasználatot választani.

A legelterjedtebb típus az akril zuhanytálca, ami elsősorban annak köszönheti a népszerűségét, hogy kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, mégis kedvező áron vásárolható meg. Anyagának köszönhetően az ilyen zuhanytálcák könnyűek és strapabírók. Egyetlen hátrányos tulajdonságuk a karcállóság hiánya; egyedül arra kell figyelmet fordítani, hogy kerüljük a karcos súrolószerek használatát. Jelentős árukínálat áll rendelkezésünkre ilyen zuhanytálcákból, így könnyedén megtalálhatjuk közöttük a számunkra ideális választást. Ugyanakkor érdemes megismerni a kerámia zuhanytálcákat is. Ezek képesek ellenállni a kisebb-nagyobb behatásoknak, a felületük nehezen karcolható. Ennek ellenére nem érdemes karcos szert használni a tisztításuk során, de nem kell attól tartanunk, hogy esetleg kárt teszünk a felületükön. Az ilyen zuhanytálcák valóban gyönyörűek, de rendszerint lényegesen drágábbak az akril társaiknál. Beszéljünk az úgynevezett műmárvány zuhanytálcákról is… Fényes és dekoratív megjelenésük ellenálló felülettel párosul; habár az akrilnál drágábbak, az ilyen zuhanytálcák is megfizethetők.

A gyártók figyelmet fordítanak arra, hogy a zuhanytálcák használata a lehető legbiztonságosabb legyen, ezért gyakorlatilag minden termék esetében csúszásgátló bordákat találhatunk. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk a számunkra ideális zuhanytálcát; különböző méretben, illetve különböző anyaghasználattal készült zuhanytálcák közül válogathatunk!