Hidromasszázs kád

Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

HIDROMASSZÁZS KÁD – KÉNYEZTETÉS MINDENNAP

HIDROMASSZÁZS KÁD – KÉNYEZTETÉS MINDENNAP

A hidromasszázs kád népszerűsége egyre nagyobb, hiszen egyre magasabb igényeket támasztunk a hétköznapi használati tárgyainkkal szemben; a hidromasszázs kád tulajdonképpen a hagyományos kád luxusváltozata. Az ilyen kádakat nem csupán tisztálkodásra használhatjuk, hiszen bármikor eltölthetünk bennük egy kellemes pihentető órát.

A hidromasszázs kád a víznyomásnak köszönhetően képes masszírozni a megfáradt izmainkat. A működése valójában egyszerűbb, mint elsőre gondolnánk; a víz nyomását egy klasszikus szivattyús rendszer biztosítja, így jön létre a számunkra oly kellemes masszírozó hatás.

Érdemes tudni, milyen feltételeket kell biztosítanunk ahhoz, hogy a fürdőszobánkban elhelyezhessünk egy ilyen kádat. Mindenképpen ajánlott egy megfelelően kialakított padlóösszefolyó, illetve biztosítanunk kell egy hozzáférhető szerelőnyílást is. Ezt mindenképpen tartsuk szem előtt, amikor a leendő hidromasszázs kád helyét keressük a fürdőszobánkban! Az elektromos vezetékeket a víztől védetten kell elhelyezni, illetve a vezetésüket úgy kell kialakítani, hogy a kiömlő víz sem jelentsen balesetveszélyt. A kád környezetében minden esetben ki kell építeni a földelőrendszert is.

A hidromasszázs kádak relatív bonyolult műszaki rendszerek, emiatt a javításuk bonyolult és költséges lehet. Érdemes tehát odafigyelni az állapotuk megóvására, amit elsősorban rendeltetésszerű használattal és éves felülvizsgálattal tehetünk meg. Emellett csupán a rendszeres tisztításról kell gondoskodnunk, ami az e célra biztosított tisztítószerekkel történhet. Átlagos használat esetén a kádak tisztítását kéthetente érdemes elvégeznünk.

A HIDROMASSZÁZS KÁD JÓTÉKONY HATÁSAI

A víz jótékony hatásait már az ókori görögök is ismerték, a rómaiak pedig a fürdőzés társasági előnyeit emelték ki; ma már tudjuk, hogy a hidromasszázs számos jótékony hatást gyakorol a szervezetünkre. A hidromasszázs kád használata nem csupán kellemes időtöltés, hanem jóval több annál…

A hidromasszázs jótékony hatást gyakorol a szív- és érrendszerre, ami elsősorban annak tudható be, hogy a kellemesen meleg vízben az erek kitágulnak, ezáltal a túlnyomás csökkenni kezd. Amennyiben hideg fürdőt választunk, ellentétes hatást érhetünk el. Szívgyengeség esetén a forró fürdő nem ajánlott, ilyen esetekben langyosabb, rövid ideig tartó fürdéseket iktathatunk be, amelyek jótékony hatásait illóolajokkal segíthetjük. Ilyenkor ülőfürdő alkalmazása is jó ötletnek bizonyulhat.

A hidromasszázs kád használata során a légzőszervünk is megnyugszik és a számára optimális mély légzésre vált. A langyos fürdő önmagában nyugtatóan hat a légzésünkre, a kellemes masszírozó hatás csak még eredményesebbé teszi a fürdőzést. Érdemes fürdősókat és jó minőségű természetes olajokat használni, amelyek a bőrön keresztül képesek felszívódni és kifejteni a jótékony hatásukat.

A meleg víz hozzájárul a bőr jobb vérellátásához, ennek köszönhetően a hidromasszázs kád még az öregedés jeleit is képes visszafordítani. Ráadásul a hidromasszázs kiváló tisztító hatást is biztosít. Amikor az apró buborékok a bőrön siklanak és törekednek a felszín felé, nem csupán masszíroznak, hanem gyengéden tisztítanak is. Az elhalt hámsejtek eltávolítása által képesek lehetnek megelőzni a kisebb-nagyobb bőrhibákat és bőrbetegségeket.

A hidromasszázs kád az idegrendszerre is kiváló hatást gyakorolhat. Ezt elsősorban az alacsonyabb hőmérsékletű fürdőzéssel érhetjük el, amelynek köszönhetően felfrissülhetünk és ellazulhatunk. A pezsgő buborékok energikusabbá varázsolnak bennünket, miközben megszabadulunk a ránk rakódott stressztől. Ennek köszönhetően jobban pihenhetünk, reggel pedig kipihentebben ébredhetünk. A hidromasszázs kád nagyszerű választás mindazoknak, akik aktív életet élnek.

Természetesen el kell mondani, hogy a hidromasszázs kád használatával az izmainkra és az ízületeinkre is pozitív hatást gyakorolhatunk. A masszásnak köszönhetően a feszült izmok ellazulhatnak, illetve regenerálódhatnak, aminek köszönhetően akár súlyos sérülésektől is megóvhatjuk magunkat.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található hidromasszázs kádak nagyszerű választást jelentenek, ha minőségi terméket szeretnénk vásárolni!